I jas pijam po edno sise od brusnica toj leden ,e sega pocnav i topol da pijam ,mi kazaa lekarite deka bil dobar,pa fala bogu uste nisto ne mi
Мешиња,не се плашете за чајот од брусница,можете да го пиете колку сакате,безбеден е и препорачан од доктори во бременост.Исто и овошни чаеви колку сакаме можеме да пиеме.Од чаевите со тревки треба да се внимава,по една до две чаши максимум ако има потреба. Инаку и мене премногу ми паѓа косата,мислам дека без коса ќе останам. Ве поздравувам мешиња од лежечка положба
@eli89 @Mariangel, doktorite si ja znaat rabotata ne za dzabe vo dozvolile da piete caj, eve I jas Sega si napraviv Edna solja od nane, plus mnogu cesto pijam caj od kopriva so Edna lazicka med, e deneska uste od sabajle koga stanav se ispovrativ ne znam sto mu stana, 28 nedela ja pocnuvame a znam uste da si povratam, ve guskam site I imajte ubav den
Добро утро мешиња. Има ли некој правено ХЦГ во Државна, да ми каже како оди тоа и колку отприлика кошта?
Zdravo zenskii kako ste? -Eve jas nemozam da se osvestam snosti bev na svadba preeeeubavo si pominav i sega sum koma. Sakam da ve prasam neshto, ROJAZOL vaginaletite mozi da se koristat ako si trudna ili ne? Oti vo pap testot imam candida i nekoe vospalenie pa sestrata mi se javi mi rece samo takvi da si kupam pak(a dr pakovanje go frliv i nepamtam so pisese) A vekje mi kasni 5 dena i neznam so e ? Mislenje
Душо цели 4 месеци пиев чај од брисница по 3 л зса ешерихијата + по три чаши инстант увин па бебево да можи низ папок ке ми излези од живо гушкај мешето и уживај нема гајле препорачано од гинеколог ито не онаа брусница во кесички брусница сирова сушена по една рака во тенџерчето. @Bebulleee дај боже да ни се вратиш со убави вести и 2 цртки а за кандидата подобро е да прашаш гинеколог оти си во рана бременост
@MargaritaD^2 Hihi... shubavo napishano RANA BREMENOST.. Ama srcka ushte neznam dali sum trudna samo prasuvam za vo slucaj inace fala
Здраво мешиња како сте?Мене периодот не ми беше баш најдобар и немав желба да пишувам. Да се пофалам ми кажаа на прегледот дека бебчо е машко.Малку е поголемко и ми кажаа да се испитам за шеќер.Инаку бебушка мрда ли, мрда.Ептен активен е преку цел ден.Сега најново го осќам понекогаш како ми вибрира во стомакот.Баш интересно чувство е тоа. @Bebulleee направи тест за бременост ако ти касни толку многу И да дојдеш побрзо на темава Поздрав и гушки за сите мами
Здраво и од мене.Станав со укочена десна ципа,јајниците ме болат.Грбот ме боли.Ми се спие,ми се јади, ми се лежии
Ајде нови мешиња пријавете се во темата термини за породување. Нека се зголемува списокот. А и да не бидам последна де...долго време сум последна на листата
@Eli23 јас со здравствено осигурување платив 150 денари и тоа плаќање важи за 1 месец идење на контроли за ЦТГ. Значи прв пат бев на 10.09 па на 18.09, 22.09 и вчера на 26.09. Платив само првиот пат. Прегледот е во амбуланта 36 на ехо и во соба 22 на ЦТГ каде има три кревети и три апарати за ЦТГ. Сега во Понеделник пак ке одам. Не боли .
Уууу ти си супер згодна трудница јас сум полни 25 недели и сум поправена 12 кгр .... уживај, ти немаш потреба од диета