Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.725
    Citav na baby centar bas toj period e katakteristicen so glavobolki zaradi pogolemo kolicestvo na krv kaj trudnicata. Taka da ne se sekiraj, ama baraj nekoe care za toa.

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Da, cesto mi e nizok pritisokot, sega ke go proveram. Ti blagodaram Stefani mila.

На Стефани_5 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
  4. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Тогаш имаше слободен термин,и дека немам ни болки ни се отварам може затоа поопуштен беше...ама и тоа што викаш не се знае никогаш...ајде Дај Боже да издржиме,ако не незнам ни јас што ќе биде само да сме здрави и живи.

На fairy88, kristina.k и Стефани_5 им се допаѓа ова.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Мила ич не се секирај, знам случај, женава имаше закажан царски, охриѓанка во струга, кога немавме болница овде, и денови пред закажаното и пукна цодењакот, си отиде фино лепо и ја спремија за царски. Е сега ако ти падне мукозниот чеп, може да си тера процесот и после неколку дена, кај мене после 4 од тој чепот добив болки и се отварав, и да почнеш да се отвараш и болки ... па сега незнам, искрено јас да сум на твое место одма сега би звонела на болница и би барала да разговарам со лекар кој е на смена или ако мпжеш со тој кој ти закажал уште подобро, и би барала ако не денес тогаш утре да е царскиот, за да се избегне тој ризик на природно прво, веќе си ја знаат ситуацијата дека мора царски и да не те мачат дупло. Знам дека не ти помогнав многу:x Само смирено и со лесно мила, часови се бројат дури си го гушниш бебушот!!!:hug:

На MargaritaD^2, fairy88 и tweety26 им се допаѓа ова.
  6. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Мајки, мешиња и останати кои коментирате во темава. Не сакам погрешно да ме сфатите, ама би ве замолила да не се трупа темава со прашања и коментари за кои веќе има посебни теми. Попрегледно е, а и тоа е еден од условите за користење на форумов.
    Некако забележувам дека другите теми од категоријава слабо се користат, а оваа се трупа беспотребно.
    Еве еден апел и до модераторите.

На mariz, mamita83, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Добро утро мешенца :* јас денес ранобудник (и спиена 4 саати),синко ме разбуди во меше :) се тегнеше и превртуваше и од што ми е интересно си се разбудив да го гледам како мрда :)

И да ви кажам интересна случка во село кај мене врснича моја во јануари се породи оваа година и после пораѓај беше на гинеколог и ѝ рекол во Октомври да иде за ПАП-тест , но нели нормално поспораѓај некои жени не добиваат одма па така и она 8 месеци добиено немала си ослабела , меше немала и си отишла вчера на тој нормален преглед и ја шокирале со веста - Бремена си 34 недела , носиш момче и почеток на ноември ќе се породиш , замислете ни прегледи ни скрининзи ни витамини а ни па стомак скроз е ослабена , а бебето и има 9 месеци и сега друго дури ни движења не осеќала ради матката што и била да заден ѕид . Ја чувал Господ и неа и бебето за да си е све у реду а боље и што дознала иначе ако ја фателе болки дома на шоља ќе го роделс зашто во паланка породилно нема а до куманово со болки е далеко хаха дешавкава е како на TLC-емисијата (Јас не знаев дека сум бремена) , никогаш не сум помислувла дека ќе сретнам и вакви случаи :) :)

На okcenzi, kjukli, Bebulleee и 6 други им се допаѓа ова.
  8. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.392
    Pcelke aj dobro utro:D
    I jas sum budna od 5.Bebus mi mrdase, do toalet odiv i tolku rasoniv se:)Tuku i mene mi se cudni tie slucaevi.Na TLC gledav edna, ne edno dve bebinja rodi taka bez da znae u soljata si gi istrese:D
    Aj da probam da pospiam moz ke me fane son pak, da ne se povampiram uste sega,, ima vreme koga ke trebA da sum budna.Posle odam do genikologot, bas ke vidam dali odma ke pravam test za seker ili ke mi dade drug termin.
    Ovoa so terminite me ubiva(waiting)

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Добро утро и од мене.И јас ви се придружувам за ненаспаноста ама мене ќерка ми не ме остави да спијам,многу се открива ноќе па ја дежурна за да ја покривам :)
    Инаку вчера бев на преглед и веќе е минимална опасноста за бебулето,не крварам веќе а бебулето си расте и многу се радувам.Уште примам терапија и инекции и треба да лежам ама сум многу подобра,така и се осеќам.Почна веќе и меше да ми се познава ваљда дека втора бременост и не ми се гади веќе,а се стрвам за се и сешто,посебно за благо ама кочам за да не се здребелам многу како во прва бременост.
    Добредојде за сите нови мешиња и честитки за новите мамички.
    Убав ден да имате мешиња :l:

