Како тоа да не ти ја врати? Сите луѓе ја имаат кандидата од раѓање. Проблемот е во нивото на кандида. Дали е таа „збуфната“ па тогаш прави проблем, односно се манифестира. Кога е во граници на нормала не ја осеќаме.
Кандидата мене ме фаќала ретко, ама само кога ми паѓал имунитет. Кога не јадам неколку дена нормално, почнува да ми тече нос и одма кандида. Лекови само канестен и мноогу здрава храна, никако леб и благо и ја нема за 2 дена. Затоа си пазам имунитет максимално. А во бременост паѓа имунитетот, затоа повеќе витамини
Мариангел среќен роденден многу здравје, среќа и сите желби да ти се исполнат Мене на времето Органџиски младиот ми има кажано дека може да се пренесе, ако лицето има слаб имунитет(целосно или локално).Ми беше кажал ако пробам да заразам 10 жени со кандида, ќе фати само таа што има ослабнат имунитет.Ако ти ја ставиш под контрола, а во мегувреме си ја пренела на маж ти и имате пак односи без кондом голема е веројатноста да се врати и кај тебе. Кога јас добијам кандида одма се манифестира и кај маж ми и затоа јас си ставам вагиналети и плус надворешно крем, а тој се само мачка 2 пати дневно со кремот и односи тој период амин,оти секој однос ни е болен(и на двајцата) .
Добро утро. Ајде нешто да споделам со вас. Читам некое списание па најдов интересна содржина. Еве категории на лекови и нивната безбедност за консумација во текот на бременоста. Категорија А: лекови кои не покажале штетни ефекти врз плодот, Категорија Б: лекови за кои нема податоци за штетност, Категорија Ц: лекови кои покажале штетно влијание и се употребуваат по препорака на доктор само доколку придобивките од лекот се проценуваат како поголеми од штетата, Категорија Д: лекови кои се штетни за плодот, а смејат да се користат само доколку е во опасност животот на мајката, Категорија Х: лекови кои се штетни во бременоста.
Не сте точни со муабетов еј, хахахахаха... Како бе срам, хахахахаа..... Да сте живи и здрави ме изнасмеавте. Мм не се срами ама ич, он па ме охрабрува. Туку да ве прашам, вие што користевте утрогестан, ви се деси организмот после извесен период да не ви ја прима вагиналетката? Порано можеше и ништо да не ми излезе освен тврдиот дел од вагиналетата, сега бре ко цела да истекува, утоп цела сум. Може и си умислувам а? Инаку крвната слика ми е топ, имам уринарни бактерии во распаѓање, ама многу ретко, што е супер, сега ќе удрам уште 10 дена чај од семки од лубеница и брусница и идемо даље да направиме чиста уринокултура. Другарка ми рече дека крвната слика ко за трудница ми е бомбона! Утре е големиот ден, ќе се видам со моето гравче-маслинче, сакам и мм да го види ама дека е вагинално дали ќе му дозволи докторот не знам. Среќен роденден Мариангел
Добро утро мешиња! @Mariangel Среќен Роденден!!! Честитки за мешковците кои си ги гушкаат бебушите на кои не успеав навремено да им честитам. за милата @monik55 која за жал мораше да го напушти ова друштво на толку суров начин, ти испраќам позитивни мисли и молитви мила, да останеш така храбра и позитивна ко шо беше и овој суров живот да ти донесе тродупло ппголеми насмевки и радости во иднина! Знам дека допрва те очекува свадба, ти посакувам да го поминете денот прекрасно и да ви остане за паметење, еден и едниствен ден во кој ќе се чувствуваш како принцеза! Знам како е да бидеш невеста на која не и е ни до музика, бев и јас таква мила со претходно две загуби, бебче и мајка во една недела, но дава Бог сила и во срцето и во снагата! @Bebulleee тебе само а знаеш што ти посакувам мило! Честитки на новите женички кои си видоа =! Со лесно и успешно да си родите здрави живи бебувчиња! Останати мешковци, да не ве набројувам а се однесува до сите до една, ве поздравувам Јас со моите малечки, поминаа жештините пристигнаа студовите врти сучи со мали деца тоа е, се само по дома да се криеме од времето но турбо сме, играме, пееме, учиме англиски, гледсме цртани... исполнет е денот максимално. Мешето расте, бебушот клоца, времето полека се наближува, расте еуфорија, расте трема.... хормоните лудуваат, еден ден сум еден нормална работа И само да не знае некој каде е @<3 pleza4e <3 ? Забележав дека ка нема!?
