@tweety26 Срцка, ако е големко бебето, и плус тесна карлица и за тебе и за него подобро е царски. Можеби после ќе се помачиш со раната, ама ни прва ни последна не се станува лесно МАЈКА. Сестрами ко се пораѓаше пред 5 месеци, бебето беше 4100 а кутрата имаше исто тесна карлица и никој ништо не и кажа (од толку шо се спремни докториве наши во Прилеп.) И на сред пораѓај и кажаа дека има тесна карлица и дека станува опасно за двете, а се нормално 9 прсти беше отворена, џабе. Одиси царски оти таа виде и шо е природно и шо е царски.. Несакам да пишувам повеќе и да ве заплашувам мислам дека ова е доволно. Поздрав и со лесно
Мила , немој воопшто да се грижиш....Јас со моето прво дете се породив природно , и иако беше тешко 2.800, многу лошо поминав... Се опоравував точно две недели од раната доле, исто толку долго значи како тие што беа со царски породени....Па вака или онака бебето ке излезе.... Ти посакувам многу среќа и со лесно нека ти е
@tweety26 душо,најдобро е така за да не се мачиш.Верувај дека е подобро да одиш директ на царски отколку да те чекаат со саати и да те мачат со болки и на крај пак царски.Јас бев со првото царски ама среќна ќе бев одма да можев да отидам,а мене ме чекаа 18,5 саати 10 прсти отворена а бебето замотано во папочна врвка и на крај итно царски.Затоа,радувај се што одма ќе одиш на царски,рана ко рана ќе си помине.не е ич страшно.Само убави мисли и се ќе биде супер.И ајде побрзо да не израдуваш со убави вести
@Eli23 за игρачκите има ρазлиκа од оние κинесκи и бρендиρаните κаκо на chicco и дρуги бρендови κои имаат пρоизводство во κина но со бρзбедни матеρијали и со гаρанција зад бρеднот и цената, само ρади поевтина ρаботна сила. И јас се чудев уште за ќеρκа ми κога κупувавме, дуρи и тие глодалκите на чиκо ем изгоρ цени ем маде ин κина, па ρасчитавме на нет деκа само фабρиκите се таму а ги ρаботат по безбедна ρецепта... Вρти сучи се е пρаено во κина, а има ρазлиκа од тие безпаρачκите смρдливи κинесκи маде ин κина. @tweety26 аκо ти пρепоρачуваат цаρсκи одма оди и пρави, од исκуство ти κажува мајκа на две големκи бебиња, за пρвото се поρодив два пати, мачење за пρиρодно со саати и не се отваρав тесна κаρлица заглави во κанал па моρав и цаρсκи... а за втоρото си отидов заκажано на цаρсκи и ρазлиκа огρомна има, за 24 саати сама си шетав и го пρеслеκував синκо. Во сеκој случај ти посаκувам лесно да си поминеш и да си се гушκаш со бебуш набρзо!!! Јас вчеρашниот долгоочеκуван пρеглед κај пρиватен доκтоρ не го дочеκав за жал од заκажаниот теρмин κаснеа повеќе од саат, бевме до таму и се вρативме дома, дуρ ми јавија да дојдеме немаше κој да ги чува децата и за спиење вρеме им беше!!! Сега ќе чеκам теρмин дρуг попладне, за да е и мм слободен а и да се потρефи за чување деца слободен неκој
Dobro utro mesinja naredna nedela sum na posledno zemanje na bris ,pa me interesira dali nekoja od vas pravela bris od anus i vagina,nadvoresno li se zema bolno li e,ajde od vagina znam sum davala ama za od anus,strav me faka nekako poz imajte ubav den
@eliii89 мене денес ми земаа брис ама само од цервикс и на упатот пишуваше листерија и стрептокока. Зошто од анус? Прв пат слушам јас, на сите ви земаа така? Инаку го носев и резултатот од крв, хемоглобинот ми е уште 130, леукоцитите 9.5, шеќер 5, ама тромбоцитите највисоки до сега 375, а границата е 400. Како се кај вас што сте тука со неделите (34-35) повисоки се?
