Женски, морам да ви се пофалам, денес од Ангротекс од Лептокарија си купив прекрасни труднички пижами по убава пристапна цена од 776.00 ден...мекички и еластични мммм, едвај чекам да се исушат од перење ! Сакав да закачам сликичка да ви ги покажам ама изгледа телефонот ми вади поголеми слики од 2 МБ па не можам да ја прикачам сликата!
a opasno e toa stvrduvanjeto na stomakot? jas mislev deka bebcheto turka prema napred ama izgleda ne e toa tuku kako sto kazuvash ti kristina mi se stvrtuva stomakot,eve denes 2-3pati mi se sluci na rastojanie od 10 min. Jas da si se pozalam eve ja gurame 34 nedela + 1 den ama gradive uste ne mi se zgolemile ama voopsto,isti si se ko porano nitu me bolat :/ samo zabelezav deka bradavicite mi se zgolemeni epten i po nekoja vena izrazena imam na gradive a techenje na kolostrum nemam skoro mesec dena i povekje a prethodno imav...
@Fatalnata Не е опасно, се спрема матката за раѓањето. Бракстон-хикс контракции се, од порано ги имаме во текот на бременоста ама дури сега се чувствуваат. И мене ми се исти градите, иста големина само ареолите се пошироки и тееемно кафеави, а јас цут бела во кожата. Ќе ни се зголемат со млекото неколку дена по пораѓај.
Jas denes bev vo privatna klinika, i dr. me gledase na 4 D i mi kaza mnogu po pozitivno nego mojata maticna. Mi rece deka imam dovolno voda, deka placentata ako e zdrela si e brka dobro rabotata , doplerot bese vo red, bebeto 3 i 300..... znaci mi kaza se poinaku i poubavo , mi gi podsmiri nervite... bebeto e spusteno taka da najverovarno vo tekot na ovaa nedela ke spreta za izleguvanje
@MilaP duso samo hrabro ne se predavaj i ke bide se ok nesto taka mi veli za tebe jas vcera bev na kontrola i se e ok i sesrami mi go crtase mesko kefij sum
zdravo idni mamicki,bremena sum 3ti mesec i sakam da ve prasam dali e normalno postojano da ve boli stomak,bolkata nikako da mi pomine
Добре дојде @a.c.k.a, дали цело време од почеток те болеше така, се консултира со гинеколог, досега во ред си..? Сепак да се консултираш со гинеколог е најдобро, мислам дека не е нормално да имаш константна болка... Со лесно да ти биде и убаво дружење
Добро утро мили.Како сте?Ние растиме,добри сме фала му на Бога.Туку сакав да Ве прашам дали знаете дали смеам да пијам чај од ѓумбир?
Добро утро! Јас грицкав по многу мало парченце сваж излупен ѓумбир кога имав мачнини и ставам секогаш во супа! Чај не сум пиела но не би требало да штети!
@juli rak исто сме со неделиве а ко што гледам исто и на тебе ти се случува со мешето како мене кога и да одам малку повеќе или ако легнам несакајки на грб одма како камен ми се прави , а богами и мноооогу ме боли кога ми се прави такс мешето
Добро утро мешковци слушате ли бе музика за да го разиграте бебчето.Јас на почетокот пробав со Моцарт, само многу депресивна и досадна ми делува и кога мене не може да ме опуште не верувам дека ни бебчо ќе му се свиѓа Затоа се си пуштам детски забавни и бебчо и јас срќни.Игра ли игра, одма се размрда, а ја слушне Еве детски песнички за опуштање и за поубав ден @a.c.k.a добредојде и со лесно да си ја износиш бременоста , а во врска со болката што ја имаш послушај го советот на Бубале @LUCERKA мислам можеш да користиш ѓумбир во мали количини против мачнини
Sinoka skoro 3 saati skoro bez prestan imav bolki na levata strana od stomakot, vo predelot nad jajnikot. Fala bogu sabajlevo mi pominaa. Aj si vikam da nekrevam panika da odam na dezuren vo niedno vreme, ama iskreno me fati strav. Me interesira dali vi se ima sluceno vakvo nesto, dali e vo ramki na normala, 16nedela sum inace.
Jas isto taka nokno vreme osobeno posle wc sum imala bolki vo dolniot del na stomakot, kako mentrualni i sega seuste imam, nekogas traat podolgo nekogas pokratko, najverojatno matkata se siri.
Ti koja nedela si? Deka mene maticnata mi rece kako menstrualni bile samo do 3 mesec. Ama moite ne bea takvi, nego bas stomacni bolki kako grcevi.
24 nedela sum jas, prva bremenost mi e i jas ne znam sto e normalno, a sto ne, bolki imam cat pat. Pojdi na lekar utre vidi sto ke ti kazat. Mene mnogu me nervira vodlestiov iscedok, mi istekuva naednas vo pogolema kolicina i se strekam deka e plodova voda. Vcera setav niz prodavnici i sednav posle toa i naednas protece, me fati panika mislev deka e vodenjakot, trcav u wc gakite ziva voda.,edvaj se smiriv. Pred edna nedela na lekar mi rekoa deka se e normalno i imam normalna kolicina na plodova voda.
Толку долго константна болка не сум имала. Понекогаш ситни болки, инцидентни, ама повеќе од 30 секунди никогаш, што си го препишивам на ширење на матката, мрдање, растење. Не знам што да ти кажам, освен да се јавиш кај матичната и да ја прашаш дали е нешто сериозно. Да не си лежела лошо, да не си седела лошо, да не те стегале панталони...