Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    На MargaritaD^2 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Ма не за друго он што ќе провери ај нека провери ама осет нема ѕвезди броев тогаш во првата бременост кога проверуваше :)
    Али добро е што не избрзав и не летнав на лекар хахаха искуство со првото ама со второво скоро накај 8 идеме и некако повеќе страв ме фаќа хаха дека си знам што ме чека :) :) :)

На fairy88, eliii89 и kristina.k им се допаѓа ова.
  3. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390

Добра ноќ мешенца :*
    погледнете го ако сакате видеово колку само е преслатко и колку ужива бебушчето :) :) :) го обожавам видеово а богами и неколку пати и го направив ова на синко па после бањкањето вакво не да се изнаспа абре милина хахаха :)

На MargaritaD^2, Ninichka, ♡BuBaLe♡ и 8 други им се допаѓа ова.
  4. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Леле какво е златно,како дреми не се противи.Срценце.Добро утро жени блажени.Како сте?Мене ми се враќа силата немам повратено 3 недели ако е вака ке бидам пресрекна.Од време на време кога ке се разбудам ми се згрчени препоните и тоа многу ме боли ама пијам магнезиум.За некој ден ке одам на контрола да се видам со душата моја.Имајте убав ден

На blessed2, Bebulleee, slobodka и 3 други им се допаѓа ова.
  5. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Леле што убаво... јас вака да му правам на бебето, мислам или ќе го скршам или удавам :worried: Уствари воопшто, уште од сега си мислам како ќе го фаќам за да не го повредам, хаха... добро, не замрувајте, прворотка... :D :D :D

На LUCERKA, kukla21, MargaritaD^2 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Мене од првиот ден дома кога дојдовме никој не ми го бањаше јас и шиена доле и со болки се сама си правев до 40 дена на раце ги перев алиштенцата и двапати на ден го бањав хахаха и се до ден денес секој ден го бањам по навика хаха
    А со второво машината богами ќе си пере уште тоа ќе фали да правам хахахах

На MargaritaD^2, Fatalnata, jacqueline.s и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.163
    Допаѓања:
    111.202
    Јас имам искуство со внука ми, од прв ден дома помагав и ја чував сама на 2 месеци. И тоа ден по вакцина, сестра ми беа на свадба. Иначе сите ќе знаете како, нормално е да има страв, ама ќе знаете верувајте.

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Dobro utro i od mene zeni. Kako ste denes? Imate li dozd? Tuka se iznavrna cela nokj do sabajle i sega sonce :sun: Nedela ubav den za po nekoja prosetka, m? :makeup:
    Jas unaku sym ok, osven bolki vo preponite nemam nesto posebno pa uzdrzuvame. Si cekam sekoj den moze kje bide iznenaduvanjeto pa kje vidime :angel:
    Inace za ova prvorotkite sto velat ne znaat kako so bebe, veruvajte majcinskiot instinkt ve vodi samo po sebe i kolku i da ne znaete kje znaete koga kje si go gusnete bebuvceto, toa spontano si doagja i ne e tesko ma voopsto nisto, kje vidite :!:
    Ve pozdravuvam mili mesenca i vi posakuvam ubav nedelen den :*

На MargaritaD^2, Mariangel, Bebulleee и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.848
    Допаѓања:
    142.450
    Добро утро. Да ве прашам, како сте со хормоните на емотивен план? Ви се плаче некогаш од ситници, ве нервира некоја глупост? Свесна сум дека не смеам да се нервирам, ама понекогаш хормониве се посилни од мене? Кој и што ве нервира? Како си олеснувате?

На zajka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Немам многу таков проблем... искрено ПМСот ми беше таков, и си мислев, сега во бременост само ќе шизам дома... ама ете кај мене обратно, само се смејам за се и сешто, и тоа што ме нервирало порано сега ич не ме нервира. Хормони будали, не знаеш на што си :D Инаку ете во ПМС кога бев таква, играв игри на компјутер, едноставни, карти нека се, или со пукање балончиња.... што и да е... или нека е и нешто понасилно, да ја исфрлиш лошата енергија од себе :D

11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Охоо, хоρмоните ми се уууулала!!! Плус и неκои настани κои ми се случија.... во денот сум :D па :o па :( па ;( па :inlove: па :envy: па :puke:па :swear:па :punch: па :dance: и што уште не. И тоа на κρатκи интеρвали ми ваρиρа, еден пеρиод и по дијазепам посегнав, со одобρение на доκтоρ, но беме еκстρемен случај и за сρеќа не ми се повтоρи. Во таκви моменти :hug:само би тρебало да помогне. Мене ме одρжуваат во ноρмала двајцата мали палавκовци:hug::hug:

