Za dr Petanovski sum slusala samo ubavi raboti, vo sigurni race si, nemaj gajle ke ja izlecis bakterijata. Sega i retko nekoja zena da nema bakterii vo bremenosta. A sum slusala i deka nekogas na mikrobilogija gresele so rezultatite. @AngelOfArh i jas odma pomisliv kako i ti kako go napravi bebevo, ama mi svetna deka najverojatno e invitro.
Ај помош малку мешиња, ако знае некоја да ми протолкува за цтг-то. Гужва беше кај матичниот само рече дека е ок. Ме интересира долу линијата што означува, и тоа со стило што го напиша ngt-reactive ми се чита. Инаку и на ехо набрзина го видовме- 3 кг е бебуш и плодова вода и постелка се во ред, постелката рече е чиста нема ни една точка. И друга работа сестрата ми отвори породилно, јас сакав да причекаме ама немало проблем и порано да е од 28 дена во случај да надминам термин. Прв пат слушам јас, мислев 28 е максимум. Едит- Сега пребарав на интернет тоа напишаното е Nst- reactive или non stress test. Претпоставувам дека е во ред.
Горната линија ти е одчукувањата на срцето на бебето,а долната ти ги покажува контракциите.Колку што можам да забележам ти немаш контракции.Нормално е матката да е со контракции од 20-30.Кај тебе се движи во таа граница.За контракции треба да се над 40-50 и тоа се слаби контракции.Породилните зависи од жена до жена се некаде од 70-100.
Да @fairy88 таму е бројот 30, не се гледа на сликата. Не ми текна дека е за контракциите. Фала ти за одговорот. Стварно секогаш ми објаснува докторот ама денес беше хаос и тој беше преморен.
Јас си имав проблеми и во 19 недела и 2 ме ставаа на цтг,па мора да се научам да читам.Со лесно ти ситно броиш.
Mamicki 10 + 5 nedela sum.Do pred dva dena imav bolki vo stomakot, bev na eho i doktorot rece deka se e vo red, a vcera i denes voopsto nemam bolki, dali e normalno za ovoj period. Mn mi e strav bidejki vo juni imav missed abortus, a pred 10 dena imav jako krvarenje
@macunka добродојде и имај лесна бременост Болки во бременоста се нормални доколку не се јаки.Можно е да се јави крварење на почетокот на бременоста,но ти си отишла веќе на доктор и ако ти рекол дека се е во ред, немаш простор за паника.Сега само следи ситуација и одмарај повеќе.Можам да го разберам стравот кој го имаш поради спонтаниот абортус,но мораш да најдеш сила да не мислиш на лоши работи.Пробај да си најдеш некоја занимација Поздрав
Blagodaram @fairy88 , ke probam da se smiram, ama celiot strav mi doaga od prethodnoto iskustvo so spontaniot.Celo vreme mislam dali ke bide se vo red.
Zdravo meshinja. Jas od vcera vlegov vo 8 mi mesec pa me interesira dali vi tece nekakva tecnost od cickite, jas do sega nemam nisto pa me interesira dali e toa normalno
Здравоо мешињааа пред малку со мм си дојдовме конечни бевме на шопинг и сее изнакупив што ми фалеше за бебуш и за мене и сега ќефна сум мноогу и спремнаа и пораѓајот може да започнее
Mene mi go prezakazaa prefledot vo petok sabajle edvaj cekam sto ke mi kazat zdravje se da e vo red da si slusnime srcence pa ovie macnini ke gi izdrzam kako i da e
Stom imas macnini , odnosno nagoni za povrakjanje ili povrakjanje , sigurno ke slusnete srcence 100% So srekja
Eve si gi sreduvam mislite i prifativ deka taka trebalo da bide bozja volja i deka gospod cuva nesto ooubavo za nas..
Здраво девојки,да прашам нешто,во теков на бременоста ми излезе херпес на устата Дали тоа може да биде ризично за плодот,на интернет прочитав се и сешто,се исплашив многу ... На доктор не можам да одам на секое се наоѓам во друга држава не сум регистрирана уште тука па за прегледи е прескапо
Ааа тоа средено е ...испрано ,испеглано и наредено само плико за бебето што си го купив утре да го исперам мноогу убавко си земав ќе сликнам утре @only44you јас кога ќе се породам ти тогаш ќе видиш || црткии
Herpes na usta ne sum cula deka e opasen za plodot. Genitalniot herpes e opasen vo tekot na trudnoka i pri poragaj.
I mene mi izleze skoro. Mene doktorkata me prasa prvo koja nedela sum (26). Isto I kazav deka od mala imam herpes na usta, mi izleguva pri stres. Rece stom odamna ti izleguva vekje imas steknato imunitet I rece vo ovaa nedela ne treba da e strasno. I jas se iznacitav se I sesto. Bas te molam spodeli koga ke go prasas tvojot doktor. Mene vekje mi pomina, a ne go tretirav so nisto.