Нормално е да ти се стврднува стомакот плус сега бебуш нема многу простор внатре па ти го растегнува и мава на сите страни,некогаш ко што викаш дури и боли Ама не се знае,може и си се припрема да излезе.Јас цел 9-ти така се осеќав ама ќерка ми до два дена пред последен термин неќеше да излезе Гледај само да не залежуваш,шеткај и пешачи повеќе,многу значи
@zuto да, за таму кај што се носат документите. Инаку бебенцево мое ика над папок може се има пак свртено карлично. А и не мрда многу, како ме плаши некогаш само во исчекување да мрдни сум.
@ivi1987 mnogu rano mi e mene jas sum 6 ti mesec, 24 ta nedela, prethodnata nedela bev na kontrola se bese vo red i sega otkako pocnaa ovie cudni bolki se mislam pak da otidam, samo kako sto vikas ti ke pocnat ke se preplasam, po nekoe vreme ke pominat i nema da otidam. Vaka mi e dva-tri dena, pa mislev da ne e nesto povrzano so urinaren trakt ili pak mozebi ligamenti... Ke otidam deneska ke se konsultiram pak, ke fati praznikot, treba do vtornik da cekam.
Тогаш обавезно оди,не оставај до после празник.Можеби ти треба повеќе магнезиум,повеќе одмор,можеби ниско го носиш бебето па осеќаш такви болки ама за да бидеш спокојна оди на еден преглед и ќе видиш дека се ќе биде добро.Јас имав мака,многу ниско ја носев ќерка ми и многу ми беше тешко ама во 9-ти се крена до горе па теравме така. Ајде ти пуштам среќичка па пиши што ти кажале
@coconaut јас сум 26 и имам таκви болκи ама κо шо ги осеќам κо κосκите да болат не мусκули, па почнав да пијам повеќе магнезиум. Исто аκо е песоκ во бубρег неκогаш таκа боли( јас на пρимеρ знам од исκуство). Денес κасно ти е дуρи втоρниκ не ти евна одмет уρиноκултуρа, 40% инфеκции не се поκажуваат на обична уρина. Пиј бρусница чај, а мене неκогаш ми е и за голема нужда κога ми е питвρда столицата и со денови не сум била исто таκа со болκи. Важно вебуш да си мρда и да се издρжливи болκите. Еден туш и подлегни ρелаκсиρај се одмаρај. Цела бρеменост се нешто ќе боли и тоа е ноρмално.
Ааа не се залежувам јас јас сум од тие водата стои-јас не Плус овие месец ипол јас ни грам не ставив килажа само бебуш така да добро е ...ми викат некои за шо не сум седела лежела дома во 9ти требало само дома да сум викар ти некаде во чаршија ќе го истресеш хаха како па да не
@Pcelka94 Честито годишнина да сте среќни заедно уште многу години и се убавини да ве пратат.Браво за тортата многу вкусно изгледа Туку до поголемите мами ај објаснете како е тоа да ика бебето во стомакот.Јас цело време кај што му е главчето осекам не како движење,повеќе како вибрации од време на време не секогаш.Тоа ли е икањето?
@fairy88 не се вибрациите икање и јас порано имав како вибрации, а икањето е баш како ние што икаме или како пулс да слушаш ама не толку брзи интервали. Ќе знаеш ко ќе ика. Мене сега и надворешно ми се гледа, скока стомакот по малку.
Супер си правиш ти,плус дека не си качила ни грам,ептен ќе ти биде лесно А баш напротив,во 9-ти треба да си најактивна за полесно да си се породиш,ем нема кукови да ти се здрвуваат од лежење
Кокосче ја мислам ти преплашена си да не родиш предвреме, стално кажуваш дека ти е страв и можеби тие болки не се ништо страшно. Башка бебче веќе интензивно расте и тесно му е, мора да си прави место. Пример ние што сме тазе си умислуваме дека во секое време не боли ко за добивање, ко да ќе добиеме во секое време, па така претпоставувам и ти. Смири се, легни или пружи се кога те здоболува и ќе помине. Јас дека сум згрбавена на работа се оптегнувам и стојам така потпрена убаво некоја минути и ми проаѓа.
Нормално е тоа што се немам поправено ич во последниве 2 месеци? Бев во понеделникот на контрола и ме мереа тогаш,истата килажа сум од пред 2 месеци кога бев на 3ти август на контрола.Бебушов е дебело и се е во ред со неа,само ми е чудно што немам ич ставено кила на мене...
Исто и јас срцка тоа е супер др ме пофали јас првите месеци се улетав и до кај 6-7 мес дотерав 20+ ме караа дека многу а јас не си ги осеќав и добро се чуствував ...но после намалив 3 кг иако не пазев на исхраната ништо посебно и еве си стојам така со 17+ веќе скоро 2 мес...а бебуш и кај мене супер буцко така да нема место за паника
Јас најмногу од се се плашам да не накачам многу кила, значи хорор филм ми е тоа еј, хорор Пазам многу, јадам помали а почести оброци, многу овошје и многу вода. Гледам да внесувам повеќе течна храна или салата во најмала рака. Ќе се запишам и на пилатес и јога за трудници, нели имаше јога во Борис Трајковски беспари мислам беше, е ќе си идам на тоа. Со мм се договорив да си пешачиме навечер, после ручек да одмориме и да излеземе, патики, чизми во зима, јакна, и околу населба круг, ќе си ги подберам и кумовите, кумата ми е при крај, таман за пороѓај да ја раздвижам малце.
Ох душо јас сум 7 кила попраена само и јас ко тебе ич не водам сметка за јадењето,се јадам.Вчера од мајка ми една пријателка ме начека и ми вика до кај си и викам 9ти месец влегов0 ... ми вика абе јадиш ти нешто јас изгледа ко ќе се породам ќе ми ги снема сите кила наеднаш со пораѓајот дури и послаба да излезам хаха.Ако уште поаро,секси мама да бидам барем
Бравоо бе мила тоа 7 кг е само во мешето,плодова вода,матка ,бебе и ете ти 7 кг алал да ти е јас не се плашам од 17 те кила после пораѓај 7-8 одат одма а другите за некој месец че ги средам упорна сум јас еее лани летото 20 кг ослабев за 3мес не е проблем самоо бебушките и ние да сме здрави и живи
Само за прво е затоа бараат потврда од гинеколог или мајчина книшка дека ви е прво дете а се наоѓа карши градинката сега реновирале фасадата е црвено со сиво нема шанси да го промашиш објектот
Bev na lekar, me vide na eho rece deka e vo red bebceto samo e nisko, glavata mu bila dole, a inaku placentata e na preden zid no ne e dolu. Najverojatno zatoa imam maka, a urinokultura mi rece nema potreba da pravam, mozno bilo da imam pesok pa zatoa gi imam tie bolki.