Cestitito do novite mamicki Znaci od 36 ta se vlegva vo 9 ti jeeeeeee i jas sum vo 9 ti kefoj sum uste malce i mojata pufka ke ja drzam v race sakam da go osetam toj miris na bebe i mleko i denes razmisluvav koe e custvoto so me pravese naj ispolneta so moeto bebe toa bese koga ke legnev do nego a toa spie i dise vo mene kratko i zabrzano kako cuce
Ја поминуваме и оваа 25 недела. Утре сме на контрола, па ке си мафтаме на монитор Спојлер: Дваесет и петта седмица од бременоста Што се случува во оваа недела на бременост? Мајката: Вашето бебе толку клоца, што можеби мислите дека ќе бидете мајка на фудбалер. Како што расте бебето, така може да се зголемуваат и Вашите болки во грбот, стомакот и нозете. Кога ќе почувствувате болка, легнете и одморете се или сменете ја положбата. Грчевите во листовите се многу честа појава во текот на бременоста. Проверете дали внесувате доволно калциум. Друга причина за нивно јавување може да биде притисокот што го прави бебето на крвните садови или нервите. Сонот е најдобар лек против исцрпеноста, но во бременоста често пати се јавуваат проблеми и со несоница. Има повеќе причини за пореметен сон: Ограничениот број положби што можете да ги завземете заради големината на стомакот. Како што расте стомакот, така се намалува и просторот за белите дробови, па дишењето станува потешко. Остануваат киселините и лошото варење на храната. Честата потреба за мокрење. Стресот заради грижите поврзани со раѓањето на бебето. Сето оваа може значително да го отежне спиењето. Совет: Внимавајте да внесувате доволно калциум. Најмногу го има во: млекото и млечните производи, исто така во бадемите, рибата, броколите ит.н. Обидете се да се опуштите и да не се заморувате со непотребни грижи. Наместо да се грижите за тоа какви ќе бидат работите кога ќе се роди бебето, сконцентрирајте се на радоста која ќе Ви ја донесе. Одмарајте и не го зборавајте и таткото. Овозможете си време што ќе го поминете насамо со него. Наскоро ќе немате многу прилики за тоа. Бебето: Се оформува рбетот на вашето бебе. Составен е од 33 прешлени, 150 зглобови и околу 1000 лигаменти. Почнуваат да се формираат и најфините крвни садови и капилари, па кожата на бебето добива розов сјај. Оваа недела почнуваат да се формираат и крвните садови во белите дробови. Просечната должина на бебето е околу 34.6 см, а просечната тежина околу 660 грама. Таткото: Размислте за тоа како ќе го испланирате вашето работно време кога ќе се роди бебето. Дали ќе земете отсуство од работа или можеби тогаш ќе го истемпирате Вашиот годишен одмор. Вашето присуство ќе биде незаменливо, а сигурно и вашата радост.
@MilaP најпрво честито ќеркичка Сакам да ти дадам поддршка , се ќе биде во ред , јас сум родена 28ма недела 1989 година кога не била толку развиена медицината како што е сега , сум била 2 месеца во инкубатор, па еве сум жива здрава права исто и брат ми е роден 32ра недела пак предвреме (да напоменам - мајка ми имала проблем , ципа во матката што тогаш неможеле да ја откријат а сега тоа се решава мн лесно ) мајки сме , нормално ќе се нервираме за нашите деца , предвремените бебиња се најголеми борци , се ќе среди
Najprvo fala vi na site a ubavite zborovi navistina ste mi ogromna podrska posebno @monik55 fala ti dusicke sto sekogas odvojuvas vreme @tweety26 ajde duso so lesno ke se zavarime ako se poragas vo GAK @Angel.Heart Neka e zivo i zdravo sinceto samo sreka da vi nosi
Честитки до @Angel.Heart , а @okcenzi со тебе сме со термините тука, јас сум една недела плус, а бебуш кило и кусур Како и да е, само да растат, здрави живи да си ги гушкаме. @tweety26 шо стори?? @MilaP како сте вие? Со Изабела се видовте? Поздрав до цело друштво!!
Kako prvo cestitki za novite bebenca, da ne gi nabrojuvam site, samo srekja i radost da vi nosat. Jas inaku so sin mi nastinavme i denes me boli grlo i se osekjam omalaksano pa pieme caj od kamilica so med i limon i prskam eden sprej na prirodna baza so propolis i med direktno na grlo ama uste boli da mu se snevidi pa sega se napiv eden paracetamol ili Depon tuka kaj nas vo Gr i se nadevam da bidam podobra, cela bremenost nikakva nastinka ne me fati vikam super od lekovi nisto ne sum zemala do sega, a ete pri krajot bas me fati i se mislev dali da se napijam paracetamol ama so da trpam dzabe bolka vaka moze poarno kje mi bide....
http://www.femina.mk/новости/животн...е-тешко-само-650-грама-кое-се-избори-за-живот Jas Izabela ja mislam I ja sakam isto kako da e moja se molam sekoja vecer za vas
Мамички ви благодарам за честитките. @MilaP и на тебе честито ќеркичка, биди јака и имај верба, бебушките се борци, верувај ќе се избори и ќе помине се во најдобар ред. Поздрав и ве гушкам
Да Мила на Гак ќе сум,и бидејќи со царски веројатно 5 дена ќе лежам таму... Ќе се видиме сигурно Пиши ми лп ако сакаш да се запознаеме лично,ќе ти пратам мој фб за да се познаеме таму Мора со царски да идам,јас имам тесна карлица а моево момче изгледа е големко и така треба...
Super ke se videme duso,inaku edna trudnica se porodi vo sabotata so carski vo 7 i deneska ja pustija,se e vo red i so nea i so bebceto,duri se zacudiv 4 dena samo gi drzea i sestrata mi vika poubavo od doma ima li sekako doma poubavo se napreduva otkolku vo bolnica,jas eve cekam da dojdi doktorot 2 smena mi e i mi rece ke mi dozvoli da ja vidam bebuska i cela den sum kako poulavena od vozbuda,mm mi vika da mi zvonis i da si zemis telefonot so tebe da ja videl i on i odvaj cekam,nema da mozam ni da ja gusnam ni da ja baknam no dovolno ke bide sto ke ja vidam Inaku na mamickite sto ke ste so carski
Najprvo cestitki do novite mamicki sega samo guskanje so bebusite Jas malku otsutna do 18 casot na rabota bo redovno ve citam. Sakav da prasam od koga pocnavte da osekate nekoi simptomi i gadenje jas seuste nisto kako da ne sum bremena samo sto mi se spie postojano i kako omalaksana