Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.629
    Допаѓања:
    113.616
    Ништо не е тоа, и мене без дијагноза ми препишаа Утрогестан 200, Фемибион во кој има се што наброја и сега ќе пијам магнезиум плус бидејќи осеќам грчеви во стапалата.

Инаку магнезиум ми препорачаа Биоелектра од 240мг. Пие некоја од вас?

2. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    @AngelOfArh mila seuste nr sum kazala na rabota sakav da slusnam srcence pa potoa da im soopstam. Stvarno ne sum pametna sto da napravam samo znam deka mi e preku glava od se :(

3. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Imam edna poznanicka so pokratka noga sto krivi i si rodi zdravo i pravo masko dete,ne se sekiraj,odmaraj ,uzivaj ,misli pozitivno,utrogestan 200 ,ogestan ,mg i jas site gi koristam ne se zamaraj ubav period e pred tebe :)

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.629
    Допаѓања:
    113.616
    Епа причекај ја срцевата акција па кажи им, фер е и од твоја и од нивна страна нели. И посмирено, знам тешко е, мене ме шалтаат од работа на работа, акам за едно вц по дождот низ вирови и калови, ама ако, не е битно тоа, битно бебето и моето здравје, а со нервози ниедно од нив не се подобрува.

На Ninichka и zajka1 им се допаѓа ова.
  5. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Ма јас кога останав трудна не сакав да кажувам до трети месец, ама постарите и поискусни колешки ме приметиле некако и одма се расчу со брзина на светлината.

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    I jas denes se iafarbav i toa cela ja napraviv siva, od plava malku potemna stanav i sum spremna za poragjaj (fingers)
    Inaku da vi kazam mesenca, jas pravev baklava denes, utre gi ocekuvam moite da mi dojdat i zatoa napraviv nesto blacko :nod:
    No, dodeka ja pravev, osetiv nekoe secenje dolu skroz niskoto, kako da mi pritiska bebuska na crevata li, se butka li da izleze..? Ne znam sto bese, samo sednav malku da odnoram i taka imav nekoja bolka okolu 5,10 min.i mi pomina. Sega si napraviv kafica i lezam odmaram, nemam nikakva bolka osven sto maleckata moja ne se smiruva da ripa vnatre :inlove: Mozebi e znak deka kje dojde brgu denot koga kje si ja gusnam sto mora posledniot termin da go fatime :nod:

На eliii89, Bebulleee, zajka1 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.629
    Допаѓања:
    113.616
    Епа фер е да кажеш, треба и они да планираат. Јас така мислам, а и светот е паланка, се се дознава ;) Јас сум во приватна фирма и непријавена, може ќе изразеше желба да ме пријави, не умри магаре при зелена трева де, може ќе ме бркаше...

На zajka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.812
    Jas gi imam istive seckanja kako tebe I sega mi se uste pogolemi I pobolni I jas kako tebe si vikam da ne I tekni da izlezi.... :)

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  9. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Тоа е твое право на приватност и јас пошто сакав прво да се осигурам дека е се во ред, да заврши ризичниот период , планирав да кажам во 12 та недела, прво работам во голема фирма со секаков тип на луѓе и ако нешто не испадне како што треба, а те потпрашаат некои прашања е многу болно и непријатно нели?

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.629
    Допаѓања:
    113.616
    Нормално така е ;)

11. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    @AngelOfArh gledam ovoj tvojov gazda mnogu te maltretira, kako da saka da si zamines od firmava, aj sega ke trcas po 15 minuti za do wc, ama koga ke fati studot, pa ti ke stanes pogolemka... Jas bi eden otvoren muabet, ako planira da te prijavi neka te prijavuva i da ne se izivljava so tebe, ako ne vikni mu ispekcija sto te drzi neprijavena,mnogu trpime vo nasava drzavicka, vo stranstvo trudnicite imaat ogromni prava. A od druga strana vladava vika ragajte deca, treto dete drn drn.

