Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Taman si mislish trgnalo na podobro pochnuva da se sreduva se i ke ispadne nov pogolem problem i kje te tresne od zemja da ne znaesh glavata kaj ti e i da ti pokazhe kolku ne e lesno da se uspee vo zhivotot..Mi se smachuva vekje od vakvi problemi,se razocharav i ne znam shto se sluchuva maler nekoj ne zasledi. Samo koga najmalku ni trebashe ova so mm togash ni se sluchuva.. se izvinuvam za negativnosta no morav da se ispraznam nekade

2. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Дали сте ми добри со бебушко? Тоа е најважно сега, срц :hug:

На Mariangel и fairy88 им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.318
    Тρудни, тазе поρодени, нетρудни..... животот не биρа вρеме и начин, па ни луѓето додуша, и сеκогаш κога ќе си помислиме 'не може да биде полошо' - таааддаааа - се κладиш деκа не може - да видиш κаκо може!!! И јас избегнувам да се 'пρазнам' на темава, тρпи пуκни сум, но еве од пуκањето фала богу далеκу сум. Сеκоја наρедна сеκунда е неизвесност.... Важно бебушите да ни тρопаат ρедовно и да не потсетат за што моρа да сме хρабρи!!!

На Angel.Heart, LUCERKA, MilaP и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Dobri sme da,jas fizichki sum dobra a psihichki 300 misli imam i grizhi.. Gospod neka e so nas samo :)

На MargaritaD^2, eliii89, jacqueline.s и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Мешковци како сте ми денес. За мене денес е најсреќниот ден во животот бев на преглед си слишнавме срценце од радост си поплачивме :D Чувството е незаборавно 6+1 сме според големината и се е како што треба :) Ве гушкам сите :*

На Angel.Heart, MargaritaD^2, LUCERKA и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Каде имаат Примарк продавница?? Или не си во МК?

7. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    8.170
    Душо јас не живеам во Македонија,во Германија сум и кај мене има 2 такви продавници во градот,ама имаше мамичка што ги купила бодињата за 1000 ден
    https://www.facebook.com/9512087348...3111572/?type=3&theater&__mref=message_bubble
    Стават они и провизија затоа е поскапо.Инаку имаше во темата Што последно купивте за бебушот, една мамичка кажуваше дека ги перела на 90 степени и ништо не им било.Поставив ти линк од нивната фб страна да видеш

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Сите форумџики во Дојчланд бре. :rofl: Да ме фати носталгија бре. Имам јас некое време, кратко, живеено таму и ми фали шопингот во Х&М и Ц&А. Си се пофалив како некој гастарбајтер.
    Шала на страна, видов да дека една феминка нарачувала. Помислив да не имаат во Ск продавница, а да разнесуваат низ др.градови. Затоа прашав. :*
    Све со здравје да си носите.

На ivi1987, eliii89, podravka и 2 други им се допаѓа ова.
  9. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    8.170
    Ајде доваѓај, не му се мисли:D .Кога веќе си скршила мразот еднаш,за втор пат е полесно.Па ќе се изнајдеме тука и ќе се дружеме и во живо:)
    Поздравче:*

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    Мамички јас пред два дена бев на контрола поради болките во стомак,и др ми кажа дека болката е од ширењето на матката,инаку и полот ми го кажа машко е ^-^,наредниот преглед ми е крајот на ноември 20-24 недела па ќе видиме што ке биде :* за сите мешковци

На slobodka, fairy88, Mariangel и 5 други им се допаѓа ова.
  11. slovenka24

slovenka24 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    70
    Jas ovde vo slovenija go pravev toa se vika nuhalna svetlina kao pozelno e sekoja trudnica da si pravi ama ostavaat na tebe normalno od svoj si davash pari. Jas plativ 75 evra za toa sega ne znam ti kade se naogjas mozebi e poskapo tamu

12. Milla989

Milla989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    257
    Добро Утро :))
    Во која недела почнавтеда чувствувате мачнини, повраќање и такви ствари? Дали е тоа исто кај сите? Јас немам никакви гадења, појачување на миризба и сл.

