Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.193
    Допаѓања:
    111.357
    Аман бе, земи си исто ко за поголемкото. Срамота жити болницата.

2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Po evropski standard rabotat tuka neli vo EU se pa taka rabotat sekade ne samo vo edna bolnica :)

3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Калиас сигурно си царски ќе се пораѓаш чим си пресметуваш за покасно доаѓање на млекото, хм? Јас со првото ко ке породив ми побараа да ми донеселе шишенце и ад, ама нит од моето млеко нит од моето шише и даваа, туку ај однесовме, пиеше млеко постојано сите 4 дена дури лежев, па после дома со доењето маки мачев, имав млеко, се молзев, со шише и давав од моето, па ми текна да ја дохранувам со ад и така си ја одбив... А синко исто со царски го родив, си носев шишенце, млеко чекав ако побараат, но од прв мпмент кога ми го донесоа кога фати да цица дете, абе не пушташе цице од усте, и ко ќе дојдеа сестрите со шприц им даваа ад ова моево проба, плукна и не им текна пак да му нудат. Одма млеко ми дојде и до 18 месеци друго млеко не ни лизна синко. Сепак не брзај, може ќе си цица бебушот. А сега да ви кажам една смешка, деновиве синко пак почна да ме рошка во градите, и го отвара цицето и му зборува ееј ице, кај си ти, ај ем Стефан ( збори македонско англиски) и му ика ај лав ју, бацки и лап во уста и цица, хехехе, си викам ако малку ко припрема на брадавиците да ми дојде, моите ме караат не го приучувај пак ќе ти го тепа бебето после ко ќе го гледа.. абе смешки сме! ;)

На Fatalnata, Mariangel и fairy88 им се допаѓа ова.
  4. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.392
    @coconaut кога веке те гледале така можеле и на ехо да те погледнат,ако не ти попуштат болките, оди уште еднаш.
    Туку јас завршив за денеска со докторот.Неможев да пишам што како оти бев од телефон.Резултати за шеќер здравје во Петок.Малку се оправи мојот гениколог,многу ги бев исфалила од клиниката,а и стварно вистина беше.И не му падна баш сеедно дека таму планирам да го повторам вториот скрининг и сега гледам ми посвети внимание, што баш ме зачуди.Па и што му викам за што ми го затвараа таму грлото на матката,ми кажаа дека ми омекнало плус и дека добро сум направила.Он кога го чу тоа вика,мислеш јас што ти кажа за тоа и затоа што те прати таму(facepalm).Нема веза де ките се со туѓи перја, он ништо не виде оти кога ме прегледуваше гледаше само дали е живо детето и дали мрда,ни плодова вода виде ни па мерки,а и грллото на матката ми го извади подолго.На кликина ме прати кога ме виде со јаки болки.
    Е, сега после фалење на клиниката, ми направи салм преглед,зема и мерки и се.Бебето е добро со мерките малку е поголемко и плодово вода повеќе.Главчето му е поголемково однос на телото и тоа ме малку загрижува(ама и лошо му е поставено,ептен му е ниско над пубичната коска и многу мака виде додека земе мерки,така беше и претходниот пат затоа морам да го повторам скринингот).Ама вторникот имам втор скрининг пак, па белки подобро ќе може се да се виде.
    20151007_162856-1-1.jpg
    Има ли некој што се разбиа во мерките да објасни?Ми личи обемот на главчето како да е поголемко:^)Докторот кажа дека вкупната големината одговарала,само хоризонтално било малку потесно,а вертикално поголемо(ако може да ме разберете што сакам да кажам)
    @Pcelka94 епа тоа ти се слатки маки.Машала ти си навлегла во трето тромесечие,нека е со лесно.Јас едвај чекам да мине време за да го гушнам синко,само за мене многу е рано има да се изначекам:inlove:

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Neeee ne sakam carski vo nikoj slucaj, edino ako ne daj Boze ima nekoj problem pa mora da odime na carski inaku za sega sme za priroden poragjaj pa kje vidime koga kje dojde denot kako kje bide.
    Inaku za mleko vikam oti za prvoto dete ne mi dojde odma duri posle 5 dena mi dojde pa vikam nem i so ova taka da bide zatoa sakav pred vreme da se obezbedam so mleko, a najubavo si e odma da imam pa da si ja dojam ama nisto ne se znae zdravje kjje vidime togas..

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.112
    Мене ми делува супер.
    Ти си 21+1, а сите мерки се недела плус, што е истотака добро. Главчето е две недели плус но тоа е нормално бидејќи мерењата не можат да бидат секогаш прецизни. оже бебуш мрдал, лоша позиција...
    Кај нас стомачето се сеќавам дека беше исто ѕа некоја недела плус па ништо.
    Не ги земај здраво за готово овие мм.
    На ден на пораѓај ми рекоа бебуш е 2.5кг, а испадна 3730.

Важно си има контуиниран развој.

