Dobro utro trudnicki. Ajde koj e za edno prvo utrinsko kafence i parce ravanija, pravena taze snosti od moite racinja +
Мене на микробиологија ме праќаат за испитувањето.Со првото не правева сега било демек задолжително а гледам дека не прават сите и незнам што да мислам веќе.
Добро утро! Јас конечно се навикнав на новава работа, ми дадоа и работа и си ја работам. Деновиве сончеви ме развеселуваат
jas pa nasekirana sum zosto nemam nikakvi macnini, mi se smeat koleskive zosto si baram da povrakjam, a mene pa toa mi e neli normalno za sekoja trudnica i se si mislam da ne ne nesto ne e vo red zasto ic nemam macnini
@zajka1 zemi si boleduvanje i ic ne mu ja misli Jas imav mnogu macnini povrakanja, glavolki vo prvoto trimescje, sreka leto bese, star odmor, nov odmor, boleduvanje i pomina.
Ништо не е нормално нити ненормално за трудница. Јас немав повраќање, и сеуште немам а веќе 19та недела влегувам. Повратив еднаш само, и тоа ептен малку, и којзнае дали беше поврзано со трдноќава. Не си барај беља, убаво е што не повраќаш. Секоја трудница е различна, и уште поинтересно, една жена нема ни две исти бремености.
Ни ја не сум повратила, ниеднаш досега, мачнини имав ама повраќање не. Мислам дека и завршија веќе, неделава терам 10та, сега само ги осеќам болките во карлицата ама и тие не се нешто страшно, ме вадат од памет ама знам дека не се ништо.
I jas se raduvav deka ne osekam nisto kako da ne sum trudna od utre vleguvam veke vo 7-ma nedela a od vcera pocna gadenje povrakanje i glavobolka. Utre odam na kontrola ke vidam ako mozam da se izboram za bolovanje
Нормално е и гадење и повраќање и јаки главоболки во бременост.Мене на почетокот само многу ми се спиеше и по градите приметив дека сум бремена.После некое време почнаа мачнини,гадење без повраќање и јаки главоболки.А сега еве веќе 11+4 сум и веќе немам ништо.Само многу зголемен апетит и ако се прејадам од нешто што ми е многу слатко после тоа ми се гади.И којзнае што ќе следи до крај,ама ако слатки маки се ова,се се издржува И,да точно е тоа дека кај една жена нема две исти бремености не пак кај сите жени.Јас со двете имав рзлични симптоми и различна бременост.Можам само да ви кажам мешиња да уживате максимално во бременоста зашто се бројани месеци и после тоа има моменти што многу фалат
Ако не дава боледување да ја смениш, мојата кога и се жалев за маката сама ми предложи. Кажи и дека многу повраќаш, па и со главоболки не се седи на работа, не си способен,а не смееш ништо да се напиеш од апче...
Zenicki, denes gi zedov rezultatite od brisevi i ispadna deka imam mykoplasma. Prethodnite brisevi bea cisti, neznam od kade sega ova Pet meseci sme nemale odnosi. Kolku e strasna i kako se lekuva ovaa bakterija?
Ne znam koja nedela si, ako si pri kraj vikaat imalo opasnost da se prenese na deteto pri poragaj. E sega znam mnogu slucaevi sto ja imale, pa nese desilo nisto strasno. Mislam deka se pie sumamed toj bil najefikasen i se stavat nekoi vaginaleti. Ke ti kaze doktorot
Fala ti milicka. Sega sum 14+3nedela. Cudno mi e od kade sega ovaa bakterija, a pred tri meseci nemase nisto.
Obavezno sumamed togas i vaginaleti, neka ti prepise pojaka terapija doktorot da ja izlecis bakterijata zosto ne daj boze moze loso da vlijae na plodot. Ima mnogu slucaevi kako tebe, najverojtano od opadnat imunitet, ste bile nositeli, no sega se pojavila.
Како бе Ниничка 5 месеци си немала однос, па бебево како го напраи? Мала шала. Мислам дека се појавуваат и на пад на имунитет, така да не се секирај многу Прими си ја терапијата
Мислам дека Ниничка остана со инвитро бремена Инаку не е страшно, ќе си прима терапија и ќе се излечи
Се извинувам во тој случај Ниничке. Моја грешка. Ајде не се сеќирај ќе се среди се, не верувам дека е опасна бактеријата. Мислам онаа токсоплазма, да не даде бог, е опасна. Извини Нинке уште еднаш и види докторот што ќе рече кој антибиотик да го пиеш и се ќе биде добро
Pa Angel, bebevo mi go napravi dr.Petanovski, vo laboratorija,so in vitro sum. A i za vreme na postapkata i posle toa ne sme imale odnosi, po preporaka na doktorot. A pred in vitroto dva pati ispituvav brisevi, site bea cisti.