1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Мешиња јас завршив работа ми закажаa контрола за две недели :)

На AngelOfArh, Pcelka94, Angel.Heart и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    @<3 pleza4e <3 мила, многу те мислевме. Јас па им објаснувам на мешињата дека имаше болки последно кога правевме муабет. Дури и важна се осеќав, имав информација плус. :rofl::rofl::rofl:
    Да ти е жив и здрав синко, голем да расте, среќен, весел, сакан...Име избравте ли?
    И како помина со пораѓај мораш да ни кажеш. Цело време те чекам тебе да се породиш, па после си знам дека сум јас. :rofl::rofl:
    И @mama89. Другите нека ми простат, ама не сум ги запамтила термините. :*

На Mariangel и flower30 им се допаѓа ова.
  3. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    И јас неа ја чекав,еве дури и терминот го пројдов :D

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Se vide li tockickata??

На zajka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Мешиња, незнам дали слушнавте на вести денес дека дете до 5 години мора да се вози со седиште во кола. Знаев дека е препорачливо, ама сега е и задолжително.

На Pcelka94 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  6. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Мамички, сега сум 22+4 гн. и денес цел ден се чувствувам исплашено и чудно...за прв пат чуствувам многу појаки движења во мешето, и плус тоа кога одам чувствувам тежина и болка како да ме боцка некое коленце или лактенце од бебули! мислев дека уште е рано за вакви егзибиции од цуцка па се исплашив што е работата??? Дури се мислев и да одиме на итна во ГАК, но што да им речам - многу ми мрда бебето!!! Одам во кревет па ќе видиме наутро како ќе биде!
    Кажете ми ве молам дали некоја имала вакво чувство или треба да паничам?

На fairy88 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  7. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148

Nemaj gajle normalno e ,bebusot si raste si pritiska i si kloca :) Ne daj boze ako pocnes da custvuvas konstantni bolki od polovinata kon stomakot da ti odat,ili grcevi togas ke moras da pojdes na lekar.A se dodeka samo si kloca uzivaj zasto od koga ke se rodi ke ti nedostiga toa prekrasno cuvstvo

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    @Sunshine_1979 се сеќавам и моето мрдаше многу тие недели, и побарав на YouTube има клипчиња како мрдаат бебиња во 22 недела. И мене ми беше чудно дека мало, а толку се чувствува, ама нормално е. Како што поминува времето поинтензивно и повидливо ќе биде мрдањето. Најубавото нешто од цела бременост дефинитивно.

@MilaP како си со болките, подобро ти е?

На MilaP и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  9. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Слушнав и јас прееске а и не планиравме и такво да купуваме ама сега мораме синко кма 22 месеци и мора во седиште а другото во транспортер иначе 70 евра казна мене ќе ме фати .

10. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    И ние не планиравме сега за сега да купуваме.
    Може некој поклон ќе донесе хахаха.
    Шала на страна, ако се мора ради безбедност на детето, тоа е.
    Ќе се стиснеме, ќе се купи.
    Се за бебушки. Дека си изглегуваат секој месец непланирани трошоци, си излегуваат.

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Па навистина испаѓаат трошкови ама за безбедност не се штеди , ама па во Џамбо и не се скапи многу така да ќе купиме побезбеден да си е синко,а транспортер веќе имам скроз нов скоро ич не го користев за синко, Грујо со закониве не утепа од при давање , али вој закон му го поштувам :) :)

12. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Јас во Џамбо не сум била скоро, ама знам се наоѓаат седишта до 4000-5000.

13. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Да мила се виде точкичката :) матичниот кажа според последната менструација сум петта недела но кога ме прегледа според големината кажа дека е помало веројатно подоцна е зачнувањето затоа ми закажа контрола за две недели. :) :*

На blessed2, awl, Fatalnata и 3 други им се допаѓа ова.
  14. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    е па мешиња, женички, јака душа не издржа до денес, па бев на преглед вчера (нели вера, љубов и надеж) :)) се види гравчето , не е точкичка, според последен менст треба да е 8 + 4, ама според големината е 7+ 2 знаев јас дека е покасно и денот го знам дури на зачнувањето :)) лелееее срценце чука, лупа, ама сум среќнааааа, сите да си дочекате, инаку супер е се, најнормална бременост, ми даде пре мама да пијам и се гледаме не аконтрола после 5 недели!