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.392
    Дани малку ме успокои:)А јас цело време си ги мислеше мерките,оти не му одговарат на неделите.
    Фала:*

8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.112
    Се сеќавам еднаш мереа...и наредниот преглед помала мерка кажаа (facepalm).

Гали мешето и спокојно.

9. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    А од порано до сега само колку времето е сменето и 100 пати полошо и позагадено со секакви хемикалии и зрачења

На ivi1987, fairy88 и Mariangel им се допаѓа ова.
  10. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Главучи се троа сите бебенца... само глави се на нив :rofl: шала на страна, убаво изгледа. И кај мене различни делови од телото беа измерени за различна недела.

11. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    lepotici moi da ve pozdravam :hai: kako ste mi? go ispitavme nie skrieniot seker i bese vo normalata no za razlika od minatiot mesec koga imav 4.1 sega sekerot mi bese povisok 5.1 i dali nekoja znae sto znaci namaleni proteini tie mi se pod granicata, inaku zelezoto e dobro 18 a hemaglobinot 11.5, maticnata nisto ne mi kaza za proteinite ;) ve guskam i galete mesinja :hai::hai:

На fairy88 и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.193
    Допаѓања:
    111.357
    Претпоставувам одговорот е магнезиум, но после долго седење на столче кога ќе станам ми се дешава да ми трнат нозете и да ми поминуваат боцки, поточно стапалата. Мислите магнезиумот е во прашање и вие?

13. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Koga ke me vidi nekoj deka pijam folna Bozhe moooj go trujam bebeto :x :headbang:

На CameliaMiller, Pcelka94 и fairy88 им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Веројатно магнезиум ангелче, а за мене дајте чаре, жени па 26 недела сум ама овие два три дена ми се чини ќе се породам во секој моминт! Стомакот ми е до градникот напрчен огромен, едвај дишам, тукунајлошото е што ме боли ме гори долу коската на спојката, ама е ми врви ич, цело време се интензивира, ни пладневна дремка бе успеав, нит седната нит станата не поминува, абе ко оган ме гори... А кај е нова година!!!! На секое проверувам данми паднал мукозниот чеп, жими се мислам готова сум да родам!!!!

15. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Мислам дека ти е од предолго седење и нафоле нема добра циркулација на крвта, раздвижувај се почесто или прави си вежби пета прсти пета прсти под биро ;)

16. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.392
    Магнезиумот е,изгледа ти фали колку пиеш дневно?
    Бубале оди на доктор.Може да ти ја зголемат дозата на магнезиум и да ти дадат прогестерон,ако не си примала до сега.Јас за болките што ги имав, ми помогна прогестеронот и нормално одмарањето.Е сега знам за тебе е потешко изводливо да одмараш по дома со мали дечиња,ама мораш.Гледај на некој да ти помага околу домашните работи(маж,мајка или свекрва)

Последна измена: 7 октомври 2015
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.193
    Допаѓања:
    111.357
    Уште не пијам, утре ќе се јавам да прашам и да почнам. Ќе морам да сменам и обувки и да станувам почесто, ама новава работа нема таква можност, морам да си седам цело време, нема кај да се размрдам, нема кај да се исправам, нема кај да одам. Одам до вц во скроз други канцеларии по 2 пати на ден ама малце е изгледа, едно 10тина 15 минути пешачење.

18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Познати ми се таκви бапсκи муабети, мене деновиве ми запнале ее шо ќе одиш на пρегледи на пρиватно, κаκов сκρиен шеќеρ.. ние на вρемето ни ехо немавме па ρодивме.... и таκо даље...

На CameliaMiller, ivi1987 и Mariangel им се допаѓа ова.
  19. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Муабети такви до бескрај.Јас кога бев со првото бремена и се возев во автобус не ми стануваа и бабички од стрна гласно збореа: Де,де млада е нека стои,големо чудомсите сме биле трудни,а јас веќе влезена во 9-ти месец.Ист муабет имаше и од сестрите когаме качија во сала за царски и пошо неможев да се преместам кога ме подбраа со истите коментари,затоа ич не се замарајте со глупи муабети,ние трудните во денешно време си знаеме најдобро.Јес да и сега имам коментари од типот дека неморам да лежам па што треба ќе биде,леле мајко мила каков станал светов :|
    А во врска со мерките,јас сум по последна м. 10+4 а на ехото вчера мерките се како за 9+3.Ама докторот вика дека добро си напредува па сум смирена :)

На Mariangel и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  20. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.725
    Toa so komentarite e samo posledica na nepismenost. Jas duri slusav prikazni od mlad covek kako majka mu ne bila nitu ednas koga go nosela nego, pa ete go zdrav prav bil. Taa e od edno planinsko selo, pa na toa jas so replika: da ne treba i jas u stala da se poragam i papocna vrvca so sekira da si secam?!?!

На CameliaMiller, MargaritaD^2, Lisa_Maja и 3 други им се допаѓа ова.