Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Dobar denn stomachinja,kako ste? Jas po mnogu dolgo vreme gadenje od tursko kafe se odluchiv da si svaram edno i da probam da go ispijamm.. Eve go dreme pred mene nemozham da se nateram da go probam mi e strav da ne povratam :$ Smotanka sum malku znam :D Bebush i jas sme super,si rastemee.. Za pomalku od edna nedela vo 5ti mesec si vleguvamee,koga letna vremevo poim nemam :D I najverojatno nosam sinche ama pak ne e sigurno i ke si pochekam iako si go imam pretchuvstvoto deka e mazhe od samiot pochetok.. samo neka e zhivo i zdravo buceto nishto drugo ne e bitnoo..Ve gushkam siteee i vi posakuvam ubav den na sitee :*

На flower30, eliii89, ♡BuBaLe♡ и 6 други им се допаѓа ова.
  2. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    @tweety26 да ти е здраво и живо синчето големо да расти

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.392
    Ај добро утро и од мене:coffee:
    на мене од сабајле не ми е денот,домашни проблеми.На моменти не е доволно од државата ,можеби треба од планетата да се иселам,за да не ме замараат и нервираат.Ама што е тоа е, фамилија и комшии не се бираат,што среќа ќе ти се погоди(позитива е што барем комшиите не си ги знам-еден проблем помалку):!:.Туку ај доста негатива, кога веќе и така не сум способна нешто убаво да
    напишам.
    @AngelOfArh како нозите, ти препиша ли геникологот магнезиум?И мене уште на почетокот на бременоста ми почнаа грчевите.
    @tweety26 Честито синче,нека е живо и здраво и големо да расне :party: :hug:

Поздрав мами имајте убав ден:)

На tweety26, Mariangel, eliii89 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.191
    Допаѓања:
    111.341
    Сеа ќе се јавам, докторот е втора смена, па чекам да дојдат на работа и да се јавам. Сигурно ќе ми рече магнезиум да пијам, ама еве пак не ми се повтори од вчера, ама практикувам да станувам па макар и да постојам само. Дома одмарам, пред легнување завршувам работите што требаат и така.

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    @tweety26 cestito bebusot golem zdrav i silen da raste :*
    Mesinja ve molam za mislenje na rabota tolku mnogu vrsat pritisok za bez vrska sto dva dena po red placam vo wWc-to ne mozam da izdrzam. Dali e nekoj zapoznat za da odam na bolovanje dodeka dodjam do porodilno kolku plata se zema i dali komisija treba da odobri :*

6. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    @tweety26 Neka ti e zivo i zdravo bebeto golemo da porasne :)

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.865
    Допаѓања:
    77.330
    На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  8. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.725
    @tweety26 Нека ти е живо и здраво малечкото!!!
    Зајка, кој месец си? До породилно ако не ти е реално ништо, т.е. немаш здраствен проблем, јас мислам дека немаш шанса да земеш трудничко кое би траело подолго. До 2 седмици можеш од матичен. Потоа ти следува комисија, и тука нема да пројдеш сем ако немаш вујко владика. Секој месец ќе треба да ти го обновуваат боледувањето. Тоа го покрива фондот и затоа ги заострија критериумите. Иначе преку фондот е 100% плата. До 2 седмици имаш 80% од плата.

На tweety26 и joy1 им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.191
    Допаѓања:
    111.341
    Зајка да знаеш кај мене на работа како е ќе речеш бегај Ангел колку ти држа нозете. Сеа си чувствителна, иако јас ојачав во бременоста, ти веројатно си почувствителна. Ништо не ме тангира, се дере јас си свиркам, сакам да останам додека ојачам финансиски по реновирањето и после на раат бебуле да си гледам. Мене ми понуди и од дома да си работам за пола плата на породилно, и веројатно и ќе го направам тоа. Јас работам кај на Дракула прв братучед е до толку, сите му играат околу него он свири некој расштиман оркестар. Боловање недајбоже да ти треба, ако си рекла на работа дека си бремена замоли ги да имаат осет, да не бидат толку нефер. Јас одма чим ми потврди докторот бременост реков, нема смисла да кријам, може не сакаше да работам па да си знае и он и јас со време. Земи си одмор ако имаш стар, одседи си го дома, зимај си боловање еднаш на два месеци поседи дома и така да прогураш некако.

