Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.725
    Значи не сум сама во глупостиве, ако ми е за утеха тоа :D

На eliii89 и ivi1987 им се допаѓа ова.
  2. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Не си сама,јас дури мм го сонував без рака и нога,леле кога сум срипала,катастрофа :D

3. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @MilaP јас дури сега читам што сум пропуштила и немам зборови за тоа што се случило,прими мое сочувство,премногу ми е жал ;(;(

4. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Kolku mi e zal @MilaP se iznamaci i na kraj ova :( bidi silna za sinceto mu trebas

5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    @MilaP прими сочувство. Навистина ми е жал за се што ти се случи. Биди силна. :hug:

6. Milla989

Milla989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    257
    Ќе одам на пат, па сабајле нема да можам да ставам вагинално утрогестан. А вечерта ќе можам. Што мислите дали ќе има проблем ако пропуштам само една таблета? Или таанаместо вагинално да ја испијам, бидејќи може и орално да се конзумира. Скоро 5та недела сум, ептен на почеток. Ако може некој совет.
    Ова ми е прва бремености ништо немам појма како и штоо да правам.

7. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Nema da ima nikakov problem za edna tableta sto nema da stavis, ne se sekiraj, stom vecer kje ja stavis utre sabajle preskokni i povtorno utre vecer si stavi pak :)

8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Јас од почетокот ставав два пати дневно а одев на работа па си го навивав алармот два саати пред нормалното време за станување,ставав апче и до станувањето веќе се топеше.Мислам дека не е убаво да не ставиш,а ако гинекологот ти рекол вагинално,тогаш така ставај ги.

9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Srcka kako si ti? Uste malku tebe ti diagja terminot :) Kako se cuvstvuvas? Imas li nekoi bolki?

10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.848
    Допаѓања:
    142.448
    Да се пријавам за сонување глупости :) Среќа барем спијам добро, на почетокот цело време до веце :) сеа си ја фанав финтата и топ сум
    МилаП, жал ми е, биди силна.

На eliii89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Mila ne zbori pred saat vreme se iznaplakav oti ne znaev sto da oblecam za ispagjanje mu se iznavikav na mm a sega sredena stokmena nasmeana od 6-ka do 6-ka sedam vo kafana :D

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.152
    Допаѓања:
    111.180
    Јас ставав 3 пати на ден, пред работа, на работа и дома, зошто да не ставиш?

13. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Хормониве ми се закон во трудночава хахаха :rock: све живо и диво ми пречи освен синми, а мм кутриот кејфои ми праи само да не се развикувам , а ако тргаме некаде со гардеробата не се согласуваме па така да мм го јаде подебелиот крај затоа што Немам што да облечам хаха сите хеланки ми испопукале па блузи " немам " хахаха и така дома си остануваме и до сабајле како маче и куче се гледаме .
    За сонови ич да не зборам мислев за во гинисова ќе ме пишат али супер па и не сум била само јас режисер на филмови во доцните часови :rofl:

На Bebulleee, ivi1987, slobodka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Уште 5 дена до термин. Боли се по малку, кичма, па стомак долу...некогаш кратко и остро, наеднаш, некогаш тапо боли и долго. Погледнувам на саат, нема некои редовни интервали, така да претпоставувам рано е. А и сум немала јаки болки да речеме за да бидам сигурна дека се тие тие.
    Денес си се фатив за работа си направив генералка дома, да бидеме спремни. Следниот викенд може ќе неможам. :) Затоа сега кичмата ми е скроз укочена, ама си се тешам, на вежбите за трудници рекоа убаво било да се движиме.
    Цело време мислев порано ќе се породам, ама еве си стигнав до последната недела. :o:

На Bebulleee, Mariangel, ivi1987 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    @Eli23 i jas taka si mislev i uste si mislam deka ovoj pat porano kje se porodam ama za sega nisto. I jas imam ponekogas nekoi minimalni bolki dolu nisko, eve denes imav kako menstrualni bolki edno 5 min.i tolku bese. Vcera kako so noz da me sece nekoj dolu niskoto i mislev bebeto mi pritiska na nesto i me boli od pritisokot deka e sega i pogolemko, me bolese nekoe vreme i prestana i toa. Edinstveno sto me boli vekje nekolku denovi se preponite i edvaj odam, kako shatka (hollest);)

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Јас со препоните имав повеќе проблем пред 2-3 недели. Откако ми се спушти надолу стомакот, некако ми олесна. Само кичмата повеќе ме боли. Сега се осеќам поподвижна него во 8ми месец. Чудно ми е дури и нема логика во работиве. :)

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Некако на темава се помала активност има:( Навистина многу мешковци си се олеснаа и си се преселија во совети за бебуши, но неколку немили настани на некои од омилените, најактивните, најоптимистичните членки барем мене искрејо ме потресоа многу. Навистина многу жалам за сите две цртки кои траеја само кратко, за сите поодминати бремености завршени без плачот на бебето и најголемата насмевка на мајката, а особено неодамнешната вест за прерано почнат и преееерано згаснат живот на едно ангелче!!! Од самиот почеток на моето патување на форумов, оваа тема беше моја почетна и завршна станица. Многу насмевка, многу поддршка, прекрасни виртуелни пријателки, по некоја солза и неколку шокови... сето тоа ме проследи низ тоа дружење. Навистина ми е чест и задоволство да сум дел од ова посебно друштво.
    images (5).jpg :hug: за сите оние кои прерано не напуштија, за сите оние кои тоа патување го завршија сурово и на погрешна насока, овде можеме само виртуелно да ви ја подадеме нашата рака, но колку и да сме далеку веќе поседувате дел во нашето срце и сме секогаш тука за вас!!!
    Потсетувајте се почесто мили мешковци колку сме само благословени и посакувајте им среќа како вашата на оние на кои им е потребна!!!

На Independiente, tweety26, kukla21 и 30 други им се допаѓа ова.
  18. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Бубале, ме наежи... :hug:

На fairy88, Fatalnata и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  19. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    @MilaP прими мое сочуство.Бог да е со тебе.Жал ми е;(;(;(

20. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Гледам погоре зборувате за хормоните.Денес јас сум оф леле мајко.Абе како да ви опишам посликовито еве како времето сум денес:D.За првата бременост при крајот сонував мн чудни соништа кошмари,си го сонував бебето со 3 нозе,па без нозе и се така хорор.Соништа се тоа само и не се секирајте.

На eliii89, fairy88 и slobodka им се допаѓа ова.