CTG rabotat do 16h so moj termin.Ako upatot ti bil za posle toa vreme mozebi zatoa mislele deka si samo za eho.Inace ima CTG aparat i vo dezurnata ambulanta ama toj si e poseben.
Бев јас од 5 и пол закажана, ама па мат.гинеколог би требало да знае. Не ми ставаа каиш, а слушаше док. отчукувања на срцето и ништо не ми кажа. Значи кога одиш на државно со клешти да им ги влечеш зборовите.
Еве ме и мене...бев денеска на контрола и бебето е големо дури 22мм Ми рече докторот да одам во 12 недела да ми земе брисеви и да ми направи испитување за даунов синдром. Е сега ме интересира кога ќе престане да ме гледа со вагинално ехо?
Мамички, за од болница доволно е да ја облечам во боди по долги ракавчина, хулахопки и фустанче?. .. секако ќе ја ставам во една како пелена не знам како се вика правилно дебела е секако си викам нема да и е ладно или да купам комплетче за од болница,?
Здраво мешиња Јас за прв пат во оваа тема денес ја видов и втората цртичка иако бледа но сепак ја имаше утре со утринска само ќе ја потврдеме нели??? Е од тука натаму не знам што е следно Ве бакнувам сите
Dobre ni dojde @zajka1 i so lesno da si ja iznosis bremenosta Sega sledno e pregled kaj ginekolog da se potvrdi bremenosta i posle uzivanje i galenje na mesko
Dobro ve najdov utre ke se javam kaj maticen sekako pa vo tekot na nedelata koga ima slobodno ke go posetam se nadevam se ke e vo red
Срцка гледаш лудоо време е може и снег да заврне Тоа се вика плико иначе доволно е плус капче и ракавички и секако право вкола ќе биде нема пешки да си одите и дома на топличкоо ејј постов дежаву ми е ахх се наежив нека е за убаво времето се ближии ....За утре закажав преглед ехо и крв и мокрача и брисеви...овој пат сум наајвозбудена изгледа дека во 9 ти влегов 36+2 утре ...пуштете ми среќичка се да биде во ред гушкии и нека ни е со лесно на сите
Да да плико ете јас секогаш заборавам инаку од болница директно в кола, до дома има околу пола час возење ама ако има клима, после веднаш дома влегуваме така да си мислев и јас дека нема да и студи. Со транспортер ќе го изнесуваш од болница или? Јас сум 35 недела, а наредната недела сум на контрола. ..има некои испитувања тогаш и дали ќе ме стави на ЦТГ?
Немора да значи дека ЦТГ ќе ти прави. Еве јас 37+3 па не ми правеле уште. Инаку јас земав комплетче за изнесување, со кебенце плико, а не земав транспортер специјално за таа прилика. Понатаму ако има потреба ќе земеме. Фустанче некако не се трудев да барам, ми е страв да не го смрзнам бебето. Како и да е, денес ја пакував торбата, бенкицата ми е кимоно, а долу за под пантолочињата земав и едни сиврички за ако е многу ладно. Хулахопки не сум купила. Совет - да купам ли? И кај ги наоѓате толку мали хулахопки? Има ли во Стружанка ?
Mislam deka zagledav vo struzanka deka imaat,ama gledam sega vo Bebetto na fb stavile razni hulahopki i pisuva od 0 pa nagore
Транспортерот никако не е за таа прилика само.Без него не ни помислувај бебе во кола да возиш.Од безбедносни причини не од модернизирање искрено тие пликоа и корпи се за една уботреба ке видиш и сама.
планирам да купам транспортер кај нас има 100 скали кола до куќата не оди ...до скалите па 100 скали...може еден ден на скалите ќе се породам после ќе слабеам по скалите нагоре надоле за ЦТГ различно е но најкасно 39-40 недела стават ако не си породена или ако го одминеш терминот имам на многу пораѓаи присуствувано сега сликите ми се вртат ...подобро е кога незнаеш ништо,не си чул,не си видил,не си прочитал...кога мн знаеш не е на арно
Ние планираме во транспортер да го земиме ама за облеката не знам и јас, мислев боди по долги, такви ѕиврички без стапала (не сакам хулахопки), над нив шпикозни со блузе што се комплетче и капче. Малку е или многу? И на стапалца што? И секако ќе го покриеме во транспортерот со такво ќебенце за внатре.
Јас веќе зедов транспортер пред некој ден, количката што оди со него ќе ја земам накнадно. И јас имам присуствувано на неколку пораѓаи (и природни и царски) ама па ич не ми е страв одвај чекам да дојди денот. Ајде со среќа утре па ќе кажиш како помина