На zajka1 и do-re-mi им се допаѓа ова.
  10. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    @zajka1 Maticen ti dava 15 dena,posle toa odis na komisija, tri meseci bev na bolovanje a sega mi otvori porodilno 45 dena porano taka odelo ,inace ako imas dg ne ti trebaat vrski za komisija ti kazuvam po mene ,prviot mesec gazdata mi dade 100 % plata,vtoriot 50 % ,sega cekam

11. Milla989

Milla989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    257
    Јас вчера правев тест за бременост и по трети пати, тестот искочи позитивен. Денес бев на гинеколог, потвдена ми е бременоста, На почеток сум, 4та недела. Само малку ме загрижува тоа што ми кажа дека не била правилна формата на матката и ми даде лекарства. Јас сум ниска и слаба и во старт ми кажа дека сум во ризична бременост. За две недели пак треба да одам на контрола. Дали некој има вакво искуство и дали требада се плашам за ова? Ова ми е прва бременост и навистина малку сум исплашена.

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.191
    Допаѓања:
    111.341
    Мила мирувај, одмарај, не се оптеретувај многу и се ќе биде во ред. Не мисли на неуспех, се ќе биде добро. За слаба овде една Среќичка може предавања да држи колку слаба остана бремена и роди здраво и право лепотиче. Не се оптеретувај, свиркај си до контролата додека ти утврдат срцева акција ;)

На fairy88 и Milla989 им се допаѓа ова.
  13. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Cestitki :) Jas imam nepravilna forma na matka,svrtena mi e ,ostanav bremena ,sega sum na kraj na 8 mesec,se e vo red,samo sto bebeto nisko go nosam,skraten cerviks imam samo sto kasno mi go vidoa,poveke lezev i se e vo red,ne se sekiraj za matkata zosto i mojata e takva,i jas sum slaba niska,sto ti dade da pies i zosto vo rizicna bremenost neli ti kaza ?

14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Пред се имај лесна бременост. Иначе тоа со матката и јатрвами имаше преветена матка, како да кажам па бремена си остана еве има бебче 8месеци.. А пошто ти рекол ризична бременост повеќе одмарај свиркај си сега ти си центар пажња хехе.. Уживај мисли позитивно се ќе биди во ред

15. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Kako odi toa so komisijata procedurata da mi objasni nekoj? Inaku i jas imam custvo deka bebevo mi e dole, eve bas denska mi udira tolku nisko po cervixot i besikata ke puknam od neprijatno custvo. Celo vreme imam custvo kako da mi e polna besikava, koga odam ne me boli taka osekam nekoj pritisok samo. Pravev obicna urina i nema pokaceni leukociti, dali treba da pravam i urinokultura?

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.191
    Допаѓања:
    111.341
    Ако нема ништо на обичната урина нема потреба од уринокултура.

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  17. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Конечно го исфарбав мојот 4 месеци стар и пораснат корен. Се осеќам многу секси сега... хахахаххахахаха!!!!

На flower30, ivi1987, Bebulleee и 6 други им се допаѓа ова.
  18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Јас после 4 месеци подρаснат κоρен и плава фаρбана се ρешив за κафена κна. Ми падна за тρи недели и ρеκов ај да видам цρна κна. Но цρнава нема абеρ од паѓање, си пстанав јас цρнκа а κоса до пола гρб имам!! Читам баρам но чаρе за цρна κна само ножиците биле:worried:

19. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Ако било над плаво, тогаш да... инаку јас на кафеаво кога ставав кна порано (ама природна, црвенкаста, без додатни бои) не ми се познаваше, само сјај добиваше. Ама на плаво знае бааги да 'исфлека', вадење, само со ножица како што кажа.

20. Milla989

Milla989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    257
    Имам проблем, едната нога за многу малку ми е пократка од другата и со тоа и кичмата не ми е правилна, јас не чуствувам никакви тешкотии, ама ми кажа дека кога ќе се зголеми тежината ќе имам болки во кичмата и морам да носам влошки на ногата. Ми препиша Утрогестан 200, огестан- таму има фолна киселина, витамин ц и магнезиум.