Па да не ми зеде и мене штом пишуваше листерија, а да не сетив не знам што правеше три епрувети имав еден од цервикс беше сигурно.
Neznam zosto od anus taka mi kaza ,a krv ke vidam nedelava kako ke e zosto sum slabokrvna hemoglobinot mi bese pod 130,sekerot 4 i nesto
Добро утро.Блазе вам кои за кратко ке си ги видите бебчињата,мене уште 6 и пол месеци ми се гледаат мноооооогу доооолгоооооооо.За првата бременост не одев на работа си уживав,сега не сум толку добра со здравјето одам на смени и ова се ми е тешко.Да не бидам погрешно сватена убаво се што е од Бога ама едвај чекам да се породам да ми олесни и да си бидам со бебчето.Имајте убав ден сите и разгалувајте се максимално.
Јас правев пред 2 недели. Не е страшно, нема ни да осетиш. Не се користи онаа алатката како и да се викаше. Така да е многу побезболно. Јас вчера си ги земав резултатите, знам 2 бриса земаа, а резултати само за еден, за стрептокока. Чудна работа. И викам на сестрата да не има грепка, два бриса ми зема докторката, не тој е само. Ми беше срам пред сите во чекална да прашам а од анус резултати И така.
@Eli23 можно е да не сетив, а да ми зел? За листерија беше? Лелее да знаев ќе паничев и ќе ми беше срам вака помина
hahaha nezen bil mn doktorot izgleda pa ne si osetla jas narednata nedela treba da odam da mi zemat bris i krvna slika pa ke ti kazam kako mi se dvizat vrednostite na kr.slika za 35 nedela inaku me interesira dali vie imate problem so zapek, 34 nedela sum i skoro na 2 dena odam i koga odam abe nisto edvaj...a jadam se i toa dobro se hranam :/ nz cudno mi e ....hehe dane mi jade bebcheto se
@Fatalnata и јас имам таков проблем, на 2-3 дена одам и тоа со болки во стомакот. Бавен ни е метаболизмот сега затоа така.
Добро утро мама, јас само што си го испив кафето и ви пишам. Сега гледам пак сум се помочкала , маж ми се зафркава вика и за мене пелени ќе требат.Порано беше како параноична и се си ги проверуваше гаките колку се мокри и се ми беше страв пак да не ми пукнал пак водењакот.Сега знам дека тоа е од бебчко кога почне да мрда многуБоксира ми баш на бешиката Гледам големите мешковци се спремаат една, по една за пораѓање @Fatalnata @kristina.k и јас имав еден период многу проблеми со столицата.Ако не одите повеќе од 3-4 дена во тоалет, јавете се на геникологот и прашајте дали можете да користите микро клизми,мене ми дозволија по потреба. Во меѓувреме избегнувајте да јадете бел леб и јадете повеќе течно.Ми помага зеленчукова супа со грашок,блага пченка, компир и праз внатре.Изблрндирам ја како каша со лимонче и зејтинче одозгоре.Не е некој деликатес, ама од неа имам ефекти да се прочистам и затоа ја правам преку ден.Исто ставите 4-5 суви сливи во вода да отстојат и после изедете ги.Повеќе јаболки,крушки,а избегнувајте банани и пијте многу течности.Лененото семе не било баш препорачливо(ми кажа геникологот), оти ако не пиеш доволно течности можел да направи дополнително запек
Јас да ве поздравам и да ви се пожалам.Ем лежам цело време,ем имам запек,ем капак на се ќерка ми вошки фатила во градинка а да е трагедијата поголема и јас со неа,ќе пошизам.Денес мм ќе ја носи да се шиша а јас како да се исчистам,налет.Ај ќе земам и шампон против вошки ама како да отидам да се ошишам и јас.Ќе си пукнам
Zemi si sampon so cesel vo apteka ima zaedno odat na eurofarm 350 den bese pred nekoj mesec mi kupia,mnogu pomaga ceselot i gnidi i voski se vadi,ceslaj se nekolku pati ke se iscistis,
@ivi1987 нека праша мт во аптека за некој што смееш во бременост, тие шампони сигурно имаат јаки хемикалии. Можно е да има некој на природна база, од билки и слично.