На MargaritaD^2 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    И мене на моменти ми се хаос хормоните,се нервирам и плачам за ситници и за глупости и ми поминува ако си се исплачам или ако се развикам,не држам никогаш во себе и многу зборам,дома главата тапан им ја правам некогаш :D Мој совет ти е да не се стискаш во себе туку ако ти се плаче да плачеш,ако ти се вика,викај си,збори си ама никако да држиш во себе зашто така потешко ќе ти биде.Полошо е од ПМС ама поминува :)
    Јас инаку сум уште во лежечка и ми здосади веќе,не се издржува,ме болат кукови многу ама ајде се надевам докторот во вторник ќе ми дозволи да потстанувам бар по малку.Инаку вчера се настрвив за лутеница,се прејадов па после од што ми беше лошо главата незнаев кај ми е.И не можев да повратам ама одвај ми помина.И сега кога ќе помислам на лутеница ми се гади,реков веќе не.Ептен сум стрвла лелеее,незнам вака што ќе правам до крај :$
    Ајдеубав ден и уживајте во продолжениов викенд,шеткајте и за мене ;)

13. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.725
    Naprotiv voopsto ne sum nervozna. Po priroda jas sum inace nervozen covek, no sega vo bremenosta sum bas smirena. Muva ne me lazi. Nego da ve prasam jas.... Kako stoite so sonovi? Jas samo sonuvam i toa denovive nekoj kosmari. Na nok po 100 sonovi. Aman mi e veke.

На ivi1987, jacqueline.s и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  14. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Девојки да не има нeкој информација за @MilaP ? Ја нема неколку дена ја мислам.

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Jas so hormonite sum :drunk: Si placham,se nerviram za gluposti,se lutam se raspravam abe chak :rofl: Doktorkata mi vikashe ti si najbitna sega,ako ti si dobra i bebeto kje bide dobro. Nemoj da te nerviraat i go poglednuva mm i vika ako se iznervirash ispadni proshetaj odma da ti pomine nervozata :)
    Inaku sakav da ve prasham kako se spravuvate so domashnite obvrski odnosno shto se rabotite po doma? Jas ruchek nekogash pravam ama pochesto svekrva mi,za sadevi i pomagam pochesto,pravosmukalka i mashina shto pushtam drugo nekako nemozham ne znam mnogu imam bolki vo opavcheto ako podolg period se dvizham ili stojam na noze,a pa ako polezham na grb nekolku minuti posle nemozham sama da e svrtam na druga strana,mm mi pomaga.. A nekako mi e nezgodno svekrva mi se da raboti i se trudam da pomognam kolku mozham a gledam i svekor mi kako indirektno nekolku pati mi vika i mnogu nezgodno mi ide..:?:

На eliii89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.924
    Допаѓања:
    142.840
    I jas "luduvam" so raspolozenie-de nasmeana de nervozna,mm vika lele koj ke te trpi do poragaj :D
    Inaku denes neli nedela ,den za cistenje :)i ja se preforsirav.Samo so zavrsiv pocna da me boli stomak,me zeze i se isplasiv:(se napiv Magnesium i toplo kakao i mi se smiri malku.A plus i pomos od mm imav ama ete pak mora i ja da pofatam nesto.A takva sum,sitnicar se sakam da e na svoe mesto:$ama sami sme si i nikoj ne mi prerekuva ni za cistenje ni za gotvenje.Dodusa imam dobra svekrva-ona mi vika ne se zamaraj so cistenje ,odmaraj si i ne se sekiraj(y)(y)
    :)
    @ivi1987 jas taka na dvapati se zafrknav so zelka mandza i feferoni -preterav so jadenje i me bolese stomak mnogu i mi se gadese i sea ne smeam ni da pomislam na niv:(

На ivi1987, eliii89 и Mariangel им се допаѓа ова.
  17. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Nemav sili da pisam i da se uklucam na net za toa mi nemase za zal vo cetvrtokot ja izgubiv mojata malecka,sega mi ostanuva samo da cekam rezultati .

18. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Блазеси ти ко ти помага барем малку свекрва ти,кај мене не е така.Во иста куќа сме ама башка влезови и не си се мешаме во работата ич.Ех јас за Велигден се отепував од повраќање па никој не ми помогна,сама чистев се и јајца вапцував и благо и солено праев.Сега пред една недела чистевме се за малава ко ќе се роди да биди се суредено,мм само ги вадеше жалузините за да ги избриши и толку дури и многу му беше :Dпапагалот го преместувавме во друга соба сами двајцата а не го собира кафезот низ врата,па со него малтретирање плус.Искрено во овие две и нешто години апсолутно никој ми нема ни изметено еднаш со правосмукалка ни ништо,се сама...па дури некни и мм ми вели,има од салатата останато во тајнирот истури ја (facepalm) мене дури ни тој не ми помага па не другите....

На eliii89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    како бе леелел.... ;( многу ми е жал искрено од срце,премногу

20. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Lele i jaa se ubiv od sonuvanje sekakvi sonovi,stanuvam na saat vreme za vo wc,koga zaspivam koga sonuvam ni jas neznam :)