Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Dobar den mesinja:) ajde da ve prasam dali kaj nekoja se ima pojaveno mleko t.e nekolku kapki mi se pojavile nokeska od ednata grada,koga stanav se primetiv krukce,ja stiskam gradata nema nisto

2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    @Mariangel среќен да ти е роденденот, само убавини да те пратат оваа година!
    @eliii89 мене од левата по неколку капки ми истекува, а и на облека имам заприметено. Нормално е.

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    I jas sum slusnala deka e normalno ama vikam da si prasam pak :)a ne ee stiska nisto ne se pravi ? Gledam i na drugava imam

4. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    @Mariangel среќен роденден и се најдобро :party::^:. Денес е роденден и на сопругот мој и ние си славиме. Навивавме и синко да ни дојде денес на свет па сопругот да си го добие најубавиот поклон, ама ете на синко му е убаво внатре, па поклонот сопругот ќе си го добие најверојатно за некој ден :D
    Вчера бев на преглед кај др. Пранвера во Чаир, ме прегледа рече се е во ред со бебуш, плодова вода доволна, постелка зрела III степен и за една недела на контрола, ако не се породам до тогаш. Инаку сум 38+6.
    Додека чекав вчера да дојдам на ред за преглед, гледав како мамички и бебчиња ги испуштаа од болница, а надвор ги чекаа среќните татковци, баби, дедовци, леле солзи ми потекоа, цела се наежив едвај чекам синко да ми дојде на свет :inlove::inlove::inlove:

На Eli23, blessed2, MargaritaD^2 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    На MargaritaD^2 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    @Mariangel нека ти е среќен роденденот и се што ќе посакаш да ти се исполни :hug:
    Јас мешиња да ве поздравам и да ви кажам дека вчера бев на контрола и дефинитивно е близначка бременост ама едното не успеав да го задржам,другото е добро,напредува и помала е опасноста веќе.Тешко ми е и многу ми е криво ама нема што да се прави.Уште примам инекции ама Утрогестан место три пати,ми намали на два пати.Треба уште да лежам ама ми олесна дека бебулето е добро,вчера си го видов и ми се смири душата.
    Инаку ми престанаа мачнините и се разјадов многу ама благо и кафе со очи да не видам,а се стрвам многу на ајвар,јогурт и кисели работи,се давам :D само да не се направам гица ко со ќерка ми :$
    Ви изнакажав се во еден здив :wasntme: ајде убаво попладне да имате сите :hug:

На Eli23, MargaritaD^2, slobodka и 6 други им се допаѓа ова.
  7. lina-kalina

lina-kalina Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    139
    И денес на контролата ме вратија дома :(. Вагинално ме проверија, грлото омекнало и се скратило а отворена 2-3 прста. Прегледот беше ѕвезди да изброиш, пикање прсти на суво и башка намерно рече ке пробала докторката да ме прошири да ме испровоцира :sweat::whew:. Ако вечер или утре не ме фатат болки или водењакот не ми пукне ми рече во Петок сабајле со торбицата да им отидам да ме задржат :|.

На Eli23, MargaritaD^2, tweety26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Ваљда знаат докториве зошто и како. Знам дека ја имаме сите и јас страдам уште од мала од кандида, ама ако се активира кај мене и јас му ја пренесувам на мм, колку и да ја лечам ќе ја врати кај мене. Мислам како и да е, ние можеме да нагаѓаме, ама штом докторите предлагаат и мажот да се мачка, не гледам причина зошто да не се мачка! Прв пат еве до сега му давав и тој да се мачка, па не ми се појави од тогаш пак, а до сега сум користела и канестени и се, ама само јас, па по 10тина дена ќе се вратеше... па ваљда има нешто. Јас предлагам да им дадете и на мажите, нема зијан.
    @Mariangel , среќен роденден :*

На Eli23, MargaritaD^2 и Mariangel им се допаѓа ова.
  9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    @ivi1987 мила да е се во ред со ова јуначе твое, така требало да биде, и тетка ми имаше ист случај кај неа организмот го исфрли кон 8 недела и кажаа да не се плаши малку ќе крвари, така и беше, после си растеше нормално другото и пред некој ден се роди здраво девојченце. Само опуштено, пази се и гали го мешето.