Zdravo stomacinja mali i golemi Jas sum 12 ta nedela i do sega se bese vo red, no zavcera utroto iskrvariv i toa ubava sveza crvena krv. Se izbezumiv koga vidov i pravo kaj maticnata. Me gledase na eho i rece so bebceto se e vo red. Primiv progesteron inekcija i apaurin za smirivanje deka bev celata preplasena,se tresev i placev Vcera krvarenjeto bese mnogu poslabo. Bev na prviot skrining so priska. Bebeto e super, se e vo red so nego i najverojatno e masko. Srekna sum,no i isplasena poradi krvarenjeto pred nekoj den. Mi dadoa utrogestan, dobraston i progesteron inekcija ednas nedelno. Sto mislite kako e podobro da go stavam utrogestanot vaginalno ili oralno?!.. Ve pozdravuvam mamicki!
Вагинално е поубаво директно дејство има , и со лесно мила и позитивни мисли се ќе биде во ред одмарај повеќе
Dobro utro i od mene. Jas denov go zapocnuvam so Nutella i lepce, ete denes bas toa mi se jadese @Mariangel srekjen rodenden i se najubavo ti posakuvam, iskoristi go denov maksimalno i pomini si najubavo oti dogodina kje si imas druga poubava zanimacija @Ninichka najubavo e vaginalno i pobrzo e dejstvoto. @AngelOfArh mila nema vrska dali e vaginalno ili abdomenalno ehoto, za vakvi raboti stom si so soprugot normalno deka kje prisustvuva i toj, kaj mene doktorkata na prviot pregled go vikna da dojde da go vidi gravceto i toj, sepak zaedno sme go pravele neli? Vi posakuvam na site meskovci ubav den i pokraj ladnoto i tmurno vreme, sepak nie da si pomineme ubav den
И морам сама да се цитирам, пола саат пробувам да прикачам слика од мобилниот со лековите, не успеав. А денес па сум на работа. Ветувам вечер од дома прикачувам слика. Марианггел, среќен роденден срцка
Еве категории на лекови и нивната безбедност за консумација во текот на бременоста. Категорија А: лекови кои не покажале штетни ефекти врз плодот, Категорија Б: лекови за кои нема податоци за штетност, Категорија Ц: лекови кои покажале штетно влијание и се употребуваат по препорака на доктор само доколку придобивките од лекот се проценуваат како поголеми од штетата, Категорија Д: лекови кои се штетни за плодот, а смејат да се користат само доколку е во опасност животот на мајката, Категорија Х: лекови кои се штетни во бременоста. Paracetamol - Б Dramamine - Б Витамин B6 -А Ranitidine -Б Calcium carbonate - Ц Loratadine - Б Amoxicillin - Б Aspirin - Ц во прво и второ тромесечие, Д во трето тромесечие, Ibuprofen - Ц пред 30-та гестациска недела, Д после 30-та гес.недела, Alprazolam - Д Sertraline - Ц Clonazepam -Д Цитостатици - Х Enalapril, Lisinopril - Д Losartan - Д Azyithromycin - Б cefixime - Б. Еве. Извинете мешиња што дуплирам постови, ама неможев да чекам до после, викам ќе прекуцам сега. Барем да си знаеме за парацетамолче и по некое витаминче. Ана што најчесто се осмелуваме сами да го испиеме.
@Mariangel срцка срекен роденден се шо сакаш да ти се исполни и до година со помошник во дување свекички. А јас незнам како ама изгледа успеав скоро во 36 недела да закачам кандида не знам сега како да ја третирам петок сум за преглед 36 недела и ке ми земаа и брис за стрептококи се думам да и се јавам да прашам шо да правам да не чекам до петок оти ми е грдо и ме чеша а само одмивање со сода ми помага ама миењето е надворешно а внатрешно вагинално чешка
Се јавив на гинеколог и Ми тече да земам Полигинах вагиналети за кандидата дека не се штетни и другата недела ке ми земи брис те среда. Петок на контрола. Да ја видам бебушка одвај чекам да се роди да ја изгушкам уште ситно ситно