Da da jas i ti zaedno sme srcka, za kiseliniite samo soda voda i edna feta limon vnatre i toa po 2, 3 pati dnevno inace ne biva ne minee Kako si ti inace? Mene denes go gledam stomakot kako preku nokj da mi porasnal, bebuska nemirna po cel den mi udira boksovi mi go pomestuva stomakot od edna na druga strana srcuska edvaj cekam da si ja gusnam i vidam
Јас се чуствувам и изгледам одлично хаха не ме боли ништо не ми се спие супер ми е уште не сум направила шопинг главен ќе биде неделава во среда четврток ќе одам синко да го видеме,крв,брисеви...се надевам се ќе биде во ред спремна психички и физички само со лесно да ни е
Затоа што бев да снимам глава а тоа несмее срачење е за бебето фактички нрдајбоже да е скраја од сркој недобро ќе се роди. А да го родам и да се измачува душичка жално е... И башка 18год сум. Не сум единствена се тешам со тоа знам полно такви и имат родено али јас неможам и несмеам и рафи мнг др причини...
Млада си ( да не речам мала) уште. Ке има време и за бебе. ти прво среди си го здравјето, па после полесно ке ти биде да станеш мама.
Да и затоа мислам абортус првин јас да унапредам у животот да имам сигурност се па после а не сеа завршив ни пари ни ништо лесно е да го родам 15мин се забораваат болките али чување е потешко
Леле за тоа јадење, јас едвај дома ручекот си го јадам они запнале касни та касни. Јас само насабајле сум гладна, иначе не. Вчера бев кај баба му на мм коа запна земи та земи, трудна си. А тоа пусто имале повод, годишница. Седнав од почит, да не е без ич.
Уф срцка,камо да можев кафе да се напијам ама само ко ќе го помирисам од далеку мислам дека црева ќе истурам
Јас во првата бременост се поправив цели 37 кила па немав ни скриен шеќер ни висок притисок нит никаков проблем,родив здраво девојче со нормална висина и тежина а мене никогаш не ми рекоа зошто толку си се поправила,ќе му влијае лошо на бебето.Има многу згодни трудници па имаат проблем во бременост така да тврдам дека тежината нема никаква поврзаност со проблемите во бременоста.
Мене уште од 31г.н +3 ме уклучи на цтг,нормално немаше контракции само ги следеа срцевите оттчукувања на бабето. И се било во ред ми кажаа, сега за следна контрола ми напоменаа брис и крвна слика, бидејки овој медец ме ослободи од боцкање оти секој месец проверувавме крв и се беше топ.
Болестите не се јавуваат задолжително кај секоја со премногу килажа, таман работа. Но затоа и само една жена не е репер за да можеме да кажеме "нејзе не и беше ништо, затоа терајте!" Мора да се биде претпазлив и со тоа во бременост, исто како што обавезно одиме за сите брисеви и испитувања.
Китен е во право. Јас истерав бременост со почетни вишок килограми (и тоа така повеќе). Ама има разлика со колку почнуваш и колку ќе качиш. Дека се зема здраво за готово дека ќе е нешто, не е така. Најчесто не е ништо. Јас немав проблем со притисок. Немав проблем со шеќер. Имав школска бременост и речиси школско породување (царски) кај што сѐ помина во најдобар ред. Но, за второ дете, би почнала со нормална тежина. Сепак, постојат ризици кои се мали, ама се сепак ризици. Сакам да ви кажам да не очајувате ако сте во таква состојба, најверојатно сѐ ќе е ок, но да не ја занемарите како ризик фактор и бидете си претпазливи.
Секоја бременост и секоја трудница е приказна за себе,тоа е индивидуално кај секоја.И не е една,туку многу трудници кои качиле многу килограми во бременоста па имале совршена бременост и здрави бебиња родиле,а не само една.Јас не викам дека не треба трудниците да внимаваат меѓутоа тоа не игра толку голема улога,и не било само кај мене така туку и кај многу други.
Ве чешка мешето од внатре? Моево лудува изгледа Два дена го сеќавам скоро цело време, нормално не се гледа од надвор, ама јас го сеќавам и ме чеша Мислам дека скока Многу интересно чувство. Ми кркореа цревата и уште повеќе мрдаше