Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Здраво мешенцаа :)
    Ајде и јас да се пофалам со килажата добро се согласувам еве 27/3 г.н а сум поправена само 5 кг.
    Само многу притисокот ми паѓа али му наоѓам чаре :) кафица турско горко и кока кола со лимон.

На Fatalnata, eliii89 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  2. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Јас загреотката сум ослабена а еве ближам 3ти месец

3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Не се секирај после 3ти месец ќе почниш да си јадиш. Ко бев трудна јас до 3 месеци ослабев 3кг. Ме исцеди од повраќање ;)

На Pcelka94 и LUCERKA им се допаѓа ова.
  4. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Аа да не си пак трудничка ?? :*

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Da se nadevame.. 5 dena mi kasni i aber nema mozi e od apcinata so gi pijav nz.. samo cesto odam vo wc i me cesat gradite ponekogas ke mi se svrti ako stanam naednash i so e naj vazno go iscediv mm kako limon ovie 2 dena hhaha. Ke pocekam uste malce ke vidam posle. Utre sum skopje ke ispituvame geni :/ strav me fakja eve bash sega mislam na toa i koski mi se rebrat nz otii.. Pustete srekja da bidi se co red.. <3

На Pcelka94, Angel.Heart, juli rak и 3 други им се допаѓа ова.
  6. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    I jas prvite tri meseca oslabnav 4 kg ,pa od cetvrtiot mesec kaciv 11 kg a sum 33 nedela,taka da ne se sekiraj ke kacis ima vreme :)

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Радувај се што слабееш,згодна трудница ќе бидеш ,боље така него мака да мачиш со покачени килограми :)
    Јас сум секој ден со многу низок притисок и главоболки,не се трпи веќе,плус преотретена,уфф крај нема на грижите.Со душа го чекам вторник да дојде,да ми каже докторот дека се е во ред,срцево веќе ми се стега,неможам да издржам :( Само голема среќа имам што ја имам најзлатната ќеркичка на свет,ми го раубавува денот и ми ги одвлекува мислите,посебно вака викенди кога е домче :l:

8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Напрај си кафе.
    Зовријај вода и потоа стави го кафето и шеќерот и така испијај го бидејќи така има кофеин. И ќе ти помини и главоболката и ќе ти се качи притисокот.
    А ако ставаш и кафе и шеќер се наеднаш па чекаш да се свари над него како млада невеста, џабе...:rofl: Се надевам помогнаввв кисс:*

На MargaritaD^2 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Почнав да имам болки во јајниците. Ми мириса работава на наубаво :( Ама дури не видам крв не губам надеж

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ne gubi nadezh srcka,stiskam palci da e bebufche :)

На eliii89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Не се секирај мила и јас ослабев 6 кг за 5 месеци. Во 6ти веке качив само 2кг. Се надевам до крај нема да качам повеке од 7кг. Искрено подобро е помалку да качиш, само бебуш да е ок.
    Ич немај си гајле.
    Првите 5 месеци повракав секој ден, ама баш секој ден а некогаш и повеке пати. Во 6ти се намали ама на 3-4 дена. Се надевам од 7ми нема да имам мака со повракање. Е арно ама сега па започнаа киселини и се справувам некако со млеко и јаболка.

На LUCERKA, fairy88 и eliii89 им се допаѓа ова.
  12. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Za zdebeluvanjeto ne se sekirajte,jas vo sin mi uste na pocetok si gi nakaciv +25 (fala bogu za 1 god gi simnav ama vidov maka) sega do 24 nedela bev samo 5kg popravena,za 3 nedeli jas izgubiv 2kg imav dosta problemi plus sega lezam i vo bolnica i malku rezimot na ishrana mi go smenija zaradi krvta,pa ke videme.Vikaat deka posle 27 nedela se stavale kg no sekoj razlicno,mene mi e najvazno bebuska moja da e zdrava i se da pomine vo red a kilogramite kako dosle taka posle.Ic ne mi se dopaga koga ke slusnam doktor ili sestra da i vika na pacientka vo bremenosta deka mnogu se zdebelila,da vlijae toa loso na bebeto ajde opomeni ja ama onaka,a znaeme kolku bezobrazni nekoi od niv moze da bidat...bez veza mi e.

На Fatalnata, fairy88, mama89 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    MI DOJDE, OFFF ;(;(;(;(

14. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Жал ми е;( ајде другиот месец со 2 цртки. И насмеано лице , за тебе мора да се спрема некое специјално бебувче чим толку време те држи во исчекување да станеш мајка

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.230
    Допаѓања:
    111.489
    Мамиња, колку време ве болеа градите, до кој месец? Ми се чини сега уште потешки и поболни ги осеќам. Сега брадавиците ги осеќам поосетливи.

Јас денес поштено се наработев а вчера поштено се наиграв на свадба. Сега мешко ме боли па рано ќе си легнам денес. Се надевам гравче нема да ми се налути денес и да се буни за тоа колку го измачив денес. Од утре сме 8ма недела, гравче станува веќе бебуле право, за 4 дена ќе се видиме на ехо и ќе се чуеме како ни работи срценцето, со Господ напред.

На Fatalnata, fairy88, Sunshine_1979 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Да ти кажам со првата бременост не се ни сеќавам дали и колку ме болеле градите. Ама сега мислам ќе умрам од болка. Синко уште цица и никако не можам да го одбијам. Дали е само од цицањето или и од бременоста...ама не се издржува. :(

17. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Мамички не сакам лошо да ме сфатите, ама кога докторите ве караат за килажата мислите дека е поради вашата линија во иднина? Тоа е поради здравјето на бебето на прво место, на второ поради вашето. Со преголема килажа се зголемуваат шансите за дијабет кај бебето, а прочитав доста од вас имаат проблем со висок притисок, а дебелината е главен причинител на високиот притисок. Ради тој притисок при пораѓај можат да се случат многу компликации.

Чувајте си го здравјето.

На slobodka, joy1, fairy88 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.862
    Допаѓања:
    142.580
    Градите болеа до кај 10та недела, тежеа, а во 14та само тежат. Купив прслуци мнооогу поголеми, оти мислам тие кило и пол плус само во цицките ми отидоа. Сега и тие ми се мали. За теѓење, тежат, ама болката е скоро минимална, само на погруб допир боли повеќе од порано.

За килажата, ми рекоа 10-12 најмногу да качам, Се обидувам на сите да има кажам дека сум трудна не сум слон, и нема потреба се да ми нудат и да викат - јади јади. Од денеска не јадам после 8, а сум со ниет да смалам тестенини. Благо ретко јадам секако. Стварно не сакам да сум огромна, мислам дека нема да можам да се движам. Уште сеа ме фаќа страв.

На slobodka, mdenkov, AngelOfArh и 2 други им се допаѓа ова.
  19. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Jas pa ic nemam nekoja posebna zelba za jadenje, za nisto ne sum strvna osven za blago. Ne sum popravena poveke od 2 kg- 23 nedela sum, jadam kako i prethodno sto si jadev, pocna da me cudi sto ne se popravam i nemam nekoj poseben apetit.

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Ufff denovive imam mnogu kiselini sto i da apnam mi doagja na grlo i mi zezi gori odvnatre uzas....mislam deka i voda da se napijam mi ide kiselina :puke: srekja sto mi pominuva od soda water inace ne znam so bi pravela :whew:
    Denes oficijalno vleguvam vo 9 mesec i suuuummm vozbudenaaa mnoguu lelee kako prv pat da mi e:sweat:

На slobodka, Fatalnata, flower30 и 8 други им се допаѓа ова.