девојки дали некоја од вас има проблеми со хемоглобинот, јас од почеток на бременост имам низок хемогл. пијам тотхема сега и по четири на ден па деновиве пак ќе проверувам крв инаку сум во 30та недела. поззз
Јас уште сум тука,и уште со меше... Утре сум на контрола и да видиме што ќе речат...можно е и да ме задржат но не се знае. Да видиме дали ќе биде царски како што рекоа или како,утре ќе дознаам. Држете ми среќа и молете се за мене и бебушот... Незнам колку ќе успеам да се уклучам да ве известам но ќе се потрудам...ако не успеам веројатно некоја феминка што ја имам на фб ќе извести тука. Само се да помине добро... П:С. Мила нека ти е жива и здрава принцезата мала...храбри сте двете,Господ е со вас ќе биде се во ред ќе видиш...
@MilaP Eve me ne sum prva ko sto vetiv ali ni posledna Ziva, zdrava, golema da raste, da gi raduva mama I tato. Se ke bide milicka jaki i silni ste i dvete, tvojata princezicka poleka no sigurno ke stane dovolno silna da moze da ja gusne mamicka, se ke bide najubavo ke vidis
Fala vi mnogu na site da si docekate samo ubavo,znam deka ne ceka tezok pat,sin mi go rodiv 28 nedela,pa sega 3 godiseno ergence e,inaku momicka e i seuste i nemavme ime dadeno,a i na mene i na mm ni se dopagase mnogu Izabela i resivme da i go dademe toa ime.Veruvam vo Gospod i deka se ke bide vo red
Жива, здрава, голема да расте малата. Бидете силни двете, да закрепнете брзо и да си гушкате дома. Јас сум 38+2, значи ја ситнам 39 недела. Стомакот се стврднува исто како што пишувавте погоре, и јас мислев се тегне бебето. Да не ме сфатите погрешно, едвај чекам да дојде денот.
И да знаеш дека ќе биде. Ви посакувам брзо закрепнување и што поскоро да си растете домче. Ти си една од најсилните жени на форумов на која ѝ се восхитувам. Титулите мајка и жена со гордост да си ги носиш мила.
zdravo mamicki eve me i mene posle dolgo vreme sekogas ve sledam no ne pisuvav nekako poveke se druzevme so wc skolkata imav macnini do pred 1 nedela ama se se izdrzuva sega sum vo 25nedela i 5dena i bas pred nekoj den mi kazaa deka ke bide Devojce zivo i zdravo samo so gospod napred se ke bide za kilaza se popraviv 7kg otkako ostanav bremena pa za ponatamu ke vidime.Mamicki sto veke se imate porodeno neka vi se zivi i zdravi bebulinjata a onie sto ocekuvaat vo skoro vreme so lesno i gospod da bide so niv pozdrav i kisscetaaa ***
Mila neka ti e zhiva i zdrava lepoticata.. Ti pushtam srekja od srce se da bide vo red i da si se gushkate ushte utre Zhenata e posilna od se, a so ogled na toa deka dvete ste zhenski ke vidish deka ke uspeete @mama89 kade sii? Da ne se olesni?
http://forum.femina.mk/members/milap.100942/ Neka e ziva i zdrava malata, golema da raste i samo ubavi zaednicki momenti.Pozdravce i se najdobro ti posakuvam
@MilaP neka e ziva i zdrava kerkickata,golema da raste .Si pominala mnogu teski momenti,ama veke redno e da se opustite site zaedno i da se guskate i raduvate so malata princeza.ke bide se dobro,site veruvame vo toa. Neka i e vecno imeto
@MilaP da e zrava ziva golemada rasti gospo da ve cuva dvete i da i daj sila i nea isto kako na majkai dvete zaedno ke go pobedite cel svet guski za 2 te i ve sakame mnogu
@MilaP честитки миличка.Да е здрава и жива бебушка.Ви посакувам брзо опоравување и што поскоро да си се гушкаш со бебушка.Ќе биде се во ред,имај верба само и сила за да го издржиш периодов @tweety26 ситно броиш.Ајде со лесно да си се породиш,чекаме убави вести
@MilaP ,cestito kerkicka da ste zivi i zdravi i samo na pozitivno mislisi se ke se sredi , inaku feminki da ve prasam jas mn kaslam ,duri od napadi so kaslanje pocnuva i stomakot da me boli mu vrtev na maticniot mi rece da zemam magnesol vase iskustvo so magnesol.i da mi preporacate nesto drugo, ve citav redovno no nemav sto da vi pisam pozdrav do site i da jas od dens vleguvam vo 6 ti mesec ))
Добро утро и од мене синоќа сонував некои грди сонови и станав во 6 саатот сабајле и го барав маж ми во креветот, а тој излегува многу порано на работа, па одека се смирам и пак заспијам и сум се успала Туку да се пофалам веќе два дена јадам македонски ајвар, стаса ми порачката од Македонија конечно, не се многу де 5 тегли,ама доволно да ми мине меракот да не го мисламУште да можеше некој и бурек да ми прати мх,мх се си го сонувам како ми го сечат и го јадам топол.Вчера за ручок прави баница,со кори од баклава.Колку толку потсеќава на бурек.Само правењето ми беше страшно едната тава јас ја направив,за другата не сум спретна за долго стоење и маж ми виде не виде ми вика бегај од таму и он ја прави втората. Што, да прави уште сега го ставам на тренинг за готвење и чистењеТешам го дека кога ќе дојде бебуш повеќе ќе одмара, а он се вика сега се гледа колку одмарам, а тогаш уште помалку.Знае си што го чека ама нема назад,минаа годините за рекламација(си правиме шали до една години од брак нека гледа како е, и ако не бива да ме врати,сега нема назат, мина му периодот). @rakce89 магнесол е магнезиум,само со друго име.Јас од почетокот на бременоста го земам.Ми кажаа последно дека 600мг смеам да земам.Нормално е околу 300мг дневно,ама ако имаш болки и грчеви тогаш ја качуваат дозата.Ти пак разговарај со докторот колку треба да ти е дозата за секој е различно. Мешковци имајте убав ден
Мила нека е жива и здрава малата, што побргу дома да си одите Јас мачнини пак терам, ме повторија ко што рече Даничап, ама се држам не пораќам, само ждригам и јадам јаболки ко неарна пошто ми годат. Кафе веќе ама ич не ми годи, ич, еве го сабајле го направив и дреме. Ги можам млечниве ама исто мало шољиче, не повеќе. Затоа чаеви можам тон, конкретно брусница. И вода многу пијам, ама жедна сум, затоа и ми се пие. И уште нешто што ме спотера, акни на образите, се консулитрав и за тоа со Данка моја.
Ви се придружувам во темава Јас сум 6 недела, и на прегледот во четвртокот се беше во ред, ама денес на гаќите имам кафеав исцедок. Се исплашив што може да е . Инаку пијам Дабростон, за задржување на плодот, ми го препиша матичната. Се надевам се е во ред. Сте имале искуство со ваков кафеав исцедок?