Ајде, со лесно нека оди понатака! Уживкајте со бебули па пиши убави вести! Што спреми гардероба за бебчето за излегување од болница? Како беше boy or girl?
Dobro utro i od mene Kako ste deneska? Sakav da prasam ne mi e jasno ova so merkive na eho, do sega nozete (FL) zaostanuvaa nedela dena, a stomaceto (AC) bese napred, sega na poslednoto eho obratno, stomaceto (AC) zaostanuva nedela dena. Na internet procitav sekakvi gluposti deka toa moze da znaci deka bebeto zaostanuva so razvojot. A i zgora na toa placentata bila so lakuni. E sega ispituvav D-dimeri pred 3 nedeli bea super. Ima mesto za grizi ili?
А што викаат докторите? Колку што знам 1-2 недели отстапување од мерките се незанемарливи! За лакуните се вклучува клексан! Не читај многу интернет и не се полни грижи, ако треба направи уште една контрола кај некој постручен да се смириш! Голема гушка ти праќам. Се ќе биде добро!
Pa do pred dve tri nedeli koga bev kaj Livrinova rece deka e dobro se, i rezultatite od transfuziologija bea super, pijam aspirin 100 za placentata, najverojatno ako se zgomenei vrednostite davaat clexane. I site merki se ok si odgovaraat na nedeli samo AC ne odgovara, no za toa doktorkata ne spomna deka e problem, rece bebeto si odgovara so nedelite 670 grama e. Jas posle doma go primetiv i procitav na internet.
Мораш на редовни прегледи кај матичниот, не може да ти даде упат иначе. Сега се е електронски поврзано, се следи се. Дури имаш време оди си на преглед за да не биде после да си платиш на приватно породување во државна па да те фати и поскапо од приватното, некаде имам прочитано дека е 72 000 денари. Добро утро и од мене. Јас лека полека си враќам апетит, само кафето никако да го поднесам, мм вари јас излегувам од дневна дури, не можам да го поднесам мирисот. Всушност не можам да го поднесам воопшто мирисот на храна, ужас. Вода пијам сеуште во значајни количини, мака ми е само костените што не ми се слатки ич, многу ми е мака, до лани се убивав од јадење Дома имам околу 200кг и никако да ми се погоди вкусен костен, а сите викаат дека имаме највкусни костени на свет. Стомакот ми е убаво испакнат веќе, што да правам кога сум буце
Boy blagodaram na site posakuvam so lesno da im bide da si ja iznosat bremenosta do kraj,spremiv corapki,kapce,rakavicki,bodi so dolgi,pantaloncinja ,gorno benkice,ligavce se odi kako kompletce sto se tie od struzanka si go zemav ,so tenko kebence i edno debelo plisano kebence kako pliko,mislam deka e dosta nema da mu studi
Ne citaj po netov ima mnogu gluposti samo strav ke si dobies,ako izostanuva edna nedela kako vikaa moze e pokasno zacnato,ne panici,nisto ne ti kaza doktorot dali e dobro sto kako ,ili pojdi na iste edno eho ili na klinika ako se poragas tamu,so upat od maticen i ke te vidat,jas vo placenta lakuni imav od 21 nedela pojaveno ,ispituvav na transfuziju se bese vo normalni granici i dobro,eve sega sum 36 nedela i jas panicev ama nemase potreba od toa,kako odev na kontroli me sledea i taka,i jas piev aspirin i mi kazaa mn tecnosti da pijam,koja nedela bese ti ?
@AngelOfArt дај пушти ми барем 10кила костени.Лееле колку ги сакам. Добро утро мами и од мене .Јас мислам се наоѓам во најубавиот период.Престанав оддамна да повраќам,јадам се,само од некои парфеми можам да се онесвестам
Извини вака ама тебе жено многу ти е досадно изгледа, па нервози си правиш...еве 3 лекари ти кажаа се е во ред ... нема место за паника! А кој ти го кажа тоа за лакуните, кој ги виде? Дај смири душа и уживај со синчето, та кога излегуваш, сите деца исти ли се во нозе, раце, глава?!
Бујрум, ги продаваме, затоа толку имаме наберено, ако сакате и сте од Скопје пишувајте во пораче За Кокосче и јас се слагам, мислам дека претеруваш со читање на нет, јас за се читам на нет, ама сега само на Твое Бебе за неделите читам што да очекувам и толку, ништо друго. Чим доктор ти вика се е во ред, чим немаш никакви забелешки уживај. Верувај ако имало нешто ќе ти рекле. И плус тоа мерките секогаш зимај ги со резерва, поготово ако докторот има обично ехо
Морам да споделам со сите една случка со баба ми што ми се деси пред година - две, многу асоцира на нашево правење на доктори со помош на интернет. Значи вака: баба ми е стара, селска, домакинка жена која има 130 кг. притисок, шеќер и сл. но многу сака да си јаде а бидејки ради тежината е скоро неподвижна, дедо ми ја служи за се! И така одам јас кај нив и дедо ми кажува дека и берел да јаде по една полна чинија смокви секој ден, му велам " немој бе дедо по многу, смоквите се многу благи, а баба има шекер" а баба ми од внатре ми вика " внуче мое, си учела школо, не да не си...но за доктор не си учела, та не ми кажувај совети како доктор!" И така баба си ги изеде смоквите...фала богу уште си е жива и здрава, а јас уште се смеам на нејзината мудрост! Ако некој сака, за поука нека ни е!
Многу паничење не е на арно. Секоја паника е стрес, а секој стрес негативно влијае на бебето. Бебето ја осеќа секоја наша емоција, и не заслужува непотребно да биде изложено на стрес. И мерките на моето се сите каша попара, една недела главче, друга недела ноџиња, сосема трета недела рачиња итн, па докторот си рече нормално е.... и јас тука си запрев, ниту читав, ниту се замарав... со сила мани на бебево не сакам да му наоѓам. Не знам зошто паметот на најлошо да оди секогаш? Само опуштено и да се радуваме на она што ни го дал Господ... да не си наоѓаме дијагнози самите, кога не сме ни учеле школо за тоа. Интернетот како дијагностичар си го забранив сама, заради вакви работи... не читам ништо освен која недела што ново се случува (пример, сега почнува да слуша, сега почнува да го цица палчето итн). Тоа ми е доволно за читање.
Не сум нормална значи цццц.Видов ангел коментирала и шлап мислењето наместо во труднички во +/-40 го шлапнав.Ненормална.Па уште и си прашав за запекот како што?!?!Лен да пијам?Пијам секој ден јогурт ама џабе. Инаку Ангел за проба пари не се земаат па зато дај ваму 2-3 кила.Жени од ко сум трудна сум мн расеана
Fala na odgovorite. Na lekar povtorno ne planiram da odam, sto bide bide. Kako vo strao vreme koga nemalo ni internet ni forumi i se odelo ednas vo cela bremenost na doktor. Pa vikale ako imas cesanje dole i belo pranje togas bebeto e zensko.
Јупии значи женско е!!!Се шалам .Нека е здраво право само.Јас на тоа што ми го дава од ехото гледам првиот пат димензиите поголеми,вториот пат помали и воопшто не ставам на дикат ,ако е нешто ке кажеше докторката.Значи ве молам од искуство Ви кажувам и Ве советувам не читајте све и не си земајте на срце оти како тргнало сите сме ние нездрави ако се ориентираме по интернетот.Имајте убав ден сите и бидете срекни
На лекар само по потреба, евентуално да отидам на некое подобро ехо да го видам бебуле од мерак онака, не дека нешто посебно барам, само мислам дека мојот доктор има слабо ехо па да го видам на некое подобро, оваа Жаки е крива, она ми напраи иштав
Ne e zensko nemam jas cesanje a na internet otvoriv da procitam sto se toa lakuni me iteresirase, pa tuka procitav nekoi neubavi raboti....
Ама ова беше 3D, затоа така се гледа, чекај кога ќе одиш на 12та ќе ти направат и тебе.... инаку да, овде во Плодност имаат многу добри апарати, има голема разлика 3D кај матичниот и во Плодност.