Toa e kako da vi pominuvat peperutki niz stomakot, kako edno galenje, skokotkanje, definitivno se prepoznava branuvanjeto na bebenceto i e najubaviot osekjaj na svet
Mamicki i jas kasno go osetiv. Duri negde 21-22 nedela. Mi se cinese i porano deka mrtka prtka, ama ne bev sigurna. Neznam kako da vi opisam. Dali ste razmisluvale kade bebeto kje spieo vas vo spalna ili vo posebna detska soba od pocetok?
Ние веќе го наместивме креветчето в спална,од мојата страна.В дневна ќе и биди жешко,а в детска го ставивме папагалот така да најубаво за сите ќе биди в спална и затоа таму го сместивме Преку ден а преспивање ќе видам како ќе биди,ако преспива по 1-2 сати,ќе ја носам в спална,ако преспива кратко можи и в дневна,зависи како ќе биди тогаш
Jas denes so novi sili se razbudiv i taka go pominav i denot,si zacrtav deka sekoe losho e za dobro i deka mozhebi poubavo neshto ne cheka vo zhivotot.. Teshko e nastrana od site,nemash so kogo i najlosho i najubavo da spodeluvash, se se odviva preku skajp ama za podobra idnina morame Denes go napravivme sefteto so mm mu gi kupivme na bebuleto prvite trenerchinja..jas mislev da mu zememe bodi ili chorapchinja neshto simbolichno positno pa koga ke znaeme so sigurnost shto e da kupuvame drugo ama ete toj se zaljubi vo trenerchinjata a i mene mnogu mi se dopadnaa i cel den si gi galkam oti celi se takvi mekichkii Vi posakuvam na site ubava nokj
Zdravo ajde jas kako stomatolog da ti pomognam od doma Sekoja trudnica e podlozna na vospalenie na nepcata zatoa treba povece da vnimavame na cetkanjeto na zabite.Zaradi tvojata momentalna situacija nesi vo moznost da odes na stomatolog zemisi pomeka cetka za zabi za site trudnici dokazano najdobri se curaprox 5460 najmekata cetka za zabi sto postoi,Parodontax pasta za zabi za vospaleni nepca (podelotvorna e od Lakalut aktiv) i cetkaj i masiraj gi nepcata ubavo iako ti krvarat keti pomogne mnogu.I kupisi interdentalni cetcinja so najmala velicina gi ima razni firmi se naogaat vo posnabdenite marketi ili vo apteka i redovno pominuvaj megu zabite barem dva pati dnevno.Osobeno kade sto tie nateceno nepceto. Probaj ke vidis blagodet dokazano i naucno potkrepeno. Samo da napomenam deka pastata ima solen vkus na pocetok posle se naviknuvas A od caj za plaknenje mozes da probas so kamlica i zalfija i izladen plakni slobodno. A koga ke si vo moznost posetigo stomatologot ke ti iscisti zaben kamen so ultrazvuk i ke go obraboti nepceto za podolgotraen efekt. Izvinetevna dolgiov post no sakav da vi pomognam na site so slicnive problemi a ne ima mnogu takvi
Nemoj da mackas na rana od izvaden zab nisto samo mozes da ja vospalis i da i go zabavis zarasnuvanjeto ako tie se vo red ne te boli,kluka nekoja postojana tapa bolka ostavisija ranata podobro sama kesi zarasni.Sigurno i Dr.koj ti go izvadil zabot ti napomenal nisto da ne stavas na ranata.
Да се надоврзам на постот на Леди, и јас имав ист проблем само што влегов во 4 месец. Ама кај мене непрестануваше да тече крв 2 недели, па отидов на стоматолог. Истото ми го препорача, истата четка за заби, која морам да кажам дека е предобра. И плус ми го третираше забот со ултразвук. Стоматологот ми напомена дека во преминот од прво во второ тромесечие хормоните се најзбуфнати и прават реакција токму на непцата. Така да нормална појава е. Еве кај мене се е веќе смирено.
Тρудничκи, јас да се пожалам на болκа во уво цела ноќ не сум κо чоеκ наспана, шетав низ κуќа, си плачев си κуκав!! Сега ставив κапκи домашни шо ги пρави неκоја жена, антибиотиκ не смеело не дава во аптеκа, не е за тρудни!!! Боли κлуκа не можам ни да јадам цела вилица на едната стρана ми е фатена, до оκото κо отечено осеќам, полудувам!!!
Внесена сум електронски дека сум бремена, ми го направи тоа докторот од државна. Не знам сега дали би правел проблеми матичниот дека кај него нема да одам редовно...има некој искуство со ова ?
Мораш да одиш кај матичниот, не можеш во 9ти да му се појавиш дај сеа упат за породување, не верувам дека ќе ти даде. А без упат не те примаат. Појди си, објасни му, мислам дека сега мора да ги имаат тие испитувањата направени, се тоа нив ги контролира инспекција, не е едноставно. Е така женчиња јас денес се разбудив со оток на окото, отечено левото око, не ме чешаше се зачешав малце сега почна да ме чеша Ако ептен ме чеша и не поминува ќе одам и на лекар. Иначе имам внатре и ко црвенко, ко жилички испукани. Којзнае што ми е. Не осеќам мака некоја ама па зошто да сум отечена. Јас од утре влегувам во 11та недела, со време исчитано што да очекувам, што се случува и сега едвај чекам па да дојде следната недела да читам за 12та Никогаш не читам однапред за неделата, секогаш во Сабота отварам и читам што да очекувам од Понеделник. Мачинините и заморот ко пак да си земаа замав кај мене, вчера бевме со мм вечерта до село и цел пат натака и навака го преспав. Денес во кујна имав дебакл со питите и одам сега ручек да направам оти асален ручек 2 недели неам направено. Едни пиперки само што наполнив. Ве гушкам!
