Ne be, vo pizami bev legnata komotno. Eve denes nisto nema, ni bolka ni nisto. Si rekov ako prodolzi i denes ke mora na dezuren.
jas sum 23ta nedela i jas imam takvi bolki po nekogas osejcam malce pojaki bolki vo jajnikot na levata strana ..po nekogas traat 5-6 sekundi nekogas i po 2 sati normalno so mal prekin..nee strasno jas mislam deka bebeto lezi na taa strana..
Јас денес ја почнувам 36 недела ( 9ти месец официјално ) Во последниве неколку денови имам болки во стомакот долу и во половината,а вчера ноќта ме разбудија болки како менструални дури едно време се мислев да го разбудам мм за да ме носи на болница. Фала Богу ми поминаа...утре сум на конрола па ќе видам што ќе ми кажат за болкиве и дали да се спремам полека,да не му текни на моево порано да излези бидејќи мене така ми изгледа работава
И јас влегов во 9-ти. Немам болки освен ко ќе кивам ме пресекува, а бебето слабо го чувствувам денес само долу многу ниско. Уште малку да се испериме и испегламе и спремни сме.
Јас скоро секогаш кивам кога спијам и не можам убаво да се стегнам за да не ме заболи стомакот ама тоа е,не се контролирам во спиење.Јас ова моево го чувстувам сеуште премногу,на сите можни страни и да,ние деновиве се суредувавме низ дома целосно за доаѓањево на бебушот,па си реков таман сум разработена барем да си ги исперам и испеглам бебешките работи и конечно завршив и со тоа,сега можи да дојди кога сака мама и тато се спремни
@m.i.g Јас сум настината нонстоп кивам Утре ќе докупиме уште тоа што треба па почнувам со перење. Инаку на колку степени ги переше? Ми е страв да не ми пушти нешто боја или да не го расипам материјалот, а машината ми почнува од 40 степени.
Се перев на 40(така и планирам натаму,освен ако не се многу валкани,што не ми се верува) освен тетрата и шведските на 60,не за друго туку тие ми ги даде вујна ми,таа се породи во јануари и не и требаат повеќе па ај дека веќе носени пак(таа ми ги даде перени,јас ко ги зедов пред 2 месеци ги исправ пак и сега уште еднаш)
@m.i.g duso 37 ned pocnuva 9 ti mes jas so prvata bremenost bev 36 +4 koga se porodiv i doktorite na bolnica mi kazaa deka za 3 dena ne sum vlezena vo 9 ti mesec i deteto mi e zavedeno kako 8 ma ce , i e so zelen karton ne kako drugite so plav ili rozev
јас пак цело време се водам според ова http://tvoebebe.com/BREMENOST/nedeli-meseci и зато мислам дека сум во 9ти од денес
И јас мислев ко ќе се влези во 36-та недела почнува деветти. А може е ко ќе се наполни. Во секој случај тука сме негде.
da se zravi i zivi drugo ne e bitno i na site da ni e so les, pa so saka neka e bitno usto sitno brojme, uste malce ke si se guskame so bebite. Jas utre vlegvam vo 36 ned petok sum na kontrola i za bris za streptokoki i si velam celo vreme ako ne se porodam do togas ke odam , mi se cini sekoj mig ke ja rodam.a doktorkata mi veli gore e , ne e spustena ne e ni namestena so rbetot na napred i e debelko bebe skoro 3 kg i ubo i e, aber nema za izleguvanje a mene i gakite mi smetaat da gi nosam ni corasap ni cevla ne mozam da si oblecam si velam kako go nosece sinti mori so 15 +kila od sega, ama to e. eve i ove e vo tvoe bebe za 37 nedela Триесет и седма седмица од бременоста 253shares Што се случува во оваа недела од бременоста? Мајката: Како што се приближува денот на породувањето, вагиналниот исцедок може да стане уште пообилен. Тоа може да се случи и затоа што пред почетокот на породувањето почнува да се раствара мукозниот чеп. Мукозниот чеп всушност е тој, кој што ја чуваше матката запечатена и ја штитеше од инфекции за време на целата бременост. Ако вашето бебе се роди кон крајот на неделава, тоа нема да се смета за предвремено раѓање.
Meskovci kako ste mi jas imam golem problem so studot malku ako mi zastudi na nozete vednas me faka pecenje pri mokrenje dali nekoja od vas go ima ovoj problem i sto bi mozela da pravam vo vakov slucaj. Dolani bese lesno palin so mene i resen problem no sega....
Мене многу ми помагаше чај од брусница или само брусница да каснев неколку зрнца...е сега не знам дали смееш чај да пијаш,а само така да касниш брусница не би требало да е проблем
@<3 pleza4e <3 јас со мало закаснување здраво живо големо да расти изнагушкајтесе сега и со здравје да си седите во новиот дом...заминав јас пред да ме искара син ми поздрав до ситееее се надевам не пропуштив некоја друга за да честитам
feminki vi blagodaram na site,vi posakuvam se najubavo i na vas,inaku bolkata mi e postojana se konsultirav so ginekologot no mi veli deka bolkata e od toa sto mi se sirila matkata,no jas sum so sekojdnevna bolka i neznam kolku e toa normalno uste od samiot pocetok
Koja nedela si? Bese na ginekolog ili samo se slusnavte po telefon? Magnezium pijas?Da ne krevase nsto tesko,mozi i posle odnosi da ti bidi taka...
Најдобро е да одиш на преглед зашто не треба да те боли стомак постојано.Дур не те види доктор на ехо неможе да ти каже дека не е ништо страшно.Едно е да имаш некои благи кратки болки повремено зашто ти се шири матката а друго е постојана болка.Не оставај на случајност,мој најдобронамерен совет.