Ја да ви кажам се трудна сакам да си бидам, па ова што е мазење и пазење бре, ме чуваат ко капка вода на дланка. Денес дека сабота мм не е на работа ќе дошол по мене, сабајле ме носи ме разносува, ме чека после работа пола саат да ме носи дома. Ауууу, што би
Од мм секогаш си имам пажња како нон стоп трудна...туку ќе ми фали од околината пажњата...ред во банка на каса во маркет,во локалот кај мм пажња огроомна од вработените ,кујната затворена вечерта за мене не е трудна жена хаха се што сакам добивам ќе ми фалии тоа многуу и меешко ќе ми фали и клоцањето уживај во бременоста мила времето веруј летааа
Мене ми вели една комшивка- користи дур можеш, после никој нема да те гледа сите ќе се над бебе, а годи вниманието во секој случај. Јас заприметив дека од благо ми се киселините, секогаш ко ќе каснам во грло како да ми стои, ќе морам да се откажам. Да прашам нешто неповрзано, имаме микробранова ама ретко ја користам, сега во последно си правам интегрални пица лепчиња ама лебот ми е влажен ко ќе го извадам. Да не има некоја финта?
Не научив да те тагирам затоа те цитирам...кај си душо ти? Те немаа ич...добричка ли си? Пиши ни два три збора гушкии до тебе
@tweety26 шо само лајкови пишио нешто кај си до кај си 26.09 дојде бебуш твој шо праи ајде и ти и @<3 pleza4e <3 да си се олесните и да стартуваме ние октомвриските да не ве превариме
Во Скопјево е друга прича. Пензионериве повеќе сакаат да ти го земат редот. Обично доручек кога купував наутро за на работа се буткаат луѓе пред мене. Сум пишувала неколку пати во темава. Само еднаш една бабичка во автобус ми помогна да слезам, така што направи место пред мене да не ме удреле во стомакот. И во банка оделе пред мене и во болница. Македонче бре. Плеза4е имаше пред 2 дена болки, може и веќе да е породена.
Имам кажано пак ќе кажам во скопје да ми платат стан не живеаам ! Тие гужви,чекања,семафори,магла,автобуси ,мрзнења...некултура ,мањијаци,испувани и искомплексирани фаци итн....Да не ме нападнат сите скопјанки не ги ставам сите во ист кош да се разбереме и ти си една од ретките фини скопјанки Во секој град има и лоши и арни ноо сепак во помал град подруго е сепак сите се знаеме повеќето барем јас од тој аспект убаво си поминав а за коментари злобни и непромислени за трудници секогаш имало и ќе има но не се замараам
Sto se odnesuva do odnosot sprema trudnite, jas ova leto sum se razocarala od nasava i srpskata nacija, pa toa bile gjubrinja bre, kolku pati odam vo Lidl plus so maliot sum i malku stvari, a redici redici 10 metra i nikoj ne te gleda bre kje me zagledat vo stomak i nisto si se zavrtat i si cekaat red, a site sto cekaat 90% se Srbi i Makedonci i nisto lugjee ni eden da mu tekne da rece aj ti trudna si plys so malo dete pomini, ne bre gajle im e. E samo 2, 3 pati taka me pysti preku red Grkinka mi vika abe odi prva sto cekas budala, glej kolku malku stvaru imas trudna si i plus so malo dete...i velam, nemaj gajle jas naviknata sum ne mi e prv pat vaka.....i toa ti e, nas menralitet, kultura nula, epten se razocarav epten.....i na ulica koga setame isto, samo zagleduvaat i si stojat ako treba da pominam.....
Му се заарни...сега бебушите се на најсигурните места...таму кај што никогаш повеќе нема да бидат...убавко е во мешето на мама со лесноо
@<3 pleza4e <3 може се гушка веќе со бебето, чекаме убави вести. Лелее како се ближи, матичниот ми вели мислам кон крајот на октомври ќе се породиш ти. Од понеделник конечно ќе купуваме алишта, многу ми помогна темата што е потребно за новороденче, си направив списоче.
Можи да е од бременоста може и од есента оти на пролет и на есен паѓа косата ептен земиси има еден шампон со лук е против опаѓање на косата ( не мириса на лук не бери гајле ) од афродита с е 100 фен е 1l
Не знам која недела си, но и јас го имав истиот проблем на почетокот на бременоста до кај 4 месец. После не знам ни како ни зошто прекина да ми паѓа и сега ми е многу порасната вчера една другарка ме праша дали е мојата или имам надградба а се немавме видено месец отприлика. Јас мислам дека ти е период и ќе ти помини немој да се секираш
Ние денес конечно бевме со свекрвица на шопинг за малиот, леле колку убави алиштенца има милина,купивме бодиња, шпиркозни, пижами, кебенце и чорапчиња. Вие поискусните кажете што треба да докупам за бебето во болница?
Ви викам јас @<3 pleza4e <3 се гушка сега со бебето. Ќе ни пише кога ќе види узбуна сме кренале тука.
A mene shto doktorite mi rekoa minimum 2l na den chaj od brusnica bidejki bev dehidrirana i so napad na bubreg? So denovi piev po 2-3l lele sega se isplashiv ..