Ти благодарам за дговорот.Јас цело време имам проблем со џебови и отечени непца ама одев кај забарката,ми ги дренираше редовно и немав мака.Да се опоравам обавезно ќе отидам.А и со првата бременост имав страшен проблем со непцата ама тогаш можев да одам без проблем и не осеќав мака ама сега е поразлично.Среќа денес се смирени ама ќе земам од ова што препорачуваш за да ублажам ако ми се појави пак болката.
Јас сум 25 гн, дури сега почнаа проблемите со непцата, од четвртокот почнаа да отекуваат,да ме болат така силно што незнаев дали заб некој е или непцето, а ги четкам, тече крв! Од вчера почнав со гаргара од жалфија и денес е подобро, барем немам болка, попладне ќе тркнам до аптека да набавам мека четка и паста а и здравје од утре да закажам на забар!
Srcka zovrijaj maslo za jadenje i ko ke bidi toplo masloto kapni nekolku kapki ili so cepkalka za uvo pomini... I mene taka mn me bolese i mi bese zatnato 3 dena.. samo od ova mi pomina( dodusa i majkami vozok mi izgore i toa mi pomogna ama probaj vaka) Preladena si
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10153069714192617&id=173931542616&refsrc=https://m.facebook.com/BaiBoo.com.my/videos/10153069714192617/&_rdr Да ве расположам малцее.. мхх https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=977170199107763&id=174446452713479&refsrc=https://m.facebook.com/OfficialFunniestCrazyVideo/videos/977170199107763/&_rdr https://m.facebook.com/story.php?st...nniestCrazyVideo/videos/976855105805939/&_rdr
Zdravo mesinja. So pravite? Jas seuste nisto, vlegov vo 39 nedela i aber nema bebce za izleguvanje, samk mislam se tufkam koga, kako, sto kje bide.....sekoj den ocekuvam ama jok. Utre sum na kontrola pa da vidime sto kje kaze doktorkata. Vie @Eli23 , @mama89 i uste nekoja koja e tuka negde so terminite kako stoite? Imate li belo pranje ili iacedok nekoj? Jas denovive imam bas bel iscedok ili belo pranje, ne cesa ne mirisa ama e mnogu poizrazeno. Osekjam kako mi tece ponekogas i odma u wc odam da ne mi puknal vodenjakot ili krv si vikam da ne imam ama nisto, samo belo na gakite imam...Nemav cela bremenost inaku nisto osven na pocetok koga se potvrdi bremenosta isto vakov iscedok. Bebka si kloca udira kaj sto stigne, mnogu e razmrdana sega, po besika pogotovo kolku me udira auuuu samo mocam po cel den i nokj
Тукаа сум јас немам ништо конечно бело прање и сл но за мочкањеее ехее на 5 мин нон стоп дење ноќе во вторник на последна контрола сум да видиме мажево колку пораснало Болки немам само доле што притиска и силно удира денес недела не чистам,не пеглам искористуваме убав сончев ден во чаршија со мм утре ќе чистам и пеглам сега за сега чекаме прво @Eli23 ,па ти после јас и другите и шо паничиш ти тебе не ти е прв пат имаш искуство со се јас пелени незнам да сменам бе и така спремна сум кога сака нека излегува а ако не биде до 27 на цтг на 27 секако краен термин на 3.11 ми е уште дестина дена а може да е кога било па нека повели
I jas pred nekoj den generalka doma pravev so majka mi se podelivme koja ama jas najvekje cistev, perev zavesi pa se kacuvav da gi otkacam i posle da gi zakacam, pa brisev prozorci od gore do dole, pa kupatloto go ribav, tresev stazi, pa so pravosmukalka pa sobirav igracki nasekade razneseni po cel stan i se premoriv i vikam aj belkim kje i tekne da izleze i nisto. Vcera na pazar mi vika majka mi nemoj nisto da si kupuvala tesko da digas jas kje odam posle kje pazaryvam ama koj ja slysa, izlegov sama iznapazariv vo dvete race okapav i ete pak ne i se izleguva na bebuska....
Денес прв пат бев на ЦТГ (39 недела) рекоа дека е се во ред но ќе си почекаме изгледа за излегување. Ептен се израдував денес дека е се во ред и дека почна крајниот процес и подготовката за пораѓај. Искрено јас ич не се плашам од породување напротив едвај чекам да видам како ќе се одвива
Еве јас еден ден после термин. Си уживам. Утре на контрола сум, па ќе видиме како стојат работите. За клоцање си клоца. Исто со белото прање. Имав јас цело време, ама сега последнава недела позасилено. Стомакот уште ми се спушти, цели 4 прсти под градите.