Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Dobar den i od mene mamichki,gledam za sonce se zboruva. I vo Germanijava e sonchevo,ama ladno bre. Chudno e ova sonce so zabi ]:) Ama bitno go ima de :sun: Deneska si pospav malku povekje,vo 11 stanav pa si piev kafe so svekrvica i sega svariv shpagetki so devercheto da jademee i taka :) Za rucheche ke si go spremam omilenoto jadenjee,spanaaaakj :clap: Samo shto mislam na nego mi se otvara apetitot :rofl:
    Inaku nie vekje kje pochnuvame poleka poleka da si go sreduvame stancheto pa da se selime samichkii,odvaj chekam (waiting) :dance:
    Ve gushkam site mamichki i vi posakuvam ubav den na sitee :inlove:

На mama89, Eli23, flower30 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Добар ден и од мене! Еве го сонцето и над Скопје, прошетав малку низ Лептокарија ама пустата плата овој месец брзо си ја потрошив а без пари некако не ми се шета :shake:... лелеее, се ми е паметот во тоа што да купам... де креветче де транспортер, па одвај чекам да дојде времето за облека за бебушката да почнам да бирам...многу сум нестрплива!!!
    Инаку од денес сум на одмот од работа 2 недели па уживам во мир и тишина, мм на работа а ќерка ми на школо, ручекот ми е спремен од вчера ајде само давајте нешто интересно за читање:rofl:!

На Eli23, ivi1987, fairy88 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Milla989

Milla989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    257
    Здраво :)) мене пак нешто не ми е јасно. Докторката не ми се јавува, сигурно има работа, закажан ми е преглед за наредна недела. Дали е нормално насабајле и навечер што ме болат јајниците? Мислам повеќе ме боли левиот јајник. 5та недела на бременост? Стварно ништо не ми е јасно.

4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Eee do 12 nedela moze da te boli dolu kaj jajnici, normalno e nemoj da se sekiras, se priprema matkata za noviot clen i normalno e deka kje te podzaboluva ponekogas, normalno izdrzlivo treba da e, ako vidis deka golemi se bolkite neizdrzlivi traat mnogu vreme i sekoj den togas javi se na doktor, drugoto ostanato e se normalno na pocetokot ;)
    So srekja i so lesno da si ja iznosis bremenosta

На Milla989 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Ако се мали болки како преладена,не е страшно.Страшно е ако се големи и неиздржливи.Мене ме болеа на почетокот јајниците како за менстуација,после чувствував болки во тој предел само околу датумот кога би требало да ми дојди.Се што не е нормално,во бременост е нормално :D ништо нека не те чуди... ;)

6. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.392
    Добар ден, јас сум од рано сабајле станата,ама доктори едно друго и летна времето:)
    Гледам пишувате за времето надвор.Кај мене е катастрофа ладно,облачно и прска дожд,затоа не ставам слика:rain:
    Бев на контрола за бебуш пак,ми беа кажале дека треба да ја повторам Приска 2.Завршивме и сликичка ми дадоа од лиценцето на бебчо.На него изгледа му убаво му доваѓа со главчето долу и затоа и овој пат тешко беше да се направат сите мерења.Добро е сите органи во ред,бебуш е само понапредно за неделите качило 50 гр:wasntme:.Сега е тешко 550 и 30 см долго.Прашав и за резултатите од тестот за скриен шеќер,добри биле,само железото овој пат се намалило и си купив таблати.Јас не качувам многу на килажа,ама на бебуш машала изгледа се се лепи за него:P
    На крај малку докторката ме изненади што сакаше да ми мери цервикс вагинално,а и бев рекла дека ми правеа операција да го затворат грлото на матката.На отпусното писмо стоеше дека никаков вагинален преглед,медикаменти или ехо до 34 недела,освен брисеви и мерење на ПХ вредноста еднаш месечно.И фино лепо и кажав и не ме прегледа.Сега кога ќе одам на матичниот на крајот на месецот,ќе му нагласам унапред да не му текне да ме брка долу со раце или ехо:!:
    Туку што среќа не спотера денес.Излегуваме од преглед и гледаме пајакот крева една кола.Погледнавме подобро,нашата(facepalm)Трк маж ми да каже да ја спуштат:lol:.Викам си ова сигурно е недоразвирање,плативме си поштено паркинг.После излезе дека имало знак забрането запирање и паркирање.Само што не сме го виделе, ставиле го ептен горе на бандерата и таму се паркиравме.Прашавме колку пари ќе е казната,полицаецот вика сигурно нема да е ефтино, ќе ви стаса на домашна адреса.Добро е што во последен момент ја начекавме пред да ја одшлепат,заштедивме некој денар:?:
    @Milla989 добредојде и имај лесна бременост:f: :hug:.Болките во јајниците се нормални на почетокот,можно е и да се јават и како слаби менструални болки во матката:)

