Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.725
    http://www.mtsp.gov.mk/prava-od-detska-zashtita-ns_article-pomosh-za-oprema-na-novorodence.nspx
    Министерство за труд и социјала ги дава тие пари, мислам дека документите се поднесуваат во едни бараки кај Тутунски комбинат кај рампа. 5000 денари се во прашање.

Прикачени фајлови:

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.186
    Допаѓања:
    111.326
    Пошто веројатно нема да зимам породилно добро ќе ми дојдат тие пари. А и да не зимам, да сме ние живи и здрави, па што сака нека биде.

3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.926
    Допаѓања:
    142.877
    @tweety26 cestito since ,zivo i zdravo da e i samo radosti da vi nosi.
    Jas eve da si pisam raport:)vcera bev na pregled 17+2 sum,go gledavme bebceto,mrda celo vreme..Doktorkata zadovolna,rece se e dobro,merese obem na glava (rece odgovara za nedelite) ,merese i cervix,plodova voda dovolno i ne e mnogu sigurna ama rece izgleda e devojce:inlove::inlove::inlove:jas presrekna,ko izlegov od ordinacija uste pola saat si se smeskav ...od mene tolku sega Za sega:)

На tweety26, zajka1, Sunshine_1979 и 12 други им се допаѓа ова.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    И во Бт не даваат од општина. :|

5. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Посебно е за секоја општина. Распрашајте се каде се наоѓа во вашата општина социјалното. И да, 5000 даваат.

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Мене деновиве ми ги поднесоа документите: барање, фотокопија од лична карта на мајката, мајчина книшка на увид и фотокопија од страниците 3 5 и 7 од мајчината или потврда од матичниот дека ви е прво дете и фотокопија од изводот на бебето.Се поднесуваат во рок од 90 дена покасно не ги давале.Стигнуваат на трансакциона сметка ама ќе си прашате со кои банки соработуват оти не можи преку сите ама стопанска скопска и тутунска запамтив дека можи.Прво ќе ми стигнело одобрување па после парите на трансакциона сметка да ги чекам. @kristina.k кај нас карпош се поднесуваат таму е центарот за социјална работаама точно каде карпош не знам мајками ги поднесуваше.
    @tweety26 честитки да е здраво и живо:party:
    :hug:

На tweety26 и kristina.k им се допаѓа ова.
  7. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    sigurna si jas za prvoto zedov 3000 od opstinata amazon za oval sega od fondo me bunikako so dali e say novorodence ili za

8. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    и мене исто за Мајчината книшка,мојата поврда е од Ремедика меѓутоа си пишува трансфузиологија и ми е валидна

9. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Фондот нема врска со ова социјалното ги дава само за првородено ама.А и од општина даваат?

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.186
    Допаѓања:
    111.326
    Да, појди си во општината во која имаш лична карта и прашај, односно некој твој нека оди. Ако е тоа Карпош во општина Карпош. Познавајќи ја ситуацијата на општина Карпош не знам баш колку ќе дадат :(

11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @Едно Чупе @MargaritaD^2 Сигурна сум дека не даваат од општина сега тетка ми се породи само од социјално ќе земат, тие 4800.

@AngelOfArh Карпош населба во Битола :) таму е социјалното.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Јас лани земав 4000. Пред тоа по 10 000 давале.

13. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    @Pcelka94 neka vi se mnozhat godinite mila,samo ubavini da vidite. Se shto si posakuvate da vi uspee :* Uzhivajte vo vashiot den i gushkajte se i sakajte seeee :inlove:

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    @kristina.k a tie so gi davat se i za vtoro dete ili samo za 1vo i kaj treba da se prasa i da se podnesat dokumenti

15. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Koi bolki se strasni i treba da se poseti lekar da mi objasni nekoj ubavo.
    Jas cat pat imam nekoi cudni tapi bolki vo grbot i nekogas se prefrlaat vo dolniot del na stomakot. Ne se mnogu jaki poveke kako tapi nervozni. Nekogas imam kako bodezi vo vaginata i dolniot del od stomakot traat okolu 1 minuta i isceznuvaat. Sabajle koga bev vo wc mnogu me bolese i posle nekolku saati ne mozev da se smiram od bolka ja osekav i vo grbot i dolniot del. Pravev obicna urina nemase pokaceno leukociti, ne znam sto moze ova da e...

16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Мислам дека се само за прво, ако не е точно нека ме исправи некој. А ете за документи требало во Карпош негде, ќе се распрашам кај се наоѓа точно и ќе пишам.

17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Ај тие што пρавеле сκρиен шеќеρ сκоρо κажете κоја цена беше! Да ви сρ множат пчелκе, медени да ви бидат!

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Здравоо мешињаа како сте ми? Јас деновиве заглавив со белење,чистење,средување итн да биде чистичко и убаво за новиот член :) инаку добро се чуствувам ,шетам подвижна сум и немам некои болки...но,деновиве некако синко многу ама мноогуу клоца растура ...лево десно секаде ептен многу дури боли :) а и осеќам доле притиска и мн често почнува стомакот да ми се стврднува камен да се прави...мислам дека е нормално но што знам...дали можда значи дека време се ближи 37+5 сум ..??

На ivi1987, Mariangel и Bebulleee им се допаѓа ова.
  19. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Ако прашуваш за бараките од социјално за карпош јас знам каде треба. Ќе ти објаснам.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Незнам која недела си точно ама болките за пораѓај прво почнуваат со слаб интензитет на подолго време а после тоа се се појаки на пократко време,пример прво на 10 минути па на 5 па кога ќе станат неподносливи се на неколку секунди,ќе те фати болка па ќе те пушти и се така дур не се породиш.Тие болки породилни се во исто време и нема шанси да ги утнеш..А ти болкиве што ги осеќаш најубаво да си појдеш на лекар да видиш од што те боли толку ама ко што ги опишуваш не се тие вистинските.
    Еве пример јас кога влегов со првото во 9-ти имав болки ама цело време без престан и легнав и реков ако не се смири за еден саат одам во болница да видам да не е време пошто незнаев како изгледаат вистинските болки ама после еден саат лежење станав како нова и ниѓто не ме болеше па не отидов и се породив два дена пред последен термин со пукнат водењак.