jas sum 28 nedela imam kaceno do sega 10 kg nekako mnogu mi se jade blago, na pocetokot nemozev da go smislam a sega mnogu mi se jade ne znam zosto a i ginekologot veli deka ne mi se mnogu za 7 mesec kilogramite
Ај и тука ќе прашам , првиот преглед гинеколошки во промедика се плаќа приватно или е на товар на фондот ?
Ima dve doktorki ,ako odis privatno se plaka kaj Lidija,a ako odis kaj Nadica treba maticna da ti bide i ne se plaka
@juli rak i uste nesto- ti bese na kontrola kaj organdziski ?,mislam deka mene mi rece za naredniot pregled deka se gleda celiot krvotok na bebeto i pak detalno site organi
Abe trudnici da ve prasam, imate li vie koi ste pri kraj na bremenosta seks? Maz mi em saka em se plasi oti sega bilo poinaku bebeto bilo podolu i ne sme smeele da imame odnosi Sto pravite vie na ovaa tema? I uste edno prasanje imam, denes izedov edni cokoladni bonboncinja cherry so cresa sto se i imaat i alkohol vnatre, e sega edno cokoladno bonbonce kolku bi imalo alkohol i stetno li e sto gi izedov?
Jas sum 34 nedela I vcera bas imav sex so mm I planiram taka I da prodolzam normalno ako ne mi se napravi natamu problem , a za cokolatcata...denes bev kaj edna drugarka so spovojnica za bebeto piev Belis I po greska ispiv pola casa sok so vodka hehe. Mozebi ne trebase ama eve po greska bese vodkata I nema nazad to e to @kristina.k sreken rodenden se najubavo dogodina so mazeto malo da slavis
@mdenkov duso ne Sum bila na posledbiot pregled mi rece kontrola za 8 nedeli e sega toa e okolu 8-9 oktomvri pa ke vidam koga ke zakazam guski
За бонбончето ништо не е тоа уууф омилени ми се тие и атлантис ммм а за секс имаме поретко но сега еве во девети планирам да зачестиме викаат убаво било за пораѓај за грлото на матката хаха Туку да ве прашам една мисла ме мачи...носев број 39 до 5ти месец после стапалава ми порасна 41 ! Ии си поминав летово балетанки,апостолки...не ми се отечени нозеве ич ама ич а ногава ми е уште долга 41 ??? Ќе ми се врати ли 39 ? или ќе си се збогувам со сите мои стари обувки и прекрасни штикли ?
Како сте мешиња, сите спиете? Јас си имам мака со желудникот, ми жежи ми се враќаат киселини, нема шанси да заспијам за брзо. Имам многу глупаво прашање, нема смисла доктор да прашувам Десното стапало кога го мрдам ми крцка (пука, не знам дали ќе ме разберите) и ко ќе е посилен звукот бебето скока. Прво мислев дека ми се причинува или случајност е, ама не е, истата секунда реагира. Се има на некоја случено, што може да е??
Мамички јас сум 11недела +4, дали е нормално да се има грчеви во стомакот и болки? Пред 2 недели се беше уредно во понеделник ќе одам до кај матичната но сепак место не ме држи не можам да спијам. И од вчера левиот јајник почна да ме боли како да ме боцка, па се испаничив се надевам ништо не е . Како се справувате вие со хормоните во бременоста, кај мене се лудница, премногу сум плачка и депресивна не можам сама да се трпам, како вака ќе продолжам не знам . Никогаш вака не ми било. Само да не ме држи долго .