Поздрав мешковци имајте убав ден:)
    Јас одам чај да си варам измрнав:coffee:

Последна измена: 13 октомври 2015
    На Ninichka, emkaemka, eliii89 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Не да ме болеа јајници во 5та недела, ме кинеа, значи ноќе во сон се будев и плачев од болка. На преглед не покажа ништо, и така по неке време си се смирија болките. Нормално е рече докторот тогаш.

8. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    mene me fakja strav zasto nekade 5-6ta nedela sum, vo petok sum na kontrola, minatiot pat bese mnogu rano i ne se gledase nisto, ama jas osven gradive sto me bolat i nekoja blaga pospanost, ama bas nisto drugo od simptomi ne osekjam. povremeno imam slabi bolki dolu vo stomakot i jajnicite, ama nisto strasno. ne znam dali e normalno toa sto ne osekjam nisto

9. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.725
    Баш е нормално. Многу ти е рано да имаш некој значајни симптоми. Не се грижи.

На nevenask му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.143
    Допаѓања:
    111.133
    Невена за недела дена чекај ги симптомите на гадење и градите ќе почнат да се зголемуваат нешто подоцна. Нормално е, јас кога ќе се преморев само осеќав болки во стомакот и толку.

11. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    А сакав да ве прашам, кога треба да има срцева реакција?

12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.924
    Допаѓања:
    142.831
    @nevenask Nie vidovme srceva reakcija vo 7nedela !!
    Kaj nekoj moze i pokasno da se vidi .a za simptomi eve jas utre vleguvam vo 18 nedela i osven pospanost nemam drugi simptomi(dobro de i cesta nervoza:D).

На Mariangel и nevenask им се допаѓа ова.
  13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Kaj mene skoro vo 9 nedela se slusna srcence, zavisi koga e nastanalo oploduvanjeto, kaj nekoja pokasno kaj nekoja porano.

14. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Angel ti kako si? Macnini imas li,povrakanje?...gradite te bolat?

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.143
    Допаѓања:
    111.133
    Ќути Ниничка да не спомнам ама 3 дена ме имаат олабавено мачниниве, ама не јадам благо, они уствари и ми ствараат мачнини. Добра сум. Градите само на брадавиците ме жежат, ама ми набабреа веќе.

На Ninichka и Bebulleee им се допаѓа ова.
  16. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Јее,и кај нас си отидоа облаците и ни дојде сонцето :sun: Уште да можев да искочам и да прошетам,супер ќе беше ама добро е бар од прозор влага сонце и ме расположува :)

17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Jas i ti zaedno kesi dojdeme vo ovaa tema vazi?

На mareane, podravka, flower30 и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    @monik55
    @podravka
    А да ви се придружам и јас или да чекам нареден круг? :(

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Не ние кога ке дојдеме ти веќе да си тука:*

На kukla21, juli rak, ivi1987 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    (fingers)(fingers)(fingers)(fingers)(fingers):*

На podravka, juli rak и monik55 им се допаѓа ова.