Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    BPD 47mm (19,32g.n) a jas sum 20 nedela i 3 dena ???

2. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.825
    Леле женски многу киселини имам, никогаш досега сум немала, па не знам што да земам за да поминат. Грозно ми е многу :envy:

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.193
    Допаѓања:
    111.357
    Мене ме префрлија на друго работно место и да ви кажам искрено ич не ми е убаво, немам пристап до вц и за да идам до вц морам до другите канцеларии да пешачам едно 15 минути, ич не ми е гајле, ќе пешачам, ама трпи работата. Не знам искрено што му е на човеков, директоров, дали сака суптилно да ме избрка или што му е не знам, ама многу чудно ми се понаша. Јас кога му реков дека сум бремена му кажав искрено, сакам да работам и ќе работам, не барам посебни услови, само човечност. Ако не иде дома па ќе си работам фри ленсер, сто пати поубаво ќе ми биде.

На Eli23 и Ninichka им се допаѓа ова.
  4. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Миличка, веќе пишав но еве совет и на тебе бидејки за 3 недели го подобрив железото од 11 на 17 па ако сакаш пробај, вкусно е и делува - наутро мешам 1 лажичка сусам, 1 лажичка какао и 1 лажичка мед (убаво помешани смесата се спојува како крем!)... и толку...ако сакаш пробај!
    Пробај за кашлањето топол салеп да пиеш пред спиење...не е некој лек но мене ми ја смируваше кашлицата!
    Поздравче

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Леле како баба Рада сум станала...само за лекови пишувам:D.мене за киселината ми помага живи изгрицкани 5-6 зрнца жив ориз! Веднаш штом осетам дека почнуваат киселините ги грицкам зрнцата и за минутка поминува!
    То е то... кој сака нека проба!

На Mariangel и Kom.pot им се допаѓа ова.
  6. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ne znam jas od mnogu odamna vaka go praktikuvam i mi pomaga epten.. so med nemozham nikakov lek da probam a znam deka e mnogu od pomosh ama alergichna sum :)

7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    ♡BuBaLe♡

Пред се како си? Како напредувате со бебушко:inlove:

Секој пат кога сум настината, кашлам го користам овој напиток, и е стварно многу добар и мене лично ми помага:
    -250мл млеко (се вари и дури е топло ставаш)
    -1лажица мед
    -1лажица маргарин
    Сето тоа се меша убаво додека не се стопи маргаринот, се додава 1 изматена жолчка од јајце (ама јас не ја практикувам грозна ми е)
    и ставам само 1\4 сода бикарбона.....
    Се пија 5дена со ред навечер, пред спиење.

Се надевам дека помогнав.:*

На ♡BuBaLe♡ и Mariangel им се допаѓа ова.
  8. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Lele ama gi mrazam komentarite od tipot eee nie koga bevme trudni na vremeto ni krv ni nishto ne proveruvavme ni pa folna pievme pa zdravi deca rodivme :envy: Ah be glup narod

На ivi1987, Pcelka94, Fatalnata и 3 други им се допаѓа ова.
  9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Фала на прашање миличка, напредуваме фала богу, клоцаме, играме, малишаниве само го бакнуваат мешето.... прекрасни моменти, да си доживееш за брзо ти посакувам! По малку ;( по малку :@ но само да останам присебна за нив е битно, другото....(wtf) Секогаш мора нешто да фали, само здравје да не биде тоа и луѓето на број да се, та за се друго ..... Поздравче мила и да се израдуваш набрзо!!!

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    На eliii89 и Mariangel им се допаѓа ова.
  11. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    spored ova znaci deka odgovara na 19 nedeli i 3 dena, ti spomna li nesto doktorot, mene livrinova koga bev na skrining mi rece plodot odgovara na 20 nedela, a jas bev 21, posle bev na vtoro mislenje i mi rekoa deka e se vo red i plodot si odgovara so nedelite. BPD odgovarase za 21 i 6 dena a jas bev 22 ned i 3 dena, ama mi rekoa toa nisto ne e strasno, nekoi od merkite odgovaraa za 22 ra a nekoi za 21 ali na toa doktorot rece nema sto da se sekiras, otstapuvanja do 2 nedeli plus minus se tolerantni.

12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Тоа е компјутерски како што си мери докторот, ако е околу терминот недела-две плус не менува ништо. Да одиш на друг доктор нема скроз исто да измери. Кај нас нозете му се секогаш 2 недели повеќе, докторот вели тоа е ген не сме сите со иста должина на нозе или големина на глава. Важно да си се развиваат органите како што треба.

Јас денес ќе одев на цтг ама ми рече докторот наредната недела да одам таман да наполнам 36 недели и да влезам во 37-ма.

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  13. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Kaj nas pa nozete i racete se sekogas nedela dena nazad, pa i mamicka ne e nesto visoka, valda e gen ne znam. Glavata isto dvajca doktori razlicno ja izmerija. Ali mislam cim doktorite ne kazuvaat deka e nesto alarmantno nema mesto za panika.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Jas sum 2 nedeli razlika od uzv i posledna M, za prvoto dete bev 1 nedela i bas taka i se porodiv, spored uzv, a ne spored M i sega spored uzv sum 37+2, a spored posledna M sum 39+2 I Si se vodam sekogas po prvoto :)

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.193
    Допаѓања:
    111.357
    И јас се раководам според ехото, сега сум 8 недели и 2 дена, се раководам според тоа како бев на првиот преглед и на следниот беше исто.

16. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Sakam da ve prasam za mleko kakvo da zemam za vo bolnica, oti mozebi nema odma da mi dojde mleko za da dojam i dodeka dobijam da mu davam ad.....e sega prvoto mi porasna so Hipp i sum mnogu zadovolna, nemavme nikakov problem. E sega da zemam pak Hipp1 ili nekoe drugo mi preporacuvate za start? M? :wasntme:

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.193
    Допаѓања:
    111.357
    Во болница они ќе ти дадат млеко, а и не оди одма со тоа дека нема да имаш млеко, чекај, може ќе имаш. Инако во болница они имаат нивна формула и додека ти дојде млекото они го хранат бебето со формулата. Бар кај нас е така. Не зимај ништо, ако треба час работа е да се набави млеко ;)

На awl, ivi1987 и kallias им се допаѓа ова.
  18. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Какво спиење :) :) еве синко заспа а јас како вампир не ме фаќа дремка ко за инат :)
    Машала нека расте и така нека си продолжи бебушко :)
    Моето друго синче едвај чекам другиот петок да го видам хаха ми фалиии :) утре пуни 29 недели правиме лелее колку брзо минуваат хахаха

На MargaritaD^2, fairy88, Bebulleee и 2 други им се допаѓа ова.
  19. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Lele kuti i jas utre puni 34 nedeli isti den hihihi

На MargaritaD^2, Pcelka94 и fairy88 им се допаѓа ова.
  20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Tuka ne davaat mleko od bolnica, samo ti kazuvaat koe i da odis da si kupis, bebeto od momentot na ragjanje e non stop so majkata i tie ne go zemaat za hranenje, tuku si e 24 casa so majkata.....vo sekoj slucaj sakav da mi prati majka mi od Mk zatoa sto tuka se mnogu poskapi mlekata zatoa prasav dodeka ne e dosla da mi donese...