На do-re-mi, AngelOfArh, mama89 и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Во Џамбо ми кажуваат тука комшии дека како демек биле до 2000 ден.

Добро утро мешенца :) имајте убав ден сите :*

16. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Dobro utro mesinja. Dobredojde na novite trudnicki so lesno da si ja iznosite bremenosta.
    Za transporter da vi kazam jas za sin mi kupiv od Jumbo tuka od Grcija epten eftin 30 evra bese togas pred 2 godini, do 1 godina mislam deka moze vo transporter a posle sediste. Proverete vo Jumbo ne frlajte dzabe mnogu pari oti mnogu ne se iskoristuva transporterot povekje sedisteto kje se iskoristi.

На fairy88, MargaritaD^2 и zajka1 им се допаѓа ова.
  17. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Женски за транспортери и за седишта за во коли мислам дека се исплаќаат и настаро да ги земиш луѓето не ги користеа многу не беше со закон и така му стојат а у не ги даваат скапо видете на моја гардероба и на реклама 5 мене количката ми беше со транспортер а за седиште колата ни е мала и ја возимњ цела фамилија така да некогаш се возиме по 4 возрасни и + 2 од по 5 години едно бебе од 1,5 год и и ова сега шо треба да дојди ако наредиме седишта ке треба децата сами да се возат незнам како ке се прави ако клам седиште јатрвами ке се лути за незиното нема, а скоро сегде одиме заедно колата ни е та мртвена-црквена се тешам зима е нема многу шетање од на пролетколичката и шибај.се ми е блиску и сакам да пешачам

18. ane-sk

ane-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2011
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    707
    Со првото транспортерот го искористив некаде до 9 месеци и беше супер,зашто можев да функционирам и сама со кола. Купивме и седиште за во кола, требаше да одиме на подолг пат (бебе да може да си гледа убаво од прозор и да ужива). Многу сум ЗА да се користи седиште за кола,да може се поскапи ама ќе ти трае 5 години...

На Pcelka94, awl и bejbii им се допаѓа ова.
  19. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Јас во вторникот бев во џамбо и баш погледнав за седиштата, беа 2990.
    Инаку сега се вратив од цтг, ме прегедаа и вагинално прст ипол сум била отворена, докторот зборуваше на сестрите нешто како внатрешно не е отворена, а надворешно прст ипол, појма немам што му значеше тоа, а не беше расположен за објаснување, ми го виде документот дека сум била во Ск во вторникот и како да се навреди. Плодовата вода ми е млечна, претходно кога бев на цтг ми пишал докторот намалена плодова вода, а во Ск докторката пишала доволно плодова вода, и сеа кој да веруваш :^) Сега баш погледнав на гаќичките имав многу малку крв, ме предупреди докторот дека ќе имам од тоа што ме чепкаа. Утре сум пак на цтг. Уффф

20. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    8.295
    Добро утро мешковци:)
    И јас се враќам од контрола,раната добро зараснала(претходната недела имав операција за комплет затварање на грлото на матката и лежев во болница, само не ми се пишуваше за тоа).Резултати од брисот и од мокрачата ми кажаа дека ќе ме известат телефонски.Треба уште да направам ОГТТ следната недела и така,воглавно се е добро.
    @Sunshine_1979 не се секирај за мрдањето не е страшно:lol:.Баш тоа(и за вибрациите што ми ги прави детето кај главчето,немам појма што е чудно нешто:?:)преска ја прашав докторката и вика па тоа е добро бебето станува појако и расне:D
    Честитки до новите мамички и со лесно да си ја износите бременоста:sun:
    Убав ден на сите :hug:

На irenna, bella24 и Bebulleee им се допаѓа ова.