Пред некој ден кога те прочитав низ темава посумњав ама немав време да разгледам убаво. Ептен ми е мили ова што читам. Ти посакувам мирна и здрава бременост.
Пробај со слушалици стави на стомак и пушти музика ама со повеке бас, па да видиш како ке рипа. Е тек тогаш да видиш чешкање што е. Уште и предходно ако имаш мрцнато благичко ммм
Женски ајде малку помош... имала ли некоја проблеми со хемороиди зашто мислам дека веќе почнале да ми излагаат ако има некој лек дај кажете за да се спречи на време
Имав пишано лек за хемороиди од растението чувар куќа, побарај по темите за здравје или алтернативна медицина Излекувајте ги хемороидите со чувар куќа За лек против хемороиди потребно ви е: 300гр иситнети листови од чувар куќа, 750гр ливадски мед и 1 лимон. Подгответе го лекот на следниов начин: ставете го лимонот во вода и додадете една мала лажица сода бикарбона и оставете да отстои 1 час. Потоа измијте го лимонот и исечете го на кришки, па заедно со листовите од чувар куќата измелете го и ицедете го низ газа. Во добиениот сок додадете мед и измешајте со дрвена лажица. Добиената смеса чувајте ја во фрижидер. Земајте по 1 мала лажичка наутро на празен стомак. Користете го овој лек месец и половина. Свекрва ми го користеше и навистина помага, само не знам колку е добро во бременост
Mesinja -odnapred vi se izvinuvam na prasanjeto nekolku pati se przat zabicki-jas od strav ne jada,,e denes mojot soprug si kupil za doma plus,pa da ve prasam dali nekoja od vas znae dali e dozvoleno vo bremenosta ili ne,mene mi e strav,deka taka gi kupuvame od lugje vo prdavnica ne se prodavaat
@tweety26 mila za castenje si? ajde te mislam pisi ni .. baknezi inaku da vi kazam mene za kiselini mi pomagase jabolkov ocet,stava edna lazica vo casa voda i piev dve nedeli i posle nemav ic problemi
Не сум срцка уште за частење,моево уште абер нема Ти како си ми како напредувате? Инаку ја нема Плезаче јас чекам од неа прво вести и од Лина-калина па после нив јас сум
eii da ja nema plezace,mozi si se guska so bebus ee tvoevo ko moeto kne mu se izleguva,jas edna nedela po termin se porodiv oti mi pukna vodenjakot.. inaku dobri sme nie,,,veke sinko se pusta za odenje,se isprava sam, se priprema za prvite cekorcinja ... ajde so lesno neka ti e
@ane-sk за внатрешни хемороиди или за надвотешни нај простиот лек и нај многу шо помага од лично искуство оти пробав се се се. Ке изрендаш компир жив и ке го потуриш со маслиново масло како смеса ке го ставиш на газа (не многу) и ке го ставиш над хемороидите и ке го чуваш преку ноќта. Ако се внатрешни компиро го делкаш како чепче го оставаш 5 мин да кисни во маслиново масло и исто го клаваш да седи преку ноќта другиот ден ќе го покакаш повторувај ја постапката 4-5 дена и то е то нема да се вратат барем до порагај
Мислам дека е безбедно ако се асални жабите и испитани дека се навистина тие што се јадат , зашто постојат секаков вид на жаби .
Jas bev denes na CTG i eho i mi zakazaa za dva dena na kontrola.Mi rece lekarot deka iako kontrakcii nama a terminot mi projde plodova voda ima taman i placentata ne e prestara pa ne bi idel so provokacii uste.
Denot mi pocna ubavo imajki vo predvid deka denes i e rodenden na majka mi, imavme planovi za deneska....da odime na rucek, da kupime torta...se dodeka ne slusnav edna vest koja ni gi srusi denot se smeni se za nepolna minuta......kolku li e surov zivotot ili taka treba da bide, so ubavi i neubavi raboti....ne znam....edinstveno sto znam e deka sekogas dobrite lugje stradaat, a ostanatite go ziveat zivotot kako sakaat...
Ne se odnesuvase postot za mene i bebceto, fala Bogu dobro sme nie, tuku za moj naj blizok......sepak mal stres mislam deka nema da ni nasteti ni mene ni bebceto....
Бев денес нели на ЦТГ и воопшто не ми ставија никакви каиши како што опишуваа некои мешиња. На упутот и на резултатите ми пишува надзор нас нормална бременост, така да останав тотално збунета да не миго утнале упутот?? Инаку ми рекоа дека се е супер а бебето е 3400 пораснато. На контрола за 15 дена. Сакав да речам ако не се породам до тогаш, да ќе дојдам на контрола.
Pa tebe samo na eho da ne te gledale deka i kilazata za bebeto ti ja kazale? Eden kais e toa sto go stavaat na stomakot i priklucuvaat na ctg i se slusaat otcukuvanjata na bebeto....ne ti pravea takvo?