Ме изнасмеа хаха срцка нема врска стапалото со бебето случајност сега ни се поактивни и мрдат клоцат нон стоп...а за киселината сода лажичка и вода или морков изеди пробај и доста се само нешто се секираш опуштисе срцка
Eve sum i jas. Sega se vrativ od grad, so palacinka vo raka i si ja sm'knav kako nisto, mnogu mi se jadese blago so da pravam Vika mm, na malata nesto mnogu blago i se jade vo posledno vreme, vikam aha, na malata ne na mama Aj da odam da mu napravam mleko na sin mi, se budi stom me oseti deka sum vo negova blizina. Leka nokj mesenca i ubavi sni
Abe ne bese bonbonce, bea povekje bonboncina ama ete deka imaat alkohol vo niv ne znam da ne preterav, a kolku alkohol bi imalo edno kojznae.... Za brojot na kondurite i kaj mene me stegaat nekoi baletanki i patiki primetiv i mene ne mi se oteceni ic nozete ama ete me stegaat, kje se vrati se vo normala posle poragaj don't wory
Soda ne vo nikoj slucaj,nedajboze da ne si napravis nekoj problem,majkami taka go pobacila 1bebe pred mene bilo,dali zasto kopa nez.Ne me svakaj pogreska,ne mislam nikomu loso,ne sakam da te plasam no ti kazuvam primer za tvoe dobro dobra nok
Мислам 1 лаж не штети и мнооогу примери има за содата дека помага во служба на здравјето па и рак дека лечи...сепак фала
Zdravo.Go citam tvojov post i isto kako jas da go pisuvav pred nekoja nedela Isto se mi bese,razdrazliva,nervozna placka,so grcevi i bolki vo lev jajnik.Sega sum 13+5 i e se podobro.Koga otidov na ginekolog mi kazaa deka see vo red so bebco moj no vo toj period pocnuva zabrzano da rasti pa matkata se siri i prilagoduva a jas prvabremenost pa nenaviknata i zatoa tie grcevi cudni.A moze i da si blizu so termin od ciklusot prethodno koga ti idel i sega teloto seuste reagira na promenite.Kaj mene nisto strasno nebese daj boze i tebe istoto da ti go kazat.Sepak koga ke se osetis sedni odnori se vo toj moment ili uste podobro legnisi da tise olabavi muskulaturata. Sekoe dobro i izvini na dolgiov post.
Спојлер Побацила од едно лажиче сода бикарбона?! WTF?! Од желудникот директ ископала до матка? Иако повеќе верувам дека од ова може да се умре отколку од чај од нане и камилица... Мислам не е фер да се плашиме вака, темава е за да си помагаме, муабети од типот дека некој ќе умре од нане или нешто слично не ни одат во прилог. Најмногу штети стресот, а вака секој ден си го правиме, леле спиев на десна страна, леле чај пиев, леле бонбонче јадев, леле од лево ме заболе. Женскиот организам е створен за бебе и освен здрава храна и воздух, треба да немаме стресови. .Ништо друго. Вака џабе само стрес на детето си правиме.
Добро утро блажени женички.Јас ретко пишувам ама ве читам редовно.Само да Ве поздравам и да ви посакам леснина.Јас овие неколку дена малку подсобрав сила се надевам ке дојдат подобри денови.Знае во текот на денот толку да ми се слоши што незнам кој пат да го фатам само кревет гледам.На контрола сум за 2 недели,сега засега се е во ред со бебчето. за сите
Мамички, добро утро! Знае ли некоја каде може да најдам поефтини труднички хеланки или тренерки? Ништо не ме собира за секојдневно носење па време е да се направи и таков шопинг!
Јас си купив 2 пара хеланки, најобични не труднички, и еден џемпер за по 150 денари од Мега Фешн, кај Мида моторс. Ако ме прережуваат хеланките ке си спуштам под стомак а секако ќе носам дали хулахопки, дали боди па нема да ми е ладно. Не давај пари за прескапа трудничка гардероба, јас имам план да си купам само едни целосни пантолони и некои маички што се шират кај стомакот за да не бидам се во џемпери во зима. А да и едни тренерки ке си купам оти имам само едни па ќе ми требаат за во зима, дуксерите сите ми се ус тело, а ќе ми треба, за до доктор, за по дома, за до маркет... Иначе јас најкомотно се осеќам во на мм облеката, има и он неколку дуксери кои ќе ми се фатат, така да ќе удрам само на хеланки годинава да купувам Мене овие мачнини нит утрински, нит попладневни, нит вечерни, во секоја доба од времето ми се, а пуста страв имам од повраќање Обично навечер имам највише мака, ме стига се што сум изела преку ден и лошо ми е. Вчера на работа три пати бев во вц, џабе, не сака и не сака. Ми помогнаа грисини со сусам едни. Почнав насабајле да се будам гладна, дали ради тоа што цел ден ми работи желудникот, се будам мртва гладна, едвај да дочекам да дојде појадок па си купувам една солена кифличка или мало варено геврече и така проаѓам до појадок. Спојлер: без лоша намера Во врска со плашењето, јас сум уште тазе тука, немам многу стаж како повеќето, ама навистина се претерува со рекла казала муабети. Ова е осетлива тема, еднаш и јас се испуштив така напишав нешто што потресе многу мајки и идни мајки, после се извинив и навистина кога размислив сфатив, не е така едноставно на мајка да и кажеш дека може да абортира ако се напие сода бикарбона а таа пиела цела бременост, додека се породи се таму ќе и е мозокот. Убаво е да се радуваме, да се пожалиме, да си кажеме нешто што не мачи, ама не да шириме паника. Затоа реагирав кај Калиас кога пиша Моник, затоа реагирам и сега. Бидете само малце потактични, ништо друго.