Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Dobro utro trudnicki. Ajde koj e za edno prvo utrinsko kafence i parce ravanija, pravena taze snosti od moite racinja :coffee: + :^:

На Angel.Heart, eliii89, Bebulleee и 4 други им се допаѓа ова.
  2. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Мене на микробиологија ме праќаат за испитувањето.Со првото не правева сега било демек задолжително а гледам дека не прават сите и незнам што да мислам веќе.

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.264
    Допаѓања:
    107.615
    Добро утро! Јас конечно се навикнав на новава работа, ми дадоа и работа и си ја работам. Деновиве сончеви ме развеселуваат :D

На awl, Lisa_Maja, eliii89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Kakvo e toa TORCH ispituvanje, mene nikoj ne mi spomnal za toa?

5. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    jas pa nasekirana sum zosto nemam nikakvi macnini, mi se smeat koleskive zosto si baram da povrakjam, a mene pa toa mi e neli normalno za sekoja trudnica i se si mislam da ne ne nesto ne e vo red zasto ic nemam macnini

6. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    @zajka1 zemi si boleduvanje i ic ne mu ja misli :) Jas imav mnogu macnini povrakanja, glavolki vo prvoto trimescje, sreka leto bese, star odmor, nov odmor, boleduvanje i pomina.

7. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Ништо не е нормално нити ненормално за трудница. Јас немав повраќање, и сеуште немам а веќе 19та недела влегувам. Повратив еднаш само, и тоа ептен малку, и којзнае дали беше поврзано со трдноќава.

Не си барај беља, убаво е што не повраќаш. Секоја трудница е различна, и уште поинтересно, една жена нема ни две исти бремености.

На ♡BuBaLe♡, ivi1987, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.264
    Допаѓања:
    107.615
    Ни ја не сум повратила, ниеднаш досега, мачнини имав ама повраќање не. Мислам дека и завршија веќе, неделава терам 10та, сега само ги осеќам болките во карлицата ама и тие не се нешто страшно, ме вадат од памет ама знам дека не се ништо.

9. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    I jas se raduvav deka ne osekam nisto kako da ne sum trudna od utre vleguvam veke vo 7-ma nedela a od vcera pocna gadenje povrakanje i glavobolka. Utre odam na kontrola ke vidam ako mozam da se izboram za bolovanje :*

10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Нормално е и гадење и повраќање и јаки главоболки во бременост.Мене на почетокот само многу ми се спиеше и по градите приметив дека сум бремена.После некое време почнаа мачнини,гадење без повраќање и јаки главоболки.А сега еве веќе 11+4 сум и веќе немам ништо.Само многу зголемен апетит и ако се прејадам од нешто што ми е многу слатко после тоа ми се гади.И којзнае што ќе следи до крај,ама ако слатки маки се ова,се се издржува :) И,да точно е тоа дека кај една жена нема две исти бремености не пак кај сите жени.Јас со двете имав рзлични симптоми и различна бременост.Можам само да ви кажам мешиња да уживате максимално во бременоста зашто се бројани месеци и после тоа има моменти што многу фалат :)

На Fatalnata, ♡BuBaLe♡, Bebulleee и 2 други им се допаѓа ова.
  11. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Ако не дава боледување да ја смениш, мојата кога и се жалев за маката сама ми предложи. Кажи и дека многу повраќаш, па и со главоболки не се седи на работа, не си способен,а не смееш ништо да се напиеш од апче...

На zajka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Zenicki, denes gi zedov rezultatite od brisevi i ispadna deka imam mykoplasma. Prethodnite brisevi bea cisti, neznam od kade sega ova :( Pet meseci sme nemale odnosi.
    Kolku e strasna i kako se lekuva ovaa bakterija?

13. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Ne znam koja nedela si, ako si pri kraj vikaat imalo opasnost da se prenese na deteto pri poragaj. E sega znam mnogu slucaevi sto ja imale, pa nese desilo nisto strasno. Mislam deka se pie sumamed toj bil najefikasen i se stavat nekoi vaginaleti. Ke ti kaze doktorot

14. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Fala ti milicka. Sega sum 14+3nedela. Cudno mi e od kade sega ovaa bakterija, a pred tri meseci nemase nisto.

15. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Obavezno sumamed togas i vaginaleti, neka ti prepise pojaka terapija doktorot da ja izlecis bakterijata zosto ne daj boze moze loso da vlijae na plodot. Ima mnogu slucaevi kako tebe, najverojtano od opadnat imunitet, ste bile nositeli, no sega se pojavila.

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.264
    Допаѓања:
    107.615
    Како бе Ниничка 5 месеци си немала однос, па бебево како го напраи? Мала шала. Мислам дека се појавуваат и на пад на имунитет, така да не се секирај многу ;) Прими си ја терапијата ;)

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.606
    Допаѓања:
    8.219
    Мислам дека Ниничка остана со инвитро бремена :)
    Инаку не е страшно, ќе си прима терапија и ќе се излечи;)

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.264
    Допаѓања:
    107.615
    Се извинувам во тој случај Ниничке. Моја грешка. Ајде не се сеќирај ќе се среди се, не верувам дека е опасна бактеријата. Мислам онаа токсоплазма, да не даде бог, е опасна. Извини Нинке уште еднаш и види докторот што ќе рече кој антибиотик да го пиеш и се ќе биде добро ;)

19. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Pa Angel, bebevo mi go napravi dr.Petanovski, vo laboratorija:),so in vitro sum. A i za vreme na postapkata i posle toa ne sme imale odnosi, po preporaka na doktorot. A pred in vitroto dva pati ispituvav brisevi, site bea cisti.

На ivi1987, joy1, annel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.264
    Допаѓања:
    107.615
    Здравје да има докторот, да е живо и здраво и бебуле, па мама и тато ќе имаат време за себе после ;)

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.