Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Zdravo mesinja mm deneska sloboden pa cela den si ja pominavme na skype..tuku me prasuva kako sum mu kazuvam se e vo red,ne bi sakala da go zagrizuvam,malku mislacki ima i se nervira sto ne e so nas vo ovoj mig pa uste da mu kazam deka ako ne se podobri situacijata ke mora da me porodat predvremeno.Moze ne e ubavo sto krijam no neznam sto da pravam,deneska nemam bolki no se osekam tolku depresivno,sto se pominav so sin mi i uste pominuvame mislam seta sila ja iscrpiv,se osekam izmoreno sakam samo da pomine se...se izvinuvam za negativniot post no navistina se osekam taka...

2. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Можете и со сода да се одмивате и тоа многу помага

На eliii89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Миличка, врати ја насмевката на лице, и требаш на твојата малечка, сега и е потребна сила да расте и силна да ја дочека светлината на денот и прегратката на мама!
    Како Господ никој не е! Се ќе биде во ред!
    Во врска со криењето од сопругот, извини што ќе ти кажам, но не те оправдувам! И тој е родител, има право да знае каква е состојбата, зарем и на тебе не би ти било полесно кога маката ќе ја споделиш со најблискиот твој?
    Сепак ова е само мое мислење!
    Ти ја посакувам сета среќа, нека биде како што е најдобро и за тебе и за бебушката!
    Добра ноќ!!!

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  4. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Ja prasav doktorkata mi rece da zemam canesten3, ako nemam podobruvanje da dojdam na promivki. Se nadevam ne se stetni vo bremenost.

5. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Znam mila deka ne e vo red sto krijam no toj e duri vo amerika i ke si dojde duri kaj 25 dekemvri,znam deka ako resat da me porodat predvreme ke moram da mu kazam,vo toa nema ni zbor no si velam moze ke se resi,ke bide vo red da ne go zagrizuvam,mene tuka kolku i da mi e tesko ja imam majka mi,sin mi toj nema tamu nikoj..i da znam toa ne e opravduvanje ... nekogas ne znam kako da postapam najdobro vo vakvi situacii..

На awl и LUCERKA им се допаѓа ова.
  6. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Jas sega se uklucuvam bas da vidam @AngelOfArh sto napravi bese li na pregled?? Ama uste ne pisala izgleda....
    Jas denes osekjam dolu vo preponite kako me naboluva, dali znaci toa deka se blizi vremeto ili pa ?? Utre vecer sum na kontrola pa da vidime sto kje kazat... :wasntme:

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Веќе пишав, твоја одлука е во прашање и ти си знаеш најдобро!
    Биди смирена и позитивните мисли нека донесат позитивни дела - само најдоброто за тебе и принцезата!
    Инаку, како ти е во болница, во ГАК си, така? Какви се условите таму?

8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Пред се, мисли на твоето и доброто на бебчето. Мораш да бидеш силна ради него, бидејќи тоа се чувствува.
    Друга работа, мислам дека не си во право што кријаш од таткото, и тој има право да знае за твојата состојба. Ти најдобро си знаеш како ќе направиш ама мислам дека треба да го споделиш ова со него. Поздрав и само позитивни мислио..

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.498
    Допаѓања:
    108.512
    Se e super, bebushko porasnalo, srcenceto mu chukashe silno kako najubava muzika. Mama si poplaka, tato potprashuvashe shto e ova, shto e ona. Ushte pri sebe ne mozam da dojdam.

На mal.ecka, ALISA0000, vitamina и 30 други им се допаѓа ова.
  10. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Super :clap: Bas mi e milo sto e se vo red. Uzivaj sega, odmori si gi mislite i so lesno da ti bide bremenosta kako pesna. :*

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Душичка :l:

На bejbii и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  12. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Angelce ,sega opusti se,uzivaj vo sekoj den od blazenata sostojba i da ti dade bog edno takvo bebule kako tvojot avatar, prekrasno e :)

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148

Dobro e voglavno,i vo sin mi koga bev bremena lezev vo bolnica i se nauciv..sestrite se poveke dignati od doktorite,nekoi se odnesuvaat kako nie da sakame da lezime tuka..drugi se vo red..isto i so doktorite,nekoi objasnuvaat nekoi samo ke te poglednat i toa e..da imas zivci i trpenie samo...

14. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Ајде пред спиење и јас два три збора да помуабетам на темава. Денеска бев на скрининг, се беше во ред. Ми земаа брисеви и крв (приска). Сега ќе чекаме резултати. Бебето мрдаше цело време и се криеше со рачињата. Инаку сум 12+4

На Ninichka, Fatalnata, slobodka и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Здраво мешиња.
    Бев денес во Џамбо и се разочарав кога видов дека секоја играчка е кинеска. Дури и оние тропалките што се продаваат во аптека под друга марка. Ја купив како производ на Baby nova, со декларација дека пластиката е безбедна за бебиња. :^)
    Истата, упола цена, made in China.
    За мечиња да не праиме муабет.
    И така, место со полни кеси, си искочив со празни раце.

Дали вие купувате кинески работи за бебињата или и вие се трудите да не внесувате такви ѓубре кога станува збор за најмалите?
    Можеби јас претерувам...

П.С. Стомаков ми кркори, гласно...ама не цревата, горе под ребрата, баш таму кај што му е газето на бебето. Што би можело да биде...некоја идеја?:?:

На bejbii и danichap им се допаѓа ова.
  16. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    I jas pred spienje da pisam, bebeto pojako udira I veke vo rebra, skroz gore I kaj zeludnikot veke e zaavrteno so glavata nadole, tothemata gi piev do pred nekoj den, tri dena po red gi povrakav I minostanaa uste deset ama gi prekinav I ne mi e strasna do tolku krvnata slika,cestitki za novite mesimjat I cestitki do novite mamicki neka vi se zivi I zdravi bebencata, dobra nok

На blessed2 и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  17. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Сакале или нејкеле се е кинеско ако ние не купиме роднините ќе купат , шишенца сите ми се на BABY NOVA и пола и више играчки на чико ама фирмата си ја плќаме кога и на нив пишува дека се кинески , бирај да бидат дрвени и поголеми со потивки звуци за побезбедни да бидат .

18. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    И јас бев денес на цтг.Покажа една јака контракција и ете ги пак брзо за примање сум била.Ме прашуваат пак дали осетив нешто и викам не бре луѓе апсолутно ништо,освен дека стомакот малку се стврднува...ама јас уште од 8ми месец така сум си.И ок демек така ми функционирала матката мене,се припремала...
    И ајде вагинален,кога уште исто,само сантим ипол,и таа вика ништо не си за примање.
    И барав да видиме ехо дали е со вода се во ред со бебе,и кога ми вика ооо колку големо бебе,па и големка глава,и вика има и за тоа решение.Ја прашувам да ми појасни и вика вака...големо ти е бебето а ти имаш мала карлица и башка во последен момент се кренало дури горе...ќе мора со царски...и мене шок ми беше ова...и викам како бре царски...вика џабе ќе пробуваме природно,нема да можеш...ќе почекаме да се спушти прво...
    Си искочив плачејќи од државна...стварно немам памет што да мислам,што да правам,како би се одвивало сето тоа...се избезумив веќе...

19. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Ах бе душо јас мислам си се олеснила веќе...но не се нервирај подобро царски штом е големко бебе ...побезбедно е и за тебе и за бебето а и полесно ...ќе се измачиш и ти и бебушот ...Веруј подобро е царски и ич да не се плашиш за царскиот супер ќе биде ќе видиш само опуштено и убава мисла веруј ми :* и ајдее да се пофалиш веќе со убава вест :*

На bejbii и tweety26 им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.775
    @tweety26 мила доколку речат со царски без страв и нека биде царски.
    И јас слабечка, со тесна карлица и бавно се отварав. Добив од капките за отварање бидејќи бавно одеше отварање и кај мене,.но јас неотворена уште со болки и надминат термин.
    Туку муабетот ми беше дека бебуш и кај мене со големо главче а не беше целосно спуштен....доколку пробавме со царски немаше да биде лош избор.
    Не се плаши и не го сваќај кажаното на лош начин, нема причина за тоа. Подобро добра проценка на состојбата и положбата на бебуш па царски, одколку лоша проценка па после неколку часа од обидот за природно сепак царски.

Колку само мамички се фалеа дека убаво поминале со царски. Со убави мисли и акумулирај енергија до мажето. Бебуш е добро....ќе биде се во ред и набрзо ќе се олесниш.

Последна измена: 2 октомври 2015
    На juli rak, tweety26 и AngelOfArh им се допаѓа ова.