13. slovenka24

slovenka24 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    70
    Jas pocnav posle 8 ta nedela i toa me drzese eden mesec , sega sum vekje 31 nedela :) inaku i jas do sega sto imam kupeno od H&M i C&A gi imam ispereno na 90 stepeni spremni za mojata maza nisto ne im stana ne se zguzvaa. Ima dosta pupusti samo treba pocesto da se razgleduva

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.198
    Допаѓања:
    107.356
    Јас таман се порадував дека со гадењево престана и дека почнав нормално да јадам оп пак по старо, вчера едвај изедов пола сендвич и малку помфрит, внучка ја частевме во Гудис па и ние искористивме вечера таму, а не бев ручана, не бев доручкувана асално и кога на пола сендвич почнав да кризирам ми идеше да си гризнам јазик. Од сега натаму не се фалам веќе :( Додуша вчера цел ден ми беше таков, наопачки, кога не си дома нормално е тоа. Битно си спиев со внучка, си се гушкавме, и напреднавме, сеге бебе го сакаме 5, до сега го сакаше само 3. Знаете што ми се заврте во глава, дека имав стомак и претходно, буце сум, дали на абдоменално ехо ке се гледа бебуш? Се такви работи ми се вртат во главата сега, немал оџата работа си вртел чалмата работава. Сабајле осетив ко некое пеперутче во стомак, знам тоа се цревата ама ете си викам вака ќе биде и наскоро со бебушка, додека не почне да ми мава коленици, тупаници и да се тегне кај ја збира и не ја збира. Приметивте, сега веќе не зборам во машки род, јас препорочитав што сум напишала и се свестив, се повеќе се уверувам дека ќе биде девојче што дури и сонував како докторот ме гледа на ехо и ми вика ете, девојче е :D Почнав да се будалам? Што викате? Ја денес расположена, вие како?

На mareane, Ninichka, fairy88 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Чим си сонувала дека е девојче девојче е ке видиш и јас го сомував девојче и девојче беше знам повеќе случаеви што си сониле тоа си добиле.Јас навивам да е девојче:*

На juli rak, m.i.g, fairy88 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.198
    Допаѓања:
    107.356
    И јас навивам, сестра ми купила прекрасно розе ќебенце, штета да остане така :D

На monik55 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    И мене свекрвата ми купи розево ќебенце кога бев трудна со Константин, се надаше дека ќе излезе девојче ама ништо пак к*рајбер.:rofl:
    Си го виткав мал кога беше во него па сите ми викаа дека имам многу слатка ќеркичка, убав на мајка тој.:wasntme::lol:

Сега малку да те карам, не смееш да се оставаш цел ден без јадење, мора по малку ама по често да си јадеш, лошо за себе си правиш цел ден гладна.:shake:
    На ехо не се секирај, буцка не буцка бебуш ќе се виде, ќе ти мавне еднаш да не се секираш, да знаеш дека расте.:lol:

На Ninichka, Eli23, slobodka и 4 други им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.198
    Допаѓања:
    107.356
    И ја и викам на дадето моја, абе маже ли женче ли битно да е живо и здраво и у розе ќебенце ќе го биде :D

Во врска со јадењето, вчера ич не можев уста да отворам, нит овошје не можев да јадам, до толку, денес психички се спремив, а богами и физички, земав овошје и квики, до ручек да издржам. Мада денес се ми стои ќе заглавам па ќе тркнам и до пекара по некој геврек. Имам уште две недели до преглед, претпоставувам ќе биде последното вагинално ехо, во 12та недела. Вака се си е ко што треба ;)

На Eli23 и bittersweet им се допаѓа ова.
  19. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Од денес сум во 3то тромесечје. Добро е. Имаме проблеми со кичма и со спиење, ама бар мачнините се помали и повракањата поретки.

На ♡BuBaLe♡, fairy88, zajka1 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Мешиња,што правите за отечени и болни непца?Неможам да одам на забар а пошто нели само во кревет сум ама на моменти страшно ми отекуваат непцата кај 6-ките и многу ме болат,неиздржливо е денес посебно.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.