1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Za dr Petanovski sum slusala samo ubavi raboti, vo sigurni race si, nemaj gajle ke ja izlecis bakterijata. Sega i retko nekoja zena da nema bakterii vo bremenosta. A sum slusala i deka nekogas na mikrobilogija gresele so rezultatite. @AngelOfArh i jas odma pomisliv kako i ti kako go napravi bebevo, ama mi svetna deka najverojatno e invitro.

2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.561
    Допаѓања:
    38.812
    IMG_201510287_060733.jpg

Ај помош малку мешиња, ако знае некоја да ми протолкува за цтг-то. Гужва беше кај матичниот само рече дека е ок. Ме интересира долу линијата што означува, и тоа со стило што го напиша ngt-reactive ми се чита.
    Инаку и на ехо набрзина го видовме- 3 кг е бебуш и плодова вода и постелка се во ред, постелката рече е чиста нема ни една точка.

И друга работа сестрата ми отвори породилно, јас сакав да причекаме ама немало проблем и порано да е од 28 дена во случај да надминам термин. Прв пат слушам јас, мислев 28 е максимум.

Едит- Сега пребарав на интернет тоа напишаното е Nst- reactive или non stress test. Претпоставувам дека е во ред.

Последна измена: 14 октомври 2015
  3. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    8.627
    Горната линија ти е одчукувањата на срцето на бебето,а долната ти ги покажува контракциите.Колку што можам да забележам ти немаш контракции.Нормално е матката да е со контракции од 20-30.Кај тебе се движи во таа граница.За контракции треба да се над 40-50 и тоа се слаби контракции.Породилните зависи од жена до жена се некаде од 70-100.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.561
    Допаѓања:
    38.812
    Да @fairy88 таму е бројот 30, не се гледа на сликата. Не ми текна дека е за контракциите. Фала ти за одговорот. :*
    Стварно секогаш ми објаснува докторот ама денес беше хаос и тој беше преморен.

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    8.627
    Јас си имав проблеми и во 19 недела и 2 ме ставаа на цтг,па мора да се научам да читам.Со лесно ти ситно броиш.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  6. macunka

macunka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    204
    Mamicki 10 + 5 nedela sum.Do pred dva dena imav bolki vo stomakot, bev na eho i doktorot rece deka se e vo red, a vcera i denes voopsto nemam bolki, dali e normalno za ovoj period. Mn mi e strav bidejki vo juni imav missed abortus, a pred 10 dena imav jako krvarenje

7. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    8.627
    @macunka добродојде и имај лесна бременост:)
    Болки во бременоста се нормални доколку не се јаки.Можно е да се јави крварење на почетокот на бременоста,но ти си отишла веќе на доктор и ако ти рекол дека се е во ред, немаш простор за паника.Сега само следи ситуација и одмарај повеќе.Можам да го разберам стравот кој го имаш поради спонтаниот абортус,но мораш да најдеш сила да не мислиш на лоши работи.Пробај да си најдеш некоја занимација:)
    Поздрав

8. macunka

macunka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    204
    Blagodaram @fairy88 , ke probam da se smiram, ama celiot strav mi doaga od prethodnoto iskustvo so spontaniot.Celo vreme mislam dali ke bide se vo red.

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. slovenka24

slovenka24 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    70
    Zdravo meshinja. Jas od vcera vlegov vo 8 mi mesec pa me interesira dali vi tece nekakva tecnost od cickite, jas do sega nemam nisto pa me interesira dali e toa normalno

10. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Здравоо мешињааа :) пред малку со мм си дојдовме конечни бевме на шопинг и сее изнакупив што ми фалеше за бебуш и за мене и сега ќефна сум мноогу :D и спремнаа и пораѓајот може да започнее :D

На kukla21, Mariangel, Fatalnata и 13 други им се допаѓа ова.
  11. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.784
    Лелеееее мило и мало едно....те молам почекај мееее :D

12. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Mene mi go prezakazaa prefledot vo petok sabajle edvaj cekam sto ke mi kazat zdravje se da e vo red da si slusnime srcence :) pa ovie macnini ke gi izdrzam kako i da e

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  13. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.784
    Stom imas macnini , odnosno nagoni za povrakjanje ili povrakjanje , sigurno ke slusnete srcence 100%

So srekja :*

На kukla21 и zajka1 им се допаѓа ова.
  14. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.988
    Superr :) Ajde sega peri, peglaj i spremaj torbata, jas uste ne sum ja spremila, a imam se :doh:

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.497
    Eve si gi sreduvam mislite i prifativ deka taka trebalo da bide bozja volja i deka gospod cuva nesto ooubavo za nas..

На macunka, Mariangel, ivi1987 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.497
    Se nadevam duso i site koi sto sakaat neka ni se pridruzat ke bideme ekipa koja ke si pomagame..

На ivi1987 и sonja87 им се допаѓа ова.
  17. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Здраво девојки,да прашам нешто,во теков на бременоста ми излезе херпес на устата
    Дали тоа може да биде ризично за плодот,на интернет прочитав се и сешто,се исплашив многу ... На доктор не можам да одам на секое се наоѓам во друга држава не сум регистрирана уште тука па за прегледи е прескапо

18. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Ааа тоа средено е ...испрано ,испеглано и наредено :) само плико за бебето што си го купив утре да го исперам мноогу убавко си земав :) ќе сликнам утре :) @only44you јас кога ќе се породам ти тогаш ќе видиш || црткии :*

На Fatalnata, Bebulleee, only44you и 3 други им се допаѓа ова.
  19. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.159
    Допаѓања:
    2.739
    Herpes na usta ne sum cula deka e opasen za plodot. Genitalniot herpes e opasen vo tekot na trudnoka i pri poragaj.

На LoVeR и danichap им се допаѓа ова.
  20. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    I mene mi izleze skoro. Mene doktorkata me prasa prvo koja nedela sum (26). Isto I kazav deka od mala imam herpes na usta, mi izleguva pri stres. Rece stom odamna ti izleguva vekje imas steknato imunitet I rece vo ovaa nedela ne treba da e strasno. I jas se iznacitav se I sesto. Bas te molam spodeli koga ke go prasas tvojot doktor. Mene vekje mi pomina, a ne go tretirav so nisto.

Последна измена: 15 октомври 2015
    На LoVeR му/ѝ се допаѓа ова.