Хормоните и мене денес ме тресат, си плачам постојано. За Мила ми е многу тешко, не знам што да пишам дури. Жално Денес ме побараа од работа што не сум отишла на работа, ма дај, не зезај Туку кажете ми кога почнавте да осеќате болки во карличната коска? Не можам да одам дури Не е малце рано? 10та недела сум
Спојлер Некогаш знае да е тешко, ама против судбината и Бог не можеме. Се што ќе дојде, ќе го прифатиме, нешто со радост, нешто со болка и солзи, ама викаат кога врата се затвора, прозорец со отвора. Не знаеме што иде следно, може да е 100 пати поубаво и подобро. некогаш нема утеха, некогаш бози за цел живот, ама идат радости кои ќе бидат со посилен интензитет отколку што е тагата. И ни останува да живееме во надеж. Што и да се случи, ќе стиснеме заби, нема да се умира, мораме, дел од нас се мајки, дел ќе бидат и тоа значи дека треба да имаме сила за двацја, тројца и нема не можам и не сакам. Понекогаш можеме да избегнеме лоши работи, ама некогаш природата е посилна од нас, на крајот, не сме семоќни, само сме силни. Инаку, за по дома работа, немам мака, среќа што маж ми е срце човек, па некои работи кои ми се тешки он ги прави. Ми ги носи алиштата за спружување, крева ѓубре, раскрева маса после јадење оти не можам да дишам Другото претежно сама, освен кога сака да ми помогне или ќе го замолам. Не сме некоја педантерија, ама гледаме да е чисто. Одиме двајцата на работа, се прибираме во 6-7, некогаш 8, и немаме време многу за валкање, сами сме. Гледам да се движам највеќе што можам и шетаме навечер, иако сум изморена понекогаш, оти шетањето ме смирува и знам дека треба да сум активна. Не готвиме многу, ако ни се јаде готвено, купуваме понекогаш, или само ќе ставиме некоја маџичка што сама се прави И завршена работа. Да бев со свекрва може поинаку ќе беше, ама вака ми е подобро, сами одлучуваме дали и кога и што ке јадеме и ако не ја кренеме масата никој збор нема да рече Ангел, карлицата боли И мене рано почна да ме боли, викав газов ме боли И се трудам да не седам многу,ама не бива Боли упм, се шири, се мести Сега веќе не боли тоа, сеа почнува ако сум у иста позоција половината да боли, ама мрдам почесто. Со хормоните сум подобра, 24 саати како не сум плачела, иако одвај заспав кога ми текна лани за славата кај мајка ми дека се изнервирав И сама си вика, еј будало девојче, ај помисли на нешто од пред 3 години, може и ќе се расплачеш.
Jas od utre vleguvam vo 5ti mesec,denes si kupiv femibion 2 oti ushte imav od tie drugite apchinja pa doktorkata mi reche da gi ispijjam pa da kupam femibion 2 E sega poshto se e na germanski da ve prasham vas,isto kako prethodnite da si pijam ednash dnevno od dvete vrsti apchinja taka?
@Fatalnata , според ова овде, уште 4 дена ќе бидеш во 9ти... ама мене ме бунат неделите и месеците многу
E sto te buni? Sekoe tromesecie posledniot mesec ima poveke sedmici. Toa e zosto gestaciskite nrdeli ne se isti so obicnive. I mene na pocetok me bunese koja sedmica sum ama sega mislmam deka se razjasni.
Да, една таблета и една касула после ручек со вода.Сега прочитав на интернет http://www.netplanet.rs/femibion/products.php?id=1 Мене матичниот ништо не ми даде да пијам,освен фолна киселина.Затоа, јас на своја рака, пред некој месец си купив омега 3 и сега ги комбинирам.А, баш ќе го прашам дали треба уште нешто да земам плус
Falaa A jas sega ja gledam tabelava pogore deka so polni 18 nedeli vo 5ti mesec se vleguva? Jas vo druga prochitav so 17 polni i taka si smetav i sega se zbuniv
Epa ne e so polni 18, kaj vide deka se polni? Ti pisuva od 18 pocetok se vleguva, znaci so polni 17 se vleguva vo 5.