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Среќен роденден @Mariangel ...секој ден да донесе по некоја исполнета желба...само убавини понатака... FB_IMG_1442210004305.jpg

11. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Јас дојдов само да ве поздравам, да не ме мислите :)
    Имам 2 добри вести:)
    1. Станав мајка:party::party: :inlove: ...го имам најсовршеното бебе во прегратка :inlove:
    2. Се збогував со киријата :) ...ми се исполни желбата синко да го донесам под сопствен кров:party:

Извинете сите што не ви вратив на личните пораки...многу нотификации ме нападнаа :)
    Ќе ве посетам понатака со подетални информации...сега за сега ќе се посветам само на синко:inlove:

Ве гушкам сите, и бидете ми поздравени :hug::hug::hug::l:

На okcenzi, Kaetana, Едно Чупе и 42 други им се допаѓа ова.
  12. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Среќен роденден мариангел :) да си ни жива,здрава и секоја желба да ти се исполни :*
    Инаку мене вчера ми помина терминот,на лекар не сум била некои две недели или помалку,планирам утре здравје.
    Туку стомачето ми беше напрчено долгнавесто ама овие два дена се смени некако како налегнато да е,почна да ме плаши.И нонстоп ми се згрчува-скаменува стомакот.Ама ни болки ни ништо уште...
    Лелеее плезаче незнаеш колку сме те мислеле.Браво ептен ми е мило,конечно желбите исполнети,еве убава вест,баш се израдував :D

13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    @<3 pleza4e <3 јухууу баш ми е мило, честитки од срце, да е здраво и живо, големо да расти и само среќни моменти да имате во новиот дом! Гушки до вас :hug:

14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Оф,дај Боже да е се во ред,да е ист и мојов случај,да го износам и да си го родам,ама ќе биде се добро,имам мал борец во меше и знам дека ќе го гушкам и ќе му раскажувам за ова :l::l:
    @<3 pleza4e <3 мила,да ти е здраво и живо бебулето,големо да расте и со среќа,уживајте во својот дом,само убавини да ви се случуваат.Уживај сега во најубавата улога во животот :hug:
    @lina-kalina ајде со лесно да си се породиш,одбројуваш за да се гушкаш со бебулето :)
    @tweety26 за мешето немој да се плашиш,бебето како си се превртува така ти се менува и формата на мешето пошто нема веќе простор внатре.ајде и ти што поскоро да си се гушкаш со бебчо :l:
    П.С.Хормониве од што ми лудуваат лицето ми се направи ужас,незнам веќе што да му правам.Таман ми се смири,од вчера ајде нови бубуљици ми искочија и сега ми е хорор веќе,има ли крај на ова,ко плашило се осеќам веќе,незнам што да му ставам веќе за да ми помине ]:)

На lina-kalina, tweety26, kristina.k и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Епа редно време беше да ни пишеш те премисливме :) Мноогу мнооогуу ми е милооо ептен да сте живи и здрави да растете во новиот дом исполнет да ви биде со љубов и детски насмевки :) на секое ќошенце детенце :) среди се малку па подетално да ни раскажеш :) гушки до вас :*

На bejbii, MargaritaD^2, kristina.k и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Честиткииии,баш ми стави насмевка на лице :inlove: Ве гушкам со најсовршеното бебче :hug:

Јас само што се враќам од лекар,бебуш мрда клоца убија.. Машала 10цм сме станале си растемее :inlove: Срценцето чука,куренце како да видовме ама пак не сме сигурни.. Така да ќе си чекам за нареден преглед за таа информација 8)
    Тоа што си го видов срценцето мое ми го разубаве денот инаку не сум љубител на својот роденден оти никако да го памтам по убави работи,ама еве денес убав е денот сега за сега :^::^: :party:
    Фала на честитките на сите :makeup: :hug:

На Eli23, Fatalnata, eliii89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Cestitki do @<3 pleza4e <3 da ti e zivo i zdravo sinceto mila samo ubavi raboti da ve sledat pokraj nego :*
    Jas sakam da prasam kade vo Skopje moze da se najdat hulahopcinja i helanki zenski bebeski, moite se vo Skopje pa da im poracam da mi kupat, daj kazete nekoj dukjan ili na pazar moze li da se najde i koi se cenite?

18. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    8.287
  19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Лелее мене жал ми падна за двете бебенца, на едното обравчето му се вцрви, другото можно е да е гладно, а овие си снимаат.

На blessed2 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    @<3 pleza4e <3 честитки за бебушот и за новиот дом, да си расте бебуш среќно во него со братчиња и сестричиња :hug: