Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.318
    Матичниот е тој, не би требало да е проблем!

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  2. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Значи грешно разбрав.... добро е, нова е мојата :D

3. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Здраво мешиња. :)
    Јас да се јавам на рапорт...
    На 7.10 го родив моето ангелче мало маженце од 3600 кг и 50 цм.
    Нека ми е жив и здрав Максим:l:
    Поминав тешко,не би ни сакала да зборувам многу за тоа,но ќе се обидам на поблаг начин во скратена верзија да ви пишам по нешто во породилни приказни.
    Можам само да кажам дека им симнувам капа на жените кои родиле...тоа е нешто неверојатно...се чудам која сила ја имаме во тој момент...:muscle:
    Се префрлам во другата категорија Бебе,но ќе посетувам тука често.
    И вистина е секој пораѓај е различен...ако чекав јас според многу кажувања тешко мене.:D
    И никако не верувајте во килажата која ви ја кажуваат за бебињата.Ме исплашија дека над 4 кг а јас бебе од 3600 си родив.

На kjukli, awl, zajka1 и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    И мене ми се различни. Јас носев за промена на презиме сегде документи, и пак компјутерот по моминско ме дава.
    Тоа ти е, мојата чудесна Македонија. :P

5. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Жени, си јадите лутко во бременоста? Многу кејф имам за лутко да си каснам, имам едно домашно луто малиџано, ми иде цела тегла да ја изедам. Ама и лутко пиперче по малку итн. Се надевам зијан нема, не ја претерувам.

6. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Немора, само потврда од матичниот гинеколог дека ти е првородено.

7. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Zdravo devojki :),jas sum vo 9-ta nedela bremena,doktorkata me prasa dali sakam da odam na snimanje da proverime dali e vo red so bebusot (mislam na onie ispituvanja dali e vo red so mentalitetot, da ne e so nedaj boze nekoja bolest ili rahiticn) ne znam kako se vikaa ovie ispituvanja, pa me interesira dali vo makedonija ovie ispituvanja voopsto gi pravat i ako gi pravat dali bi prifatile, jas prifativ da odam mi rece deka se dve snimanja

8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Јас јадев лутеница пред некој ден и така беше лутка а јас фино се изнајадов ако ми веруваш пола тегла ја изедов ама после тоа ми беше многу тешко на желудникот,ми се повраќаше и од тогаш не сум каснала а сега се стрвам на чорбаџиските феферончиња ама од страв да не ми се случи истото не јадам инаку мислам дека може да јадеме луто :)

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  9. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Абе се растурија од испитувања, мајко мила.... само пари да се плаќаат. Се нешто нови испитувања, со секакви имиња наши и странски. Јас лично освен брисеви, крвна група и ехо, до сега НИШТО друго... мое мислење е дека се претерува со овие секакви врсти на испитувања. Секое едно удира по џебот, а Бога ми и се стресуваат трудниците.
    Со лесно бременоста нека ти е, ти си одлучуваш што ќе правиш, срц, јас лично ни приски, ни миски, ни к**** ни палци. Нека ми е здраво и живо, и на Господ нешто сакам да оставам :)

На MargaritaD^2, zajka1, Sky-butterfly и 4 други им се допаѓа ова.
  10. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046

Fala mila neka ti e zdravo i zivo i tvoeto, prva bremenost mi e znaes kako e od se coek da se plasi pa zato se resiv na ova

11. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    И мене ми е прва :D Затоа викам, секој со карактерот, хехе. Јас малку олдскул сум, старомодна, хаха. На Господ повеќе оставам. Најважно ми е докторот да ми каже дека на ехо изгледа се во ред, и дека сум без бактерии со уредни брисови. Исто нели крвна слика, дали е во ред шеќер, железо, да не треба да појачам нешто, и толку :D

На MargaritaD^2 и Fatalnata им се допаѓа ова.
  12. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Со лесно бременоста душо.За испитувањата ти си знаеш најдобро,јас правев и приска и 2 скрининзи досега и мене ми е прва бременост и ми беше страв бидејќи имав претходно еден спонтан.Имаш во темава неколку трудници каде што преку тие испитувања им кажаа дека не е нешто во ред па мораше да се абортира...јас мислам дека е подобро да си ги направиш испитувањата што ќе ти ги предложи гинекологот и немој да се думаш за пари,приоритет сега е бебето да биди здраво право,а не парите да не ги потрошиш или било скапо итн...Сепак си е твоја одлука,а мое мислење е да си ги правиш испитувањата( и најбитно, батали ги оние муабети пр.во времето на баба ми не испитувале ништо,па пак се било во ред и слично )

На Sunshine_1979, emkaemka и slobodka им се допаѓа ова.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.318
    Јас за пρвото пρавев се шо ќе ми κажеа, пусто после спонтан стρав имав, но од тие анализи само научив деκа се математичκи пρесметκи на веρојатност, ρизиκ ти е пρ. 1 : 10000 и таκа нешто, потпишував деκа сама сум саκала и деκа се сложувам деκа доκтоρот со тоа не гаρантиρа деκа е се оκ или деκа е нешто не оκ. За втоρото само κρв ми зеде новиот матичен за таа пρисκа, ме частеше затоа ја напρавив, а сега паκ ич ништо, од стаρт ρеκов не пρавам, оставам на Бога и очеκувам здρаво пρаво бебувче, ниκаκви анализи ниκаκви пρисκи мисκи... А и за пρетходните пати, и со мм сложни бевме аκо нешто поκаже не во ρед, нема шанси да абоρтиρам бебе! И јас сум за пρиρодна селеκција и оставам на божјата воља!! Благодаρна сум што досега ми подаρил ваκва благодет, и истото и го посаκувам на сеκоја мајκа

Последна измена: 15 октомври 2015
    На MargaritaD^2, Pcelka94, Sky-butterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Знам дека е рано но да си прашам, колку се плаќа во Државна за пораѓај ?
    Гледам по приватниве е над 800 евра па ме интересира колку е на државна.

15. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Во Државна не плаќаш ич ич затоа што идеш со упат од матичен и е државна болница :)

16. sunshine2015

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    WOW! Не сум знаела, мислев дека нешто ситно се плаќа 5-6 000 али ова е супер. Баш се израдував :D А каков е тој упат ? Јас пример имам матичен ама не одам кај него на прегледи, си идам во државна кај друг доктор.

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.948
    Допаѓања:
    327.123
    Па упат за пораѓање :D
    Без него не те примаат.Си знае матичниот твој што и кога треба да ти издаде

18. sunshine2015

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Добро, кога ќе дојде време ќе мислам за тоа :D чисто онака прашав сега. Значи сепак ке треба да си отидам и до кај матичниот, на еден преглед барем.

19. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Mora od maticen da otides ti dava upat deka ke se poragas vo drzavna i ti go baraat toj upat :)

20. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Dobro utro mesinja :) Jas denes sum mnogu srekna vlegov vo 9 mesec,po dolgo lezenje od tri meseci samo stanuvanje vo wc,za jadenje,i nesto polesno razdvizuvanje doma izdrzav,me plasea ke se porodam porano vaka onaka isterav ,sega moze da bide koga saka od inat pa nema da mu se izleguva hihi,se sum spremna za vo bolnica i doma,taka da mesinja koi lezat ne se sekirajte ke izdrzite ke bide se dobro ke vidite,tesok period e ama se izdrzuva :) poz do site ubav den :)

На sunshine2015, zajka1, Bebulleee и 15 други им се допаѓа ова.