На Adeline и eliii89 им се допаѓа ова.
  12. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Ajde zenicki da se zablazeme, samo sto ja isekov :inlove: Screenshot_2015-10-08-17-52-06-1.png

На bubic.k, Bozica1980, LUCERKA и 11 други им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.629
    Допаѓања:
    113.616
    Абе ја имам кажано работам кај Дракула 2ри лично, иако во последно време е многу фер спрема мене, но за вакви работи не се замара и сега кога му реков веќе 2 дена идам во вц во другата фирма одма реагираше, ме спроведе, ме однесе кај што требаше, ми земаа податоци и можам комотно да одам во вц сега и овде, ама денес по дождот се прошетав на 3 пати. Малце е комплицирано, канцелариите се во владата и не може баш да се рашетавам како сакам :D Инаку он е навикнат да се дере, тоа му е секојдневие, се дере на сите, ништо ново, јас знаев кај кого идам да работам, во нашата фела он е познат. Мило ми е што прифати толку мирно за бременоста, реално не е фер, од прв месец останав бремена, можеше комотно да ме избрка, но му објаснив, ме сослуша и се договоривме.

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Epa ne znaev deka odma si ostanala bremena, obicno prvo cekaat da dobijat resenie da bidat prijaveni pa se nafakaat na toj cekor. Jas msilev podolgo vreme rabotis, togas covekot i ne e tolku los :)

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.211
    Допаѓања:
    106.390
    Пишав и во друга тема, еве пак. Јас работев во голема надалеку позната фирма за која од надвор изгледа дека цветаат ружи и дека илјада евра плата земав. Но бев пријавувана преку агенција за привремени вработувања и тоа секој месец наново. Нели важи она ако пет години без прекин си така со договори на исто работно место решение треба, овие искористија финта и агенцијата ја пререгистрираа со друго име. После 2 и пол години стаж родив прв пат, а со 4 двориот пат. И ко ми заврши породилното баш имав полни 5 години и некој месец, ме отпуштија, ми поминал договорот, новата која ме менуваше имала појаки врски и сл. Адвокат од старт рече пиши пропали џабе време ќе губиш. А многу познаници ме прашуваа зошто не сум чекала прво решение па да раѓам, одговорот е едниставен- ако чекав на тоа, ќе си бев ем без работа, ем без деца!!

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.629
    Допаѓања:
    113.616
    Кокосче јас 2 години се борев за бебче, во тоа време работев во општина, кога останав бремена ние всушност кренавме раце. А во фирмава пријавување е мисловна именка.

На zajka1 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  17. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.151
    Допаѓања:
    2.729
    Дали картончето од крводарителство го сметаат за доволен доказ за крвна група ? Некаде прочитав дека морало посебно потврда да се вади за пораѓај.

18. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    I jas go imam samo toa maticniot mi nema kazano za druga potvrda :)

19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.037
    Допаѓања:
    143.905
    На МТВ 1 има серијал за трудници со доктори специјалисти и јога, и храна, за неплодност... Интересна е, иако една епизода фатив.

Ми остана во памет само советот од докторот, трудницата треба да си продолжи со животот како и досега, колку што може и да не лежи ако не мора. Максимум дебелеење до 9 кила (тука кажа што колку тежи) и дека се друго е само дебелина.

За неплодноста кажа дека кај 90% од паровите кои се лечат, се излекуваат, а огромен број од нив всушност откако ќе сменат исхрана и зголемуваат физичка активност, брзо имаат дете. Не знам кога има пак емисија, или пак реприза.

На Ninichka, MargaritaD^2, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.151
    Допаѓања:
    2.729
    ^ Па и мојата ништо не ми спомна, иако реално ми е рано за такво нешто. Само си реков да не испадне послем треба дополнително боцкање. Мојата само ме праша дали сум позитив или негатив, а како би го потвдрила тоа не ми спонма ништо. Ај на следна контрола ќе си прашам. И уште не ми дале мајчина книшка !!!:@

На eliii89 му/ѝ се допаѓа ова.