Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. slobodka

slobodka Популарен член

Значи не сум сама во глупостиве, ако ми е за утеха тоа :D

eliii89 and ivi1987 like this.
  2. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Не си сама,јас дури мм го сонував без рака и нога,леле кога сум срипала,катастрофа :D

3. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

@MilaP јас дури сега читам што сум пропуштила и немам зборови за тоа што се случило,прими мое сочувство,премногу ми е жал ;(;(

4. coconaut

coconaut Популарен член

Kolku mi e zal @MilaP se iznamaci i na kraj ova :( bidi silna za sinceto mu trebas

5. Eli23

Eli23 Форумски идол

@MilaP прими сочувство. Навистина ми е жал за се што ти се случи. Биди силна. :hug:

6. Milla989

Milla989 Истакнат член

Ќе одам на пат, па сабајле нема да можам да ставам вагинално утрогестан. А вечерта ќе можам. Што мислите дали ќе има проблем ако пропуштам само една таблета? Или таанаместо вагинално да ја испијам, бидејќи може и орално да се конзумира. Скоро 5та недела сум, ептен на почеток. Ако може некој совет.
    Ова ми е прва бремености ништо немам појма како и штоо да правам.

7. kallias

kallias Популарен член

Nema da ima nikakov problem za edna tableta sto nema da stavis, ne se sekiraj, stom vecer kje ja stavis utre sabajle preskokni i povtorno utre vecer si stavi pak :)

8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Јас од почетокот ставав два пати дневно а одев на работа па си го навивав алармот два саати пред нормалното време за станување,ставав апче и до станувањето веќе се топеше.Мислам дека не е убаво да не ставиш,а ако гинекологот ти рекол вагинално,тогаш така ставај ги.

9. kallias

kallias Популарен член

Srcka kako si ti? Uste malku tebe ti diagja terminot :) Kako se cuvstvuvas? Imas li nekoi bolki?

10. Cka

Cka Форумски идол

Да се пријавам за сонување глупости :) Среќа барем спијам добро, на почетокот цело време до веце :) сеа си ја фанав финтата и топ сум
    МилаП, жал ми е, биди силна.

eliii89 likes this.
  11. zajka1

zajka1 Истакнат член

Mila ne zbori pred saat vreme se iznaplakav oti ne znaev sto da oblecam za ispagjanje mu se iznavikav na mm a sega sredena stokmena nasmeana od 6-ka do 6-ka sedam vo kafana :D

Cka likes this.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас ставав 3 пати на ден, пред работа, на работа и дома, зошто да не ставиш?

13. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Хормониве ми се закон во трудночава хахаха :rock: све живо и диво ми пречи освен синми, а мм кутриот кејфои ми праи само да не се развикувам , а ако тргаме некаде со гардеробата не се согласуваме па така да мм го јаде подебелиот крај затоа што Немам што да облечам хаха сите хеланки ми испопукале па блузи " немам " хахаха и така дома си остануваме и до сабајле како маче и куче се гледаме .
    За сонови ич да не зборам мислев за во гинисова ќе ме пишат али супер па и не сум била само јас режисер на филмови во доцните часови :rofl:

14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Уште 5 дена до термин. Боли се по малку, кичма, па стомак долу...некогаш кратко и остро, наеднаш, некогаш тапо боли и долго. Погледнувам на саат, нема некои редовни интервали, така да претпоставувам рано е. А и сум немала јаки болки да речеме за да бидам сигурна дека се тие тие.
    Денес си се фатив за работа си направив генералка дома, да бидеме спремни. Следниот викенд може ќе неможам. :) Затоа сега кичмата ми е скроз укочена, ама си се тешам, на вежбите за трудници рекоа убаво било да се движиме.
    Цело време мислев порано ќе се породам, ама еве си стигнав до последната недела. :o:

Bebulleee, Mariangel, ivi1987 and 4 others like this.
  15. kallias

kallias Популарен член

@Eli23 i jas taka si mislev i uste si mislam deka ovoj pat porano kje se porodam ama za sega nisto. I jas imam ponekogas nekoi minimalni bolki dolu nisko, eve denes imav kako menstrualni bolki edno 5 min.i tolku bese. Vcera kako so noz da me sece nekoj dolu niskoto i mislev bebeto mi pritiska na nesto i me boli od pritisokot deka e sega i pogolemko, me bolese nekoe vreme i prestana i toa. Edinstveno sto me boli vekje nekolku denovi se preponite i edvaj odam, kako shatka (hollest);)

Eli23 likes this.
  16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Јас со препоните имав повеќе проблем пред 2-3 недели. Откако ми се спушти надолу стомакот, некако ми олесна. Само кичмата повеќе ме боли. Сега се осеќам поподвижна него во 8ми месец. Чудно ми е дури и нема логика во работиве. :)

kallias likes this.
  17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Некако на темава се помала активност има:( Навистина многу мешковци си се олеснаа и си се преселија во совети за бебуши, но неколку немили настани на некои од омилените, најактивните, најоптимистичните членки барем мене искрејо ме потресоа многу. Навистина многу жалам за сите две цртки кои траеја само кратко, за сите поодминати бремености завршени без плачот на бебето и најголемата насмевка на мајката, а особено неодамнешната вест за прерано почнат и преееерано згаснат живот на едно ангелче!!! Од самиот почеток на моето патување на форумов, оваа тема беше моја почетна и завршна станица. Многу насмевка, многу поддршка, прекрасни виртуелни пријателки, по некоја солза и неколку шокови... сето тоа ме проследи низ тоа дружење. Навистина ми е чест и задоволство да сум дел од ова посебно друштво.
    images (5).jpg :hug: за сите оние кои прерано не напуштија, за сите оние кои тоа патување го завршија сурово и на погрешна насока, овде можеме само виртуелно да ви ја подадеме нашата рака, но колку и да сме далеку веќе поседувате дел во нашето срце и сме секогаш тука за вас!!!
    Потсетувајте се почесто мили мешковци колку сме само благословени и посакувајте им среќа како вашата на оние на кои им е потребна!!!

18. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Бубале, ме наежи... :hug:

fairy88, Fatalnata and ♡BuBaLe♡ like this.
  19. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

@MilaP прими мое сочуство.Бог да е со тебе.Жал ми е;(;(;(

20. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Гледам погоре зборувате за хормоните.Денес јас сум оф леле мајко.Абе како да ви опишам посликовито еве како времето сум денес:D.За првата бременост при крајот сонував мн чудни соништа кошмари,си го сонував бебето со 3 нозе,па без нозе и се така хорор.Соништа се тоа само и не се секирајте.

eliii89, fairy88 and slobodka like this.