мм не само што не спие него и се разболе од мене вчера се венчаме у матично не можеа да не венчаат кашлам никој не се слуша освен јас се надевам брзо ке оздравиме бацки до тебе и бебушко
Форко честито венчавката, цел живот заедно да си го поминете со многу дечиња околу вас Инаку, за кашлицата мене најмногу ми помага кога врзувам ракија и бибер на врат ама не знам дали тоа би помогнало кога кашлицата е резултат на алергија, сепак можеш да пробаш.
фала ти од се срце господ на сите убавини да им дава сега ке ставам и тоа на врат денес ми е ден за експериментирање или ќе се опраам или ке си бувтам уште некое време
И јас пијам ампули тотхема скоро 2 месеца секој ден, толку ми се згадени, поготово кога ги пијам на гладно според упатството И цело време со хемоглобинот сум на долна граница на нормално, буквално граничам со анемија, ама фала богу не сум званично анемична, веројатно бебе си влече повеќе, бидејќи крвта до пред бременоста секогаш ми била јака, не сум знаела што е тоа анемичност
мамички и ја имам проблем со крвта хемоглоибинот ми е 10.3 а исто така и протеините ми се доста намалени во петок сум на контрола па ке видиме со ке ми даде матичниот гинеколог
Форко честитки за венчавката се најубаво ,ке помине кашлицата ,пробај чај од босилок со едно-две лажичиња мед поздрав
Ева искрено за оваа пресметка до сега не сум слушнала. како и да е на ехо ќе се израчуна најправилно. На мене за оваа пресметка ми кажа докторот па сега дали е така штознам. на пример кај мене неможе вака да се пресмета,само според ехо апаратот може
Сакам да прашам дали некоја од вас мамички има правено комплетен преглед во Систина или Ремедика.Овој 3 треба да одам на преглед мина месец одкако абортирав па се мислам да одам на приватно оти мојот гениколог не е заинтересиран и цело време вели немало потреба од испитување се било во ред со тестовите кога ги правев, а нема други добри гениколози во мојот град.Само си викам колку пари одприлика би чинело тоа.Мислам на ехо, пап тест,4 микробиолошки брисеви и токсоплазма?
^ Во Ремедика преглед е 1500 плус ПАП 1000 плус брисеви 2800. Систина мислам за некој денар е поскапо,ама тука им се цените.
Ќе прашам овде зашто на другите теми скоро и да нема активност. Дали некој знае, или некој што имал искуство, после колку време од киретажа е најдобро да се пробува повторно за бебенце? Кај мене уште малку ќе поминат два месеца, а сега ми помина првата менструација од тогаш. Докторката ми рече дека веќе можеме, ама сепак сакам да чујам и нечие искуство, или од некој што сте чуле нешто слично. Јас ЕДВАЈ чекам повторно да ги видам двете цртички, и секако да биде се во ред.
Mene gin.mi preporaca najmalce 6 meseci,iako se si bese ok i porano.Sepak treba malce organizmot da zakrepne,hormonite da se normaliziraat...sto ti znam.
После 2 циклуса можеш слободно да си пробаш, без грижа, нема отреба од чекање на 6 месеци како шт велат некои. Со среќа и во најбрзо време ти посакувам да ни се придружиш во нашево трудно кафанче
Јас тотхемата ја пијам со витамин ц исто така на гладно мн е гадно за пиење ама тоа е тоа пред тоа пиев сируп хеферол и ич не ми помогна. Така идни мамички мора за нашите бебенција да правиме се и сешто за да ни се здрави и живи.ве поздравувам
ako e za zelezoto muabetot jas piev LEGOFER sirup okolu 200 inesto denari i FOLIVIT FERO kapsui po edna na den 30 kom.vo pakovanje i mi pomogna a tothemata ja piev po dve ampuli nmn.malce mi pomogna pozz.
Здраво мешенца како сте денес мојата бебушка денес е многу немирна ги чувствувам движенјата толку често и како да клоца Инаку до сега чувствував само како се движи а сега како да претка и кога ја ставам раката на мешето се смирува Сакав да ве прашам се чувствувам преладена и на секои 5 мин одам во веце и ме боцкат јајниците баш како прехлада смеам ли да ставам на улошка ракија или штетно е за бебчето
да и јас откако останав бремена често одам но ова денес не се издржува чувствувам дека сум преладена...