Aj da ve prasam vas oktomvriskite bebcinja so si gi ocekuvame, si gi spremavte li torbite za vo bolnica? Jas aber nemam, a sum 38 nedela. Ispereni ispeglani mi se alistencata ama nisto ne sum spremala seuste, zdravje utre da si spremam torbicata oti ne se znae koga kje dojde denot....
Не си единственаа хаха јас немам уште испазарено чекам петок пазарен ден хахаха Немам ни спаваќа купено таа со копченца на градите,ни влечки ни улошки ни пелени ништо си викам петок ќе испазарам се,викендот пак ќе удрам генералка и од понеделник 39 г.н. нека иде синко слободно
Osekam dole kaj vaginalniot otvor kako bodezi ili kako so noz da me sece, 4 mesec sum. Cel den taka , baska vo grbot bolki neizdrzlivi veke cela nedela. Vi se slucilo li takvi bolki?
Lele ti pa beter od mene Jas si kupiv spavaci i toa 2 uste letoska, gradnici za doenje imam od prvoto dete togas preku e-bay gi bev poracuvala, sega samo si gi isprav, margaritki ili vloski za doenje isto imam novi od Medela brat mi mu gi bese donasal isto so pumpata koga se izmolzuvav togas i imam povekje, vloski golemi nekni si kupiv, peleni br.1 slucajno vidov pred nekoj den mi ostanale od prvoto dete imam 2 paketcinja, si kupiv samo br.2 imase na promocija i morav da gi kupam oti kje mi trebaat i imam mislam skoro se sto treba i za mene i za beba i samo da gi skladiram vo torbica i to e to, ostanuva da cekame na golemiot den
A jas denovive mnoguuu odam vo wc po cel den, me pritiska bebushka skroz dole i kako so igla nekoj da me bocka uff kakvo e cuvstvoto i mi se mocka non stop, navecer po 100 pati stanyvam a tesko mi e edvaj se zavrtuvam po krevetot i taka po cel den. Sega ja staviv poslednata vaginaleta edvaj i ja butkam ona izleguva edvaj ja staviv na slepo oti ne gledam nisto od stomakot
јас ти викам бетер сум хаха а ние ептен бе истоо и јас вечерва последна вагиналета ама мм ја става хаха и еве во среда плата ќе земел шефот кажа и значи јас ќе бидам тип топ спремна во среда со среќаа хаха
Какви вагиналети ставате? Јас вечерва имав болки внатре кај отворот како да ме греби, како некоја инфекција, а брисот од цервикс беше чист и за стрептокока негативен. Може се скратува цервиксот или притиска бебуш. И излеговме со мм да прошетаме и буквално чувствував како да ми распукуваат мускулите горе на стомакот - прв пат вакво нешто ми се случува.
Јас ја спремив одамна, ви викам се си мислев порано ќе се породам. Спакувано цакум пакум, алиштата за од болница на страна - моите, уште за бебето да ги тргнам. Нели, на мм се да му биде на готово, само да ги земе оти незнаел он тоа мажи де. Се заборавам пешкири да си спакувам и влечки, затоа што торбицата не ми ги собра, па оставам се за утре. И на крај знам тоа ќе заборавам...
Јас вчера се преплашив, боли убија, а тоа карлицата да ти било. Уживај не е страшно. Напротив нормално било. Мене Даничап ми се смее, вика се што ти треба имаш од мачнини, болки, чувства... Значи ептен си трудна
tie bolkite kaj vaginata i jas gi imav i seuste gi imam cat pat, kako struja da ti pominuva ili da te bocka nesto navnatre. A za polovinata ne znam epten ako e neizdrzlivo prasaj lekar da ne e so bubrezite povrano, da ne imas nekoe kamce i sl.
@mama89 ne znam kaj ima sonce ama vo Skopjevo e tmurno ladno uste se guskam so pernicata Daj pusti navaka od sonceto.
Ќе дојде и во ск блиску до Ск сум ослепев мислам додека сликав сега на тараса ама битно ти испраќам сонцее
Еве денес веќе ми поминаа ! Веќе незнам што да се прави. Да одиш на лекар за секоја болка и тоа не е ОК. А за грбот, е тоа не ми поминува, си велам да не е некој нерв стиснат од тоа што бебето расте. Ама ете на кој доктор да одам, ќе ми рече да се снимам, инаку како би утврдил со сигурност што е. Не одам.
Леле,блазеси ти за сонцето и ведрото време,во Скопје е тмурно и многу облачно Дојде уште еден вторник а мене желудникот ми се собира од трема,вечер сум на контрола па се надевам се е добро.Инаку да ви се пофалам,имам нова фризура,се шишав многу кратко и сега сум раат,пеери носи Конечно мислев сме раат од вошки,ја пуштив после цела недела во градинка и кога прееска ми пишуваат мајки од групата наша дека ем градинката уште врие од вошки а и имало многу лош вирус со висока температура и ларингит и сега како на трње лежам дома,одвај чекам да си дојде и од утре пак ќе ме дружи по дома. Ајде мешковци убав ден да имате и пуштете ми среќичка за вечер
Мммм денеска времево ме изненадува. Како него сум некогаш измеѓу облачно и ведро па се токмам да заврнам.. Амаааа денека нешто сум позитивно расположена... Ее камо да си бев вград и да манев некој круг низ чаршија.. (човек без работа тоа е шетање ќе бара хахахахаха) Иначе како сте мешенца читам некој си растат, нови идат... Некои си одат и така. Ептен се радувам за вас и ми годи ова ваше дружење.. Ајде сега доста зборување одам надвор оти мема поќе сонце тек вгодина хххх позз
Женски идни мамички, кои сега сте преокупирани пред се со себе, на некој начин - ме стегаат чевлите, немам што да облечам, стрии, килограми.... па секако и за бебушите кои доаѓаат, облека, козметика, доење, хранење... зборот ми е, да ви кажам од искуство, од наскоро, па во иднина до недоглед, нема да имате време за себе!! Навистина, не дека сакам да ве заплашам или слично, но еве седнав сама пола саат без деца и пак немам за мене време, дипли алишта, миј чинии, стави ручек, усисивачот цркна инаку ќе чистев сега па ете едно кафе со форумчево пијам и истовремено средувам рецепти. Еве големата е 4 години а малото 2 и сфаќам дека сум ја изгувила контролата над куќава, тие се газди сега. Двајцата се качуваат на столови, си рошкаат по мои тефтери книги, ми отвараат по фиоки, накитот ми е пола испокинат, пола кај сум стасала да го скријам и така. Сега ми се враќа филмот дека кога бев мала мама имаше едно шкафче под клуч. Мора да си направам и јас такво нешто. Како лета времето, сега се чудам како некогаш во животот ми било досадно