На Sunshine_1979, blessed2, Bebulleee и 7 други им се допаѓа ова.
  10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Добро утро мешковци. Јас деновиве се убив од кашлање, абе никако не ми поминува, самп каф куф веќе си здосасив сама на себе. Особено навечер ко ќе легнам, децата бараат приказни, и самата лежечка положба плус и прам си било едно каф каф каф момиче куф куф и така еден саат. Па лижам бонбони, па стани за вода, па таман заспивам за тоалет станувај и пак кашлањето.. Лек некок домашен? По лекари шо да акам, друго немам, пред две недели може пиев една доза амоксиклав, ама кашлањево се заворави изгледа му се бендисав хехехех А навечер пред се нешто немам апетит ништо не ми се јаде а телесно вака се осеќам гладна и чим залежам ми текнуваат идеи за јадење, ама се ај за сабајле ко ке станам си викам ќе јадам ова ќе јадам она... и сабајле станувам,кашлицата ме поздравува и после :puke: Незнам шо ме снајде вакво нешто, неколку дена по ред:worried: Ами почнаа и стандардните болки во карлицата, во најдолната меѓуножна коска, знаете ваљда каде, толку ме боли што за лежење ниедна поза не ми одговара...Врти преврти, перници измеѓу, погоре подолу..... и пак боли. Ама сабајлечки среќа ко ќе станам ко нова сум, само со ова гадењето незнам шо ќе прајме, ич не ми се отвара уста, ќафе може едно сега и ќе го тегнам со саати, за готвење ќе готвам со љубов цел ден, ама речи ми да пробам ма јок. Може има врска со нагло паднатото железо, денес ќе почнам и со тоа.... Ај дозта посабајлечки од мене, и дождов ми делува тмурно, нема денес шетање:rain:

На Bebulleee и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  11. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Мене сега ми се спие ама нема :( мора да станам синко треба да го нахранам а богами и другото во меше му се пријаде а за тоалет ич муабет да не праам често си се дружам навечер со него :) :)

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    bubale duso zemisi sirup od islanskil lisaj m go prepisaja i mene bill bezbeden a jas doma si pravamp sama surup od 5 napukani orevi edna glavica crven kromid samoa ubavo izmiena i sose luspa gi varis void 1l voda duri da zovrijat i pri kraj mu dodavas caj kakov sakas kakov pies i med 2 lazici iscedigo vo sise i krckajsi preku den o malce mozes i do 1/2l

Последна измена: 7 октомври 2015
  13. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.060
    Допаѓања:
    108.822
    Срцка, и јас така се чудев за цтг-то :D мене ме ставија на цтг 2 дена пред да се породам 37ма недела +2 дена , а мислам дека од 35та недела треба еднаш да ја стават трудницата на цтг, ама ете изгледа секаде е различно :D

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Pa za prvoto od 36 nedela me stavija na ctg i sekoja nedela dodeka se porodam odev i mislam deka me stavaa na ctg ama ne se sekjavam dobro dali bese bas taka :wasntme: ama togas bev vo druga bolnica, a sega odam vo druga pa moze zatoa, ovie na drug nacin rabotat, koj gi znae :smirk:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.392
    Otspa jas nekoj saat,samo koga trebase da stanam za pregled tesko.Sinko porasnal masala 500 gr:D,plodova voda si imam povecko,ama ne bilo strasno.Sega uste 15 min mi mine prviot saat za da zemat krv za seker,i posle saat uste ednska i taka.Pa ke cekam rezultati.Dietata ima rezultati recisi celo kilo sum poslaba,sto znaci do sega imam 4 kg kaceno vo bremenosta.

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Jas bev na pregled kaj samardziski,mi rece ok e,ne napravivme mn muabet,a i kerka definitivno ke imam :) sonce majkino,sto znaci kratenka BPD47mm(19-32 g.n) ?

На m.i.g и Bebulleee им се допаѓа ова.
  17. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    И јас бев кај него за вториот фетален скрининг, ми рекоа докторот е супер.
    И јас кога бев мн мн не зборевме. На државно сите се такви. :)

18. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    BPD e goleminata na glavata e tolku, treba da ti pisuva na koja nedela odgovara, kaj mene vo 22 nedela bese 52.4 mm. Jas mnogu bolki imam sabajle bev na lekar me gledaa vaginalno so raka i mi zemaa bris i urina, a eho ne mi napravija, sega strasno me boli stomakot dolniot del i polovinata nazad, ne znam sto da praam ke puknam, dali da odam posle da mi napraat i edno eho?

19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Bubale isproban i lesen lek za kashlica i polesno da zaspiesh, stavi vo lazhica golema shekjer ne mnogu polna i isturi zejtin kolku da go pokriesh shekjerot i lapaj :D Mene mnoogu mi ja smiruva kashlicata posebno pred legnuvanje koga nemozham od kashlanje da zaspivam :)

20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Jas znam za med, limon, maslinov zejtin i voda, se po edna lazica se izmesa i se pie, toa mu pravam na sin mi koga kasla i ja smiruva kaslicata.
    A inaku tvoeto so lazica sekjer i zejtin neli e poarno med namesto sekjer i zejtin? Mislam medot e poefikasen.....