Ne se sekjiraj mila cim jas oslabev +20 kila, a otidov vo bremenosta +30 Sea ovie sto mi ostanaa, posporo gi simnuvam stojam vo mesto 3 meseci skoro, tie 20 letnaa za 3 meseci ama kke letnat i ovie poleeeka
девојки дали испитувавте скриен шеќер и во која недела се испитува јас сум 30та дали ми е касно за испитување и дали мислите дека е задолжително?
Ne e kasno mozes i sega da si ispitas, a zadolzitelno ne znam dali e, zavisi kade se naogas. Jas na primer ziveam nadvor od Mk i tuka e zadolzitelno ispituvanje na skrien sekjer i se prakjaat trudnucite okolu 26-28 nedela.
Не е задолжително,колку што знам е пожелно да се прави на почетокот последното тромесечие.Ако има потреба или сомневање за шеќер кај трудницата го прават порано.Јас го правев во средата,а сум 22 недела,бидејќи бебето беше подебелко и имам повеќе плодова вода. А, замисли требаше денеска да се јавам за резултати и забравив.Ќе се јавам во понеделник,се надевам дека не се лоши вредностите,оти ако има нешто би требало да ме известат
Mesinja Kazete mi dali ima caj od brusnica ama samo od brusnica?? Jas doma imam caj , si piev i citajki tuka mi tekna da procitam sostav -pisuva brusnica i hibiskus i sega ne go pijam .a od suva brusnica po kolku na den se jade ???
Јас од виталија го земам тој 60% брусница, и нешто сушено јаболко е во составот, во црвено ко целофанско кесе 200 грама е пакуван. И покрај него, често си ставам од оние кандирани брусници и свежа аронија и од тоа правам чај, течноста ја пијам тие си ги јадам. Или свежа брисница јади, но чај е подобро за уринарните инфекции и за бременоста е најпрепорачлив.
Mamichki be mnogu mi stana nekako neaktivna temava se pomalku pozitivni postovi pishuvame dajte malkuu razmrdajte se. Kaj ste,kako ste? Kako vi se bebushite igraat li vaterpolo vo meshe? Moeto e super,sekjavam od vreme na vreme nekoi peckanjja vo meshe pa mislam deka tie se mrdanjata na bebenceto. Si rasteme si uzhivkame i takaa
@♡BuBaLe♡ epa takov ke zemam i jas,mislam deka go ima po marketive.nemam nekoja infekcija ,ama sakam ponekogas (iako mnogu retko) da se napijam caj od brusnica. @Mariangel i jas osekam kako skokotkanje od vnatre,mene doktorkata mi rece tamu nakaj 20 nedela ke osetis najubavo.a bas snaa mi mi kazuvase deka takvi bile dvizenjata-kako peckanje/skokotkanjeuste malku pa poubavo ke gi osekame
И во тој има хибискус, нема чај без хибискус, се разочарав и затоа само сува брусница, кандирана де, и ко компот, друго нема. Во еден немаше хибискус и имаше повеќе брусница ама имаше цвет од бозел. И така и јас се откажав од свежи чаеви.
Мене ме интересиа колкава доза на кафе смееме да конзумираме еве по почеток на бременост? Јас пијам по две на ден, некогаш и 3. Дали треба да се намали или во ред е да се пие? И дали ќе штети една чаша вино во една недела? Исо така градите ми беа големи, аме сега уште ми се зголемуваат, дали уште сега треба да почнам со некаква нега и да ги мачкам со нешто? Поздрав до сите )
Pozelno e da go namalis kafeto na 2 solji dnevno. Ako konzumiras i caj, edno kafe-eden caj. Fakticki samo 2 solji od napitok sto sodrzi kofein e pozelno na den. Ne povekje. Za vinoto neznam, jas go izbegnuvav, vo cela bremenost dali imam ispieno 3 piva, i toa na 5-6 pati. Za gradite, mozes da gi mackas so bilo koja krema, pomrsnicka. Da ne ti ispukaat odozdola. Kje rastata uste mnogu. Inaku jas eve stasav 39+1, konstantno imam po nekoja bolka, ama ne so takov intenzitet. Najcesto boli kicma, pa menstrualni bolki i taka vo krug. Nasabajle, pa navecer, nekogas duri i drugiot den duri. Meseto mi e spusteno. Dremam samo vo kujna, ama povekje gotvam, pomalku jadam. Kaciv vo bremenost 15 kg, i so tie si se setam. Poslednive 2 meseci ne sum kacila, tuku kako zaladi, spadnaa otocite i oslabnav 2-3kila, odma na faca mi se pozna. Bebeto si mrda, nema gajle. Nekogas kje me zazezi vo stomakot, kako nekoe pecenje. Pretpostavuvam nesto klocnalo bebeto.
Еве ме и мене на рапорт ми се расипа рутерот и немам нет зато ретко пратам со се случува и ретко враќам како сега од кај свекрвами, вчера бев на контрола бебата моја ужива абер нема ни да под слези не па да излези инаку е цуца 2850 . ми рече е високо ,не и ни наместена за излегување ама ке ме прати секоја недела, оти со 1 вото бев пред време до сега бев породена ,не ме заказа ни на цтг а веке сум 36+5 не ме прегледа вагинално само брис ми зеде за стрептококи .и ме праса дали ми течат како мрсули вагинално и кажав не ми рече то е знак дека е рано кога ке почнело така да тече то значи дека се спрема грлото на матката за порогај те.омекнува и така поззз и гушки до сите
Кафица пивнувам и јас и тоа по 3-4 ги пијам преку ден ради организмот што ми е навикнат на тоа и кока кола пијам во комбинација со кафето заради терсене што ми е организмот и притисокот па само ова ми помага , винце по една чашка (црно или црвено) е здраво и дозволено еднаш неделно (потврдено од доктор) бидејќи било добро за крвта и циркулацијата . Иначе и ние сме си супер скоро цела недела си имав болки во препони дури едвај се движев ама од страв и на доктор не отидов само да не ме буричка со раце сега бебчо поубаво се свртел па не ме боли а за клоцање пу пу пу да не го подречам ама низ папок мислам ќе искочи хахаха 29/3 г.н стигнавме се ближиме накај осми месец хаха едвај чекам и другото синче дома да си дојде па да си се гушкаме туто-комплето четворица
Пчелке со раце сега и да сака не смее да те буричка, таман работа, тоа само пред пораѓај може. Седи си мирна и не се сеќирај Јас мислев мачнините поминаа ама денес ме сотреа. Иначе мене само ми се јаде а да отворам уста боље не
Кој ги знае ова докториве веќе на нашава денешница А за тие болки што ги имав сигорно ќе земеше да " ѕирне " со прстите а тоа богами не да боли јоооој па фала богу пројдоа хахаха Него да ве прашам дали кожата доле ви стана многу осетлива ? Јас кај што бев шиена кога се породив со првото , сега како ми отекува "комшикава" така ми е се поосетливо местото и испукано па и крв ми тече кога и да идам во wc . Се мачкам со Продерм со екстракт на невен што е па ништо не помага , срам ме фаќа за брисеви кога ќе треба да земе ќе си пукнам од болки
@Pcelka94 не е страшно и со рака да те прегледа ако има потреба, мене ме гледаше во 22 и 29 кога мислев плодовата ми истекува и плус со вагинално ми мери цервикс. А се сеќавам @danichap пишуваше дека кај нив секој преглед со рака ја прегледува, ако не се лажам.
I mene vo 28 nedela so raka me gledaa,i do 30 nedela vaginalno me gledaa zaradi cerviksot,non stop sekoja kontrola