@MilaP јас дури сега читам што сум пропуштила и немам зборови за тоа што се случило,прими мое сочувство,премногу ми е жал
Ќе одам на пат, па сабајле нема да можам да ставам вагинално утрогестан. А вечерта ќе можам. Што мислите дали ќе има проблем ако пропуштам само една таблета? Или таанаместо вагинално да ја испијам, бидејќи може и орално да се конзумира. Скоро 5та недела сум, ептен на почеток. Ако може некој совет. Ова ми е прва бремености ништо немам појма како и штоо да правам.
Nema da ima nikakov problem za edna tableta sto nema da stavis, ne se sekiraj, stom vecer kje ja stavis utre sabajle preskokni i povtorno utre vecer si stavi pak
Јас од почетокот ставав два пати дневно а одев на работа па си го навивав алармот два саати пред нормалното време за станување,ставав апче и до станувањето веќе се топеше.Мислам дека не е убаво да не ставиш,а ако гинекологот ти рекол вагинално,тогаш така ставај ги.
Да се пријавам за сонување глупости Среќа барем спијам добро, на почетокот цело време до веце сеа си ја фанав финтата и топ сум МилаП, жал ми е, биди силна.
Mila ne zbori pred saat vreme se iznaplakav oti ne znaev sto da oblecam za ispagjanje mu se iznavikav na mm a sega sredena stokmena nasmeana od 6-ka do 6-ka sedam vo kafana
Хормониве ми се закон во трудночава хахаха све живо и диво ми пречи освен синми, а мм кутриот кејфои ми праи само да не се развикувам , а ако тргаме некаде со гардеробата не се согласуваме па така да мм го јаде подебелиот крај затоа што Немам што да облечам хаха сите хеланки ми испопукале па блузи " немам " хахаха и така дома си остануваме и до сабајле како маче и куче се гледаме . За сонови ич да не зборам мислев за во гинисова ќе ме пишат али супер па и не сум била само јас режисер на филмови во доцните часови
Уште 5 дена до термин. Боли се по малку, кичма, па стомак долу...некогаш кратко и остро, наеднаш, некогаш тапо боли и долго. Погледнувам на саат, нема некои редовни интервали, така да претпоставувам рано е. А и сум немала јаки болки да речеме за да бидам сигурна дека се тие тие. Денес си се фатив за работа си направив генералка дома, да бидеме спремни. Следниот викенд може ќе неможам. Затоа сега кичмата ми е скроз укочена, ама си се тешам, на вежбите за трудници рекоа убаво било да се движиме. Цело време мислев порано ќе се породам, ама еве си стигнав до последната недела.
@Eli23 i jas taka si mislev i uste si mislam deka ovoj pat porano kje se porodam ama za sega nisto. I jas imam ponekogas nekoi minimalni bolki dolu nisko, eve denes imav kako menstrualni bolki edno 5 min.i tolku bese. Vcera kako so noz da me sece nekoj dolu niskoto i mislev bebeto mi pritiska na nesto i me boli od pritisokot deka e sega i pogolemko, me bolese nekoe vreme i prestana i toa. Edinstveno sto me boli vekje nekolku denovi se preponite i edvaj odam, kako shatka
Јас со препоните имав повеќе проблем пред 2-3 недели. Откако ми се спушти надолу стомакот, некако ми олесна. Само кичмата повеќе ме боли. Сега се осеќам поподвижна него во 8ми месец. Чудно ми е дури и нема логика во работиве.
Некако на темава се помала активност има Навистина многу мешковци си се олеснаа и си се преселија во совети за бебуши, но неколку немили настани на некои од омилените, најактивните, најоптимистичните членки барем мене искрејо ме потресоа многу. Навистина многу жалам за сите две цртки кои траеја само кратко, за сите поодминати бремености завршени без плачот на бебето и најголемата насмевка на мајката, а особено неодамнешната вест за прерано почнат и преееерано згаснат живот на едно ангелче!!! Од самиот почеток на моето патување на форумов, оваа тема беше моја почетна и завршна станица. Многу насмевка, многу поддршка, прекрасни виртуелни пријателки, по некоја солза и неколку шокови... сето тоа ме проследи низ тоа дружење. Навистина ми е чест и задоволство да сум дел од ова посебно друштво. за сите оние кои прерано не напуштија, за сите оние кои тоа патување го завршија сурово и на погрешна насока, овде можеме само виртуелно да ви ја подадеме нашата рака, но колку и да сме далеку веќе поседувате дел во нашето срце и сме секогаш тука за вас!!! Потсетувајте се почесто мили мешковци колку сме само благословени и посакувајте им среќа како вашата на оние на кои им е потребна!!!
Гледам погоре зборувате за хормоните.Денес јас сум оф леле мајко.Абе како да ви опишам посликовито еве како времето сум денес.За првата бременост при крајот сонував мн чудни соништа кошмари,си го сонував бебето со 3 нозе,па без нозе и се така хорор.Соништа се тоа само и не се секирајте.