Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    во оваа состојба мислам дека ракијата треба да ја оставиш може не си настината може бебето е баш таму кај мочниот меур сместено и притиска и затоа одиш често во вц пиј си топли напитоци а избегавај топло да ставаш на стомакот и една битна ствар не спомната на форумов бар до сега е на овие термо печките никако седење одозгора на топло

На Dreem.Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    36 недела. :o
    Не ми се верува значи колку брзо ми минуваат трудничките денови.
    Вчера се породи една другарка, па малку ме фати паника, две недели бевме разлика со бременоста, па не мислев дека е толку блиску моментот кога и мене ќе ми дојде редот. :|
    А јас уште не се чувствувам подготвена, треба да докупам уште некои ситници, ама треба и да се испере, испегла, да се намести креветчето. Викендот изгледа треба да се фатам за работа, да ги завршам тие работи, а потоа и психички да се спремам. :sweat:

3. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    многу ги сакам оние шери бонбони смееме да ги јадеме нели? :$ :)

4. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    и јас ги јадам цела бременост, зошто да не смееме?

5. strong-gril

strong-gril Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    28
    Мешиња јас сум скрос избезумена сабајле кога станав на гаќите имав малку кафенко и веднаш се јавив кај братучетка ми која работи во Систина ми препорача да лежам да одмарам да не мрднувам уФ ке спобудалам сама сум во туѓа земја но ќе морам да се снаоѓам и да барам помош да отидам тука на преглед ве молам кажете ми некој совет имам читано дека може да се појави кафен исцедок но колку би можело да трае тоа ?????????

6. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    која недела си?

7. strong-gril

strong-gril Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    28
    7ma gn

8. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    ауу не очекував да си во толку рана бременост, денес ако можиш одмарај, а утре уште сабајле право на лекар мора да се прегледаш. Позитивна вест овде е што не е црвено (крв) туку е кафеаво, а кафеаво може да е знак и на инфекција или да си настината, преладена, битно утре пот итно на лекар. и извести не што се случува ок?

9. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Во која земја и да си можеш да се јавиш кај твојот гинеколог.
    Ќе ти дадат вагиналети за зедржување на бременост и ќе ти помине.
    Поздрав

10. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    па ми набија у глава дека со алкохол се..супер тогаш :lol:

11. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    абе немаш мака кркај си таму, смееме ние чат пат и вино да пиеме или по малку пиво, не ни е алкохолот скроз исклучен.
    А другарка ми кога беше трудна во од 7ми месец се додека не се породи лекарот ја тераше секоа вечер да пие по една чашка виски, оти многу беше нервозна, и многу ниско беше бебето, па да не си направи беља пиеше виски за релаксација :rofl: така да уживајте се може ама по малку :D

12. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    одмарај лежи и најди гинеколог да ти даде прогестерон или нешто слично за задржување на бременоста тоа е тоа што можеш да го сториш даго заштитиш плодот

13. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    ме изнасмеа со вискиво :rofl: пријатна вечер :*

14. zajche

zajche Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    9
    Душички абе да ве прашам скам да одам на преглед во некоја од приватните клиники у систина или ремедика за второ мислење па незнам кај кој доктор да закажам.Па да ми предложите некој др. од кој сте задоволни и кај кој можам да закажам во петок или понеделник зошто не сум од СК па да не ми дојде многу пат да си поврзам со викенд.
    Инаку јас ви пишував за мјата ситуација дека прокварив еве две недели како си лежам дома и утре сума на контрола и мислам дека ке ми го прекине матичниот болувањето па така јас да си прашам за др мислење од друг доктор.
    Па ако имате предлози за некој док. пишете ве молам за да закажам што побргу зошто ми е битно да видам што ке ми каже друг доктор.

15. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    ама вистина ее, на нервна база добиваше контракции, и на неколку пати крвареше а оти не смее да прима лекови за смирување, мораше да пие секоа вечер по една чашка виски, за да не се породи пшред време, оти од сите жестоки пијалоци само вискито по една чашка не било штетно за трудници и делувало смирувачки на нервниот систем, и тоа смеете да го пиете нормално ако имате некое нервно пореметување. и јас не верував додека не се уверив со свои очи.

16. Linda.A

Linda.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    57
    здраво драги феминки,
    јас пред една недела ви пишав дека сум многу загрижена за моето бебенце пошто не се слушаше срцева акција и бебето беше многу мало за неделите,
    ама многу сум срекна пошто денеска бевме на контрола и ги слушнавме најубавите звуци на свет :) :clap: Моето бебенце има срцева акција, пораснало, ама според последниот датум на менструација бебето е две недели назад, сега тераме седма недела, иако според последниот ден на менструација би требало да сме 9 недела. како што рекоа и повекето од феминките тоа се случува и се надевам нема да имаме големи проблеми до крај.
    Фала на феминките што ми пишаа и што ме охрабруваа минатата недела.
    ве сакам сите :) :) :)

На silk, green.eyes, Moira и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Katalea

Katalea Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    200
    Јас одам во Систниа кај д-р Митко Ивановски и сум многу задоволна. Ако сакаш можеш да си закажеш бидејки навистина е прекрасен и како доктор и како човек, што е многу важно :)

18. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    фала на потсетувањето јас ова со топлото го имав слушнато само овие два дена си седев на термо печка ама не баш многу :?: а баш и моето бебе е многу ниско и секогаш кога ке клоцне мене ми се оди во вц можам да кажам дека буквално ми ги има отепано јајниците а има уште половина до крај :lol: :lol: :lol:

19. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    се препорачува не не се седи на термо печка затоа што од топлото може да се деси да се отвориш а со тоа знаеш што следува затоа друг пат заборави печка и дупот на топло :rofl:

20. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    ке може ли некој да ми објасне како изгледа кога ке ти се спушти стомакот надоле, и околу коа недела се случува тоа?