Само да Ве поздравам жени со стомачиња и воедно да честитам на новите трудници и на новите мами,се се нај нај од мене.Како сте денес?Јас малку како времето!Денес за чудо на благо сум удрена Рафаело имам изедено 4 пакетчиња.Ве молам кажувајте лек против низок притисок и поспаност па неможам веќе бременоста во спиење ке ми помини
Искрено закон или не, безбедноста на бебето е на прво место, во седиште и толку, нема друго. Инаку и претходно беше со закон регулирано, ама не беше баш почитувано тоа. За мене тоа е тоа, и не планирам да шетам дете без седиште. Јас денес сум на лекар и дурии сега станав свесна, се сетив и сега да те видам до 6ипол издржи :/ Кажете ми дали смеам чај од бозел да пијам, односно во чајот од брусница пишува дека има и чај од бозел, затоа не го земав, не се сеќавам да го имаше во листата чаеви кои не се пијат. Ја си земав од оние чаеви што се рефус ама пак се мислам Ми мати ум хибискусот дека не треба да се пие
@LUCERKA за да ти се качи притисокот пиј повеќе течности,газиран сок или кафе еднаш дневно не смета.Период е ќе помине @AngelOfArh бозел и хибискус(предизвикува контракции на патката) сум сигурна дека не треба да се пијат во бременоста
И да се излажеш да купиш чај од брусница ај да видам :/ Додуша и во овој рефусот има хибискус, така да тоа е тоа. Сега ќе земам само од сува брусница и решена работа. Кафе не пијам па на чај се свртев од брусница, ем помага ем вкусно ми е.
Jас од страв никаков се немам напиено и во овошните има поголем процент хибискус, а малку од тоа што е, скоро на сите во составот има. @AngelOfArh со среќа денес, да го слушнете срцето мало!
јас сум во иста ситуација како тебе,во 12 недела прокрварив оскудно и кафеаво,и сум исто на терапија утрогестан,и мене ми препорача да го ставам навечер вагинално,15 дена.Така да како ќе ти даде докторот упатство така прави.Другата недела сум на скрининг и не знаев дека може да го кажат полот ,ако е така едвај чекам.Докторката кажа дека се почести се крварењата во 12-13 недела и најчесто без последици,ама мора да сме претпазливи, Те разбирам како ти е,зашто и јас бев многу исплашена.Се надевам се ќе биде во ред и со твоето и со моето бебуле.Поздрав
Ajde mila, denes ke ti e eden od najubavite denovi vo zivitot Koga ke go slusnes toa malo srcence ,ke se izbezumis od sreka ... Jas koga prv pat go slusnav srcenceto, istovremeno pocnav da se smeam i da placam. Prekrasno cuvstvo! Srekno mila
Здраво мами , како сте? Сакав да ве прашам имам некое печење доле, многу непријатно е, мислам дека е од кандидата бидејќи само таа се појави на брисевите во 12 недела, па сакав да прашам што се користи за кандида во бременост, матичната ми препиша канестен маст.
@coconaut може и канестен3 вагиналети покрај кремот ама сепак консултирај се со гинекологот. Кремот делува надворешно, тебе ти треба нешто внатре што ќе ја смири кандидата.
I jas ne ocekuvav deka ke kaze polna bebeto, no kako sto go gledase doktorkata ,od glavceto pa nadolu, ne prasa ,,polot sakate da go znaete'' rekov da i togas rece 90% e momcence, no ponatamo poubavo ke se gleda. Ti posakuvam ubavi vesti od prviot skrining i znam deka se ke bide dobro
Транспортер имам таман за бебето , но седиште немам и гледам цени имаат "боли глава" , најефтино до сега што разгледав е до 4000 (3960 поточно) еве и сликичка , синко ако не му е убаво и удобно нема шанси да седи а тие од 3000 ги гледав никаква функција немаат освен меки каишки . Иначе мене некакво чешање ми се појави едвај се трпам и исцедок водест како со беленикаво-жолтко и од време на време лигавки , врска немам што ќе да е дур на 14 треба да идам на преглед .Дали на некоја и се има вакво нешто појавувано?
Се се учи Пчелке, ако од прв ден е во транспортер па во седиште потоа нема да се буни. Сфатете тоа е за нивна безбедност не за пари давање само, не е тоа бизнис, не е збеснотилук.
Ako te cesa nadvoresno zemi svari caj od kamilica i ladna odmivaj se poveke pati vo tek na den ,jas ja imav ama ne vo bremenost prethodno,i se odmivav so kamilica i mi pomogna
Не ми е за пари на мене , али не е ни арно што толку си акаат цените , синко не прави проблеми со седење во кола си знае дека треба на седиште да седи и мирен (никогаш го немам предупредувано ) не гледа ние дека седиме мирно кога се вози и он исто пофтара , а безбедноста секако е најбитна многу нормално небитно дали има закон или не , ние само до 6 месеци транспортер користевме зашто синко се издолжи и качи килажа што транспортерот ни беше мал , потоа со такси се возевме и така да сега си искочи потребата за седиште кога мм е секој ден со нас и колата си ја користиме.
Мене ми е многу осетлива кожата доле иако користам памучни гаќи пак е исто а со ништо не можам да се мачкам уште повеќе ме чеша проверував мокрача и немам ништо ни инфекција ни бактерија , највероватно ми е изгледа од прашокот или омекшивачот, ќе морам со камилицата да се измивам барем ќе ме смири ваљда
Срцка мене гинекологот 2 пати до сега ми ги препиша ГИНОДАКТАРИН вагиналети..7 се 408 ден во зегин...мене уште од првата вагиналета имам подобрување а за 7 дена стакло прашај го гинек да ти препише мн позадоволна од канестен сум
А кои симптоми ги имаше ти? Поштио јас немам чешање, туку некако печење доле, непријатност при мокрење...
Епа зголемено бело прање и мн ме чешаше внатрешно и сумњав на кандида бидејки урината ми беше уредна и на гинеколог ми потврдија дела е кандида и мо ги препишаа тие гинодактарин...ти најдобро отиди си да ти кажат што точно е и ќе ти даде соодветна терапија ,а ако е кандида ти ги препорачувам овие вагиналети да му речеш на др да ти ги препише
Женски, не издржав...право од работа отидов кај матичната! Се е во ред со душичката моја!!! Продолжува трендот со една недела понапред во развојот, но со оглед на тоа дека и јас и мм сме многу високи, др вика дека не е страшно! Нормали биле движењата, матката се раширила низ цел стомак па журката е во тек! Убав ден на сите,јас морам да дремнам оти цела ноќ око не затворив од грижа!