Милички јас за со синко прво дека и не многу знаев изнаставав во торбица па да ви кажам за искачање сестра го облака бебето и ама баш ништо не му облака од тоа што сум зела памперс му менува , боди и чорапчиња му облака и шпикозни одозгора , ни ѕиврички му облече ни го пови со тие пелени за широк повој , ни хулахопки ни ништо џабе ја натрупав торбицата . Најбитно е да се има капче,боди со долги,чорапчиња,шпикознички и ќебенце за во транспортер да се покрие хихихи едвај чекам и јас тој ден да дојде колку сум возбудена како прв пат да ми е хахаха
Доброо утроо мешињааа си издежурав цела ноќ и еве алармот ми звони јас се смеам за шо го местев кога не заспав ни минут...Од мисла...одам на преглед 36+2 ,9ти мес...па и крв и брисеви сее кога ќе јадам ахх од 18 не сум јадена вчера а до 10 ќе ме фати минимум...ќе издржам само се да е во ред пуштете ми среќичкаа ќе ве обавестаам
Mamici dobro utro. Ve citav sega za oblekuvanje i za iznesuvanje na bebeto, jas so sin mi vo Janyari se porodiv na najladnoto so se vika i za iznesuvanje go obkekov vo bodi na kratki, corapcinja i edni podebelki spihozni, kapce na glavata pamycno i go zavitkav vo kebence od onie plisenite mekicki zimski i tolku taka izlegovme od bolnica i pravo u kola. Inaky tie denovi i vo bolnica taka go oblekuvav samo so potenki pamycni spihoznicki, a koga se porodiv mi go oblekoa taka koga mi go donesoa v soba i jas taka se vodev posle i si go oblekyvav raka, deka i toplo bese togas vo bolnicata parnoto pukase i nemase potreba od preoblekuvanhe, se vodime po sebe kako ni e taka i bebeto go oblekuvame. A sega vo oktomvri ne bi trebalo da e mnogu ladno ama planiram pak taka da ja oblecam mojata princeza ili vo bodi na dolgi rakavi imam edni bas zimski debelki se i odozdola helancinja ili hulahopkicki ne znam tocno so, a i nemam sakam da kupam helancinja od 0+ i hulahopcinja ama kade ima i po kolku se znae nekoja?
Зајка добредојде, мило ми е што се реши да направиш тест, несомнено си бремена, дајбоже да имаш бременост лесна како песна Си ги бројам деновите до средбата со нашето гравче кое веќе расте, денес сме 7+1. Мачнините ми се чини ко да го губат интензитетот и мило ми е што ниеднаш не повратив, многу мразам да повраќам. Наутро сега пијам по чаша млеко, убаво ми доаѓа, нешто суво на работа и така гурам. Мило ми е и што не можам многу да јадам, така си ги намалувам шансите да се здебелам дополнително, бидејќи сум гојазна и склона кон дебелеење. Уште помило ми е што не ми се јаде благо ама ич. Многу сакам чај од брусница, убав ми е таков незасладен. Кафето уште не ми е вкусно. За спиење веќе се навикнав да спијам на лева страна, но креветот ми е многу лош па мораме да купиме кревет час поскоро. Деновиве малце претерав со шетање и умор, па едвај чекам да заврши ова и да можам да здивнам малку, да одморам.
Ooo cekaj uste e ranoo sega ti e taka ti se povrakja ne ti se jade imas macnini ama do kraj da vides kolku kje se smeni i apetit i kje pocnes da jades i blago i soleno....Jas do 5 mesec taka bev ne mi se jadese nisto posebno jadev ednas do dva pati dnevno i toa vo mn.mali kolicini, a na pocetok kako tebe mn.mi se gadese i nisto ne mi se stavase vo usta, za srekja samo ednas povrativ i tolku posle toa samo gadenje imav. Ama sega kolku mi se jade za blago da ne pravam myabet, samo sto doruckuvam za 1 saat pak mi se jade kako da ne sum jadela....cudna rabota
Буцето ми е суупеер 2500 машалаа за 3 недели 1 кило се поправило а јас ниту грам ме пофалија многу сме кеф со мм еве се честиме појадоче во ресторан мн сум среќна ептен гушкии мешињааа на сите само вакви убави вести да не радуваат
Mesinja,da ve prasam-ja nastinav malku i sakav da prasam paracetamol moze li da se pie(jas sum 15+6) ? I sto drugo moze za nastinka??
Добро утро и од мене Оваа вечер нешто лошо спиев на 2-3 пати го осетив бебушот како силно клоца и ме будеше од сон Абе жени ако сум на пример 21+0 недела, утре ја терам 21 недела или 22 недела ич не ми е јасно како се рачуна овоа со неделите.Ај некоја ако знае нека напише да објасни Може да пиеш,јас кога бев во 15 недела ме удрија со велосипед и ми кажаа дека и како апче за болка по потреба да го пијам.Не е штетно апчето во овие недели,ама ако можеш да избегнеш да не го пиеш е подоброПробај прво природно и направи си чај со лимон и мед и јади супа.Внесувај многу течности и витамин ц.
Ја тераш од утре 22ра, имаш полни 21, тоа исто ко со годините ја го разбрав, имам полни 28 во 29та, така и со неделите, полни 7 во 8ма сум
И јас едвај чекам, четвротк да отидам на гинеколог на првата средба со грашочето, еднаш повратив само и толку гадењето ми помина за 4 дена, еве веќе 2 ден супер сум, ама поспаноста си продолжува, до душа јас у принцип сум спанка ми се јаде тесто само ништо друго, благи кифли, крофни, баниче некое мх мх мх кафе неможам да смислам. иначе ангелче како пресметка дека си 7+1?? јас незнам колку сум (иако знам дека бебчо е направен на 18-20 ти август) е сега од последна менструација е друго како што сметаат. на некој календар сметаше или?
Не, кога бев првиот пат на контрола докторот ми рече која недела сум и кој ден и според тоа се раководам. Тука некаде си и ти, ќе се бркаме со деновите
Само кандида пак имам ама таа редовна гостинка во бремонста е ќе ја средам со гинодактарин вагиналети сега ќе почнам да си перам пеглам редам алиштенца во новата убава комода за бебчето само подарок од мама ии срцка ајде и ти поскоро да се израдуваш со две цртки
Jas od denes, t.e. od vecer kje pocnam da stavam vaginaleti Canesten mi gi prepisa ginekologot stom vlezam vo 9 mesec da stavam za da se procisti rodilniot kanal. Za prvoto dete drugi vaginaleti znam stavav, a sega Canesten, kako i tekne taka davaat
@mama89 браво за бебушот, машала големо маже пораснало. Вагиналети јас ставав пред некоја недела, канестен 3 , ама не ми се намали секретот. Инаку денес мешето ми е помало, ви се случило вака?
Мене за кандидата многу ми помагаа Линекс Лејди, баш ќе го прашам докторот дали смеам да ставам и сега ако осетам да имам мака некоја, да чеша или да пече. Тие се пробиотик, ваљда не е проблем, што знам.