Да, во право е Слободка,сега гледам.А,јас сум била 6,а уште викаше дека сум 5месец,оти се мислеше дека од 23 нед. се влегува во 6 месец. Туку,гледам пишувате за хормоните.За плакање често си плакам и често знам да избувнам и да се карам како ненормална.Само проблемот е што маж ми не ме фаќа здраво за готово и ми се смее и ми вика "хормонче мое".Е со тоа ме плус изнервира,знам дека ми се хормоните,ама не мора да ме заебава кога ми е тешко,па уште толку попиздам За кошмари имаше еден период,кога беше под стрес,сега фала богу не се толку чести.Сега сонувам други сонови,еротски.Тоа ти е веќе гладна кокошка,просо сонува.И многу често се случува да не е со маж ми.Во тие сонови ме гонат да ме силуват,ама јас како добра сопруга бегам да не ме фанат, колку ме држат нозите.Е, ако ме фанат изедам го кучоберникот виртуелно.Викам си дека грев правам,затоа после вакви сонови редовно се исповедувам кај маж ми.Признат грев, се опростува
Hihi ve citam i mi tekna dali go znaete vicot so petelot i kokoskata ja brka petelot kokoskata da ja onadi,,taa bega li bega,i si razmisluva posto i se onadi a se pravi vazna,vika da zastanam ili ne ? Ako zastanam ke pomisli deka sum kurva ne ,ne,najubavo da se sopnam jas
Аахахаха ме изнасмеавте бре вие бар си сонувате и комедиии моиве соништа све едно исти па не хорор да ги наречам туку и бетер од тоа се се некој пазар за алишта сонувам и тоа прееееепун со роми , па се некои питови ме бркаат мм плаче од страна а бившиот дечко ме спасува аахахаха , а ова е втор пат така истиот сон да го сонувам како ме прободуваат со нож во стомак и тоа дупка огромна и крв тече а мене не ме боли хаха па свеки моја крави ми покажувала па бик ме бркал ухууу уште многу има во моето сценарио до 2000 страна малку ќе биде да се изнапишат моите сценариа од доцните часови
Хелоол мешиња еве ме 38+1 ...и јас почнав ситно да бројам денес ни го прават оџакот коонеечно ии молам Бога да не заврне инаку за болко прв пат неќна мислам ви пишав па дури радосна сум што конечно ме боли нешто хаха ако не ми е мешко и синко да мава заборавам дека сум трудна и тоа 9ти мес за соништа нешто мн мн немам сонувано зошто да сонуваш треба да спиеш нели хахсха а јас целаа бременост будноо око ее прв пат сабајле кој знае кога 6-7 сабајле сум заспала и сонував како ми пукнал водењакот сум отишла болница и имало само една сестра и сум се нервирала зошто баш на празник се пораѓам сите др и сестри биле во Банско хахаха на продолжен викенд сум се дерела и на мм и на свекрва ми да одат да ми купат се шо ми треба итн итн лудницаа ии се будам одма фаќам пижамите суви се добро е си викам синкоо ај седиси рано е па плата да земат домашниве здравје ајде другата недела
И јас исто како @mama89 цела бременост не спиев, сега откако се породив па ич не спијам ама секоја минутка што ќе ја дремнам сонувам се како го испуштам синко од раце и го повредувам, како папочето му крвари...итн. Инаку вчера си го крстивме Дамјан наш, си доби мир и си спиеше цел ден и цела ноќ убаво па и мама и тато се наспаа.
HAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHA Srcka mori taaa... istata bev ko bev trudna samo nekoi gluposti sonuvav.... A sega ako ne sum trudna pak ne spijam 3ta smena sum.. Umrena sum za spijanje oko nemozam da sklopam 1-2casa samo i toa e......Ako ne spijam sega neznam koga.
Ve citam sekoj bozji den i se nadevam deka mnogu skoro i ke vi se pridruzam mili moi pozdrav do site vas koi nesebicno odgivarate na site prasanja ve guskam...