Јас кандидата ја средив со Канестен 3 (вагиналети) и со крем за надворешна употреба Антифунгол. Двете препишани од гинекологот. За 5-6 дена немав кандида. Прво и во мокрачата и на брисот покажуваше, сега нема Да се надевам нема да се врати, мада слабо верувам Јас сум многу склона на кандида.
Еве јас не сум трудна, ама пак неможам да се отарасам од неа. По досадна бакрерија чудо некое. Ми даде геникологот Ројазол, џабе не ми помина мислев дека ми е стрептококата, и некни ми се јавува ми вели пак Кандида земиси ројазол... Се надевам овој пат ќе ја средам, и избркам бааарем на некое време хехе
Ми се случувало, бебето ако промени положба па си легне подолу или по на страна. Ако е скупчено на пример. А кога ќе се оптегне убаво стомаков ко тепсија ми беше. Коцка.
Ee sto ubavo ,sega so merak da si spremas se.I jas edvaj cekam da pocnam da kupuvam,ama rano mi e,samo da e se dobro so bebceto drugoto se ke dojde po red. I super sto e se dobro na pregledot,ajde uste malku ke se guskate
@jacqueline.s Epa okolu 18-20 nedela otprilika se osekjaat prvite dvizenja ama kaj sekoj e razlicno. Koja nedela si? Ti kazaa li sto e?
15+4 сум денес, и да ми кажаа Принцезичка мала! И двајца доктори потврдија, и матичниот, и докторот во Плодност. Си мрда таа во мешето, на ехо си скока како жапче, ама не ја осеќам уште
Ajde kje bidee samo pozitivni misli, ufff te osekjam epten kako ti e i jas dodeka da vidam gravce i slusnam srcence bev ni ziva ni mrtva, samo na toa mislev
https://www.facebook.com/809192005792753/videos/1032813530097265/ Сакав да споделам нешто прекрасно со вас мили мои...се надевам дека ќе се отвара линкот Мене ме расположи, ми го разубави денот...
@zajka1 мила направи ли уште еден тест? Не дека е несомнено тој позитивен, ама ете сакаше де. Едвај чекам да си ни поактивна овде
da angelce utrovo napraviv uste eden test so prva mokraka i vtorata crtka bese poizrazena za razlika od vcera. Inaku za utre zakazav na ginekolog da videme sto ke mi prepisat osven folna Dali znaete dali ke me gleda na vaginalno ili obicno eho?
So lesno da si ja iznosis bremenosta. Vaginalno kje te gledaat, mislam seuste e rano za da mozat da vidat nesto so dr eho.
Bebule, a mm zema i toj terapija? Moze on da ne ja izlecil pa da ti ja prenesuva. Neli za sekoja balterija dvajcata vo isto vreme tr da se lecite.
Kandida ne se prenesuva po seksualen pat. Samo so terapija se regulira nejzinoto nivo. Od upotreba na antibiotik, namalen imunitet, dijabet ili slicno, taa se namnozuva odnosno nejzinoto nivo se zgolemuva. @Bebulleee vidi terapija kanesten ima i edni kapsuli po edna vo pakovanje,zaboraviv kako se vikaat.
Мене со оваа бременост ниту еднаш не ме гледаа вагинално. Прво во 8 недела со полн мочен меур обично ме гледаа, а после во 11 пак обично со образложение дека сум слаба и убаво ќе се гледа. Со првото до 12 недела некаде вагинално ме гледаа.