абе доста се мене се шалам но, да сакав вакво нешто, а мислам дека нема трудница која не го сака ова нешто дома. Инаше баш во тој период на Групер мислам на попуст, но само за срценцето да го слушаш, али ова мини ехо е права ствар
Бев и во св. Лазар за второ мислење и истото ми го рекоа. Навистина е чудно- го гледаат на ехо и никој од сите доктори што го гледааа не забележува никакво движење. Па , добро и дотеравме до 30 недела..Како што е господ никој.Поздрав до сите мамички и благодарам на подршката
Па добро, ако срценцето му работи нормално, што ги буни толку што е мирно? Можно е само да си е спанко, да му е погодено за спиење и ништо повеќе? Што викаат, што би значело тоа што бебето не е многу активно, а нормално се развива и срцето добро му работи??
Здраво мешенца и од мене. Јас денес бев на состанок со моето бебче и е супер, си напредува како што треба, тешки сме 1 кг и 800 гр. и за неделите гинекологот ми рече дека е супер. Само што е свртено обратно, со тилот и не можеме лиценцето ниакко да му го фатиме да го видиме, со грбчето ни е свртено и минатиот пат беше ептен за никаде свртено една поза имаше све три у вис и никако да му ја видам фацата Со главчето уште не е свртено надоле, странично е, ама до крај може да се намести за природен пораѓај, ако не ќе мора царски , а јас баш сакав природно, со царски многу ми е страв,баш се плашам Епа сега како треба да биде ќе биде, нема изгледа јас што сакам, што дал Господ тоа. Ве поздравувам сите и гушкам
не се коси за тоа како е поставено бебето кај мене керка ми и 14 дена над термин беше карлично па пред да ме прават царски си се сврти главично
idni i segasni mamicki imam edno prasanje za vas vcera pravev krvna skila hemoglobinot mi e padnat ama ne e mn i proteinite za 12000 pod normala,posledniot pat koga vadev bea za 8000 ispod normala i doktorot mi rece da jadam meso a jas prvite 5 meseci nemozev da smislam nikakvo meso,e sega jadam a proteinite pak se smaluvaat i imamm otoci na nozete do kolena strasna sum a doktorot mi rece deka i od ova se javuvaat otoci,nekoj sovet ve molam
Здраво јас сега се зачленив па да ви се придружам во трудничките муабети како идна мама. Мојот термин е 10 март 2013 година. На ехо ми кажаа дека е девојче,па со нетрпение си го чекам.
Здраво мамички и идни мамички . Менструацијата ми доцни 10 дена, направив 2 теста и се позитивни. Ме интересира кога на ехо почнува да се гледа ембрионот, во која недела
од 5-6 недела, тогаш се појавува и срцева акција .. е сега кај некои може и порано да се види , кај мене се виде покасно бидејќи сум полна.. позз и со лесно нека ти е бременоста
Најпрво добредојдовте и на тебе и на лепа дама Ви посакувам убави и лесни бремености Како што ти пишала Unique.chick,во 5-6 недела,ќе си ги рачунаш неделите од првиот ден кога си добила последна менструација. ако имаш редовен циклус знаци сега си баш во тој период кога може да ти ја потврдат бременоста,ако имаш продолжен циклус тогаш покасно ќе може да се види бременоста. Можеби на првиот преглед само ќе ти потврдат дека си бремена и каде е лоцирана бременоста а после недела или две ќе треба да отидеш за срцева акција Сега треба да одмараш, да бидеш смирена и да не се оптеретуваш физички
неделите се рачунаат од 7 ден од циклусот значи пример последна менстр.01.11.2012 +7 дена +9 месеци =термин08,08,2013 ме разбираш нели не прв ден од циклус туку на првиот ден +7 дена
помош мешиња не се трпи веќе оваа кашлица... имам проблем секоја година на алергиска база кашлам и ништо не ми помага.само лоратадин кој не смеам да го пијам..се пробав џабе не знам веќе што да земам...
Мед? А на лекар беше да видиш што ќе ти кажат? И јас многу кашлав на почетокот па од кашлицата уште повеќе повраќав, ужаси. Како и да е ако ти е од помош (а не ти е сигурно) сочуствувам со тебе
за кашлицата: Isla Casis бонбони од Зегин,чај од тегавец, и никако немој шеќери, пиј повеќе течности на база на вода, без шеќер. Слушај паталец јас еве сега прекинав да кашлам. Е да и сируп Примогал 66мкд во Зегин, мешиња френдли е, не е штетен за нас. И тоа пиев по две лажички дневно.
само што бев на лекар и ми вика дека не сака да ми дава лекарства...ај некако ми напиша чај од тегавец кога одам у зегин тие таму ми викаат не е препорачливо за трудници...и си останав така без ништо викаат чим ти е алергија џабе ти е тегавец..и така јас си кашлам и кашлам... рекоа на бебушка не и е ништо ама јас се изнамачив поштено фала ви за советите
не е препорачливо количински многу, ама од една шоља само ќе си го ублажиш кашлањето. Како и да е, и мене ми рекоа дека ми е некоја комбинација од алергија на сув воздух, земи си бар инхалации прави со еукалиптус. Мене ми е највеќе жал за буцињата у стомак, мислам дека моево салто прави кога ке се искашлам. Од моево кашлање и мм не можеше да се наспие. Ќе помине само треба на топло да си и да не се замараш
здраво мамички како сте ми денес? имав проблем со слабокрвност hgb ми бесе околу 10.5 али сега ја пијам тотхемата веке месец дена и многу помага но мн е тешка за желудникот али затоа сега HGB мисе покаци на 11.3 Вие имавте ли проблеми со крвта? Доколку сте имале што ви препорачале да пиете?