Шо крвна група си знајш? Ако си негатив а мти позитив мора да примиш инексија... Или обратно. А ако двајцата сте позитив нема потреба.
Честитки и добре ни дојде...Можеби формата на матката има нешто врска,не знам,ама тоа што си ниска и слаба сигурно не е причината да имаш ризична бременост.Како и да е очекуваме само убави постови од тебе Јас денеска завршив со првиот скриниг,се беше во ред,ми даде и матичната зелено светло за тргање на работа,така да од утре пак работно.Мислам дека еве некако ми се враќа енергијата,па нема толку тешко да ми паѓа работата.Денеска малку ми се стемни,ми измерија мнпгу низок притисок 80/40,па накај дома баш ми се слоши.Не знаев дека имам толку низок притисок. ама сум прочитала дека подобро низок него висок. Честитки до новата мамичка
Јас пијам Биоелектра Магнезиом од 300мг,наводно тие давале у последно време-така докторката ми кажа,мене ми се ок
Душо се прима инекција само ако жената е негатив, а мажот позитив.Во сите други случаи нема потреба.РХ позитив се наследува доминантно,ако мажот е негатив,а жената позитив и детето ќе е позитив и затоа нема потреба од инекција.Ако и двајцата се негатив само тогаш детето е негатив.Позз
Јас сум нулта позитив, не е проблемот тука. Мислев како би го докажала тоа на сам пораѓај? Нели нема да ми веруваат на лепе речи, ваљда ќе бараат некој папир да се покријат они самите. Е сега прашањето ми беше дали ќе ми биде доволно само картонче од трансфузиологија за крводарители што си го имам, или ќе треба дополнително да се боцкам за да докажувам. Не кај Коруновски сум, кај Сузе и кај Снеже си одам.
Dovolno e samo od transfuziologija.. barem kaj nas vo bitola. Na jatrvami toa i go zedoa i na majcinata kniska so pisuva vnatre i nea treba da si ja nosish, ako ne togash ke te bocnat pak..
Во мајчината книшка треба да ти напише матичниот, тој ќе ти бара од трансфузиологија, ако имаш веќе за возачка вадено оди со тоа во трансфузиологија за да не те боцкаат пак и тие ќе ти дадат со нов датум печат. Така кај мене беше. Маричната од возачка не и било релевантно!! А на болница не те примаст без тоа, а некогаш не можат да испитаат пред да те породат, мене на пример во 2 по полноќ ме примија а дури утрото може да земаат крв.... Така да за недај боже мора да си имаш. Еве јсс на крај со царски завршив и мм го праќаа во друга болница да набави крв за секој случај. Сирот колку беше испаничен се сеќавам дури пишам, прво 10 саати му плачев по телефон, на крај влезеџда ги коли за да ми направат царски, и таман почнале му дошле оди по крв ќе ни треба..... сирот тој !
Па токму и затоа прашав, зошто најверојатно царски моево ќе биде. Знам дека за било која интервенција обавезно ти бараат крвна група да докажуваш. Среќа еве јас имам од трансфузиологија кога дарував крв ми дадоа. Ама мајчина не ми дава матичнава никако, демек имало време !?!? До кога нема да ми даваат, веќе 5 месец влегувам.Ама ај тоа е.
Абе како не ти дава мајчина??? Па тоа е прво шо даваат, и плус секој преглед кој го прави Мора да го запише во мајчината која треба по правило цело време дури си трудна да ја имаш со тебе за недај боже, а од таму најбитна им е информацијата за крвна група, и плус сега секој преглед го внесуваат и во елекртонска мајчина на компјутер која кај и да одиш во болница ти ја отвараат. Барај и мајчина и да ри завери во неа крвна група, па ако не ти дава смени ја и нека ти даде друг. Мојата прва со првото така ме маткаше не ми даваше со месеци, плус на крај и ми ја наплати
Мојот доказ за крвна група одредена за возачка, НЕ ми ја рачунаа, и морав да правам пак. Значи, по нивна логика, пред 8-9 години бев Б+ , па некако во меѓувреме ми се смени во нешто друго Како и да е, мора да земат пари и да те измалтретираат, па си бев на ново и се зедов крв и си 'докажав' дека крвната група не ми се сменала во овие години
Ете три пати и реков за мајчина, има време ми вика??? Времето си поминува како што гледам они абер немаат. Дали само кај овој матичен или кај сите е така незнам. Треба да си купат за да ги дадат. Ама не ми се трошат пари изгледа. И да си ја платам нема да ми е проблем, само нека ја даде.
AngelOfArh Jas poradi silni grcevi po racete i nozete vo ponedelnikot mi prepisaa magnezium direkt od 300mg i vo apteka mi gi dadoa na farmanova gi pijam dvapati dnevno sega duri ne pominat grcevite potoa ke gi namalam po edna kesicka imat ukus na citron i se rastvorat vo usta prasok se,jas navistina osetiv podobro deka mie so niv.Sepak treba i da se razdvizuvam pocesto da ne se zasednuvam vo ista polozba podolgo vreme.
Kolku so znam jas, ko ostanav bremena ushte prviot den mi izvade majcina kniska... I mi reche sakash vo tebe da stoj ama sekoj pregled ke ja nosish za da zapisuvam vo nea, ili sakash kaj mene da stoj.. A ovaa neznam oti vaka? gluposti morash da imash kniska ti. Kaj ja zaveduva kontrolata taa? vo kartonot bezveza
За мајчина книшка зависи од гинекологот.Јас ни со првото ни со второво немам мајчина книшка а ни во болница никогаш не ми побараа кога отидов на пораѓај.Значи не е задолжителна.Задолжително е само картонче за крвна група а мајчина не.
Zeni me bolat preponite mnogu i nozete i polovinata.....ko da me pregazil voz se osekjam....mnogu mi e macno plus skoro cel den sama so maliot samo trcam natamu navamu po doma i vikam od umor da ne e so me boli se pa duri i preponite?
Za da dobies pomos za prvo novorodence zadolzitelno ti baraat majcina kniska. Maticnite se dolzni da dadat, a toa sto nedavaat r druga rabota.
Иста сум и јас со денови, а бе од половина надолу сеκое κовче ме боли и мусκулите на нозеве ми се цели згρчени, κо даѓсум седела во вис со саати, а пијам магнезиум.
Сите пишувате за испитување крвна група,па вадите документи од трансфузологија.Мене никогаш не ми побарале.Во книшката ми пишува крвна група и тоа е тоа.Па уште како дете нели ви испитуваат?