срцка еве јас ќе ти кажам уште дестина дена до термин имам ...Јадев СЕЕЕЕ,на п очетокот малку оти претерав со килажата до 6 мес после се ставив во ред со мноогу движење и еве уште не сум запрена Јадев сендвичи,тостови,крем,торти,чоколади,хамбургери секој втор ден, мм работи во ресторан плус и секоја вечер мораа нешто да се крка таму направено како за мене екстра Е сега Утрото го почнувам со мед и цеден лимон...плус и овошје и зеленчук внесував а денот без цедено природно нема шанси ... сепак во главно јадев сее и крвта супер,железо супер, холестерол и триглицириди ништоо немам , шеќер супер ,бебуш супер а јас никогаш не сум се чуствувала поубаво и поздраво полна со енергија,ни ме болело нешто во бременоста ни сум повраќала ни ништо слично Фала Богу....и убаво е да внимаваш но малку опуштено љубави
Исто.... дури и си останав да бидам вегетаријанец.. значи буквално си јадам се друго како и порано. И порано се трудев поздраво да се хранам, и сега си продолжив, ама благце, грицки, си јадам... и ете без месо сум веќе повеќе од 10 години, па крвта ми е супер, подобра и од претходно, хахаха. Тоа сакав да речам, опуштено и кркајте си што ви душа сака. А за на Ангелче јаболкцата, јади си ги така... забриши си ги и крцкај си и ич да не се секираш. Искрено едно му памтам да докторот на мојот втор преглед (инаку правиме муабет за субспецијалист). Бебето си е премногу заштитено... ако беше така, да им штетиме со се и сешто, дете по улица немаше да шета или на сите нешто ќе им фалеше. Ако беше толку многу опасно или значајно, ќе ни даваа листи од болница или матичен со дозволено и забрането Тие што имаат ризични бремености се друг случај, ама нормалната бременост си тера со нормален живот. Ова ви го кажувам од доктор.
јас бев еден вид на вегетаријанец околи 6 мес ...нејадев никакво месо но без млеко и јогурт неможам така да со тоа си продолжив ...и ништо не ми фалеше ...се чудев само како издржав зошто гооолем гурман сум но се е навикнав...штета што почнав пак да кркам месишта.... се надевам дека ќе се вратам пак на таа исхрана
Koga ste vekje kaj jadenjeto da vi kazam vo prvata bremenost na pocetokot mi se losese mnogu i ne mizev nisto da jadam od se mi se gadese i samata pomisla na jadenje mi se idese da i eden den otidovme vo Goodys i jadev club sandwich i ne mi se slosi niti mi se zgadi i veruvale ili ne od togas sekoj den samo toa jadev i samo od toj club sandwich ne mi se gadese. Nisto drugo ne mozev vo usta da stavam. Posle normalno pominaa macninite i si jadev se ama na pocetok samo toa jadev i eve sinceto mi e zdravo pravo i ne deka e moe ama e pre intelegentno i aj da se pofalam deka na 2.5 godini zboruva 3 jazika
Инаку женски сабајле кон 3 ме фатија мачнини и повраќав. Во 9-ти месец. Од 16-17 недела ми се немаше случено, а немав многу јадено внимавам поради киселините. @kallias за синчето.
Јадете си се што ви се јаде.Јас со првото јадев се што треба и не треба а најмногу благо.Денот не ми поминуваше без минимум 100 гр. чоколадо плус крофнички од плоштад и плус пола кутија сладолед и така секој ден до пораѓај,плус кркав комбиниран од 7-ца многу често и родив здраво право девојче а поминав и без бактерии и чуда.Сега исто јадам што ќе ми падне на памет и не се замарам.И престанав да читам на нет што смее што несмее зошто гладни ќе останеме
Инаку моето бебуле нема да биде само, си доби братучетче кое е во мешето на мајка му само една недела помалку, ќе си бидат другарчиња. Вчера јатрва ми од братучед на мм ни кажа дека е бремена исто и тоа само една недела помалце од мене. Многу сум среќна. Најмногу бидејќи братучедот се радуваше најмногу за нашето гравче и затоа што знам дека детето ќе ми има другарче ептен блиску со годините, може па и заедно да буткаме со мајка му/и
Женски еве јас ќе си почнам со сумамедот. Не се трпи болката во уво која си ја носам две недели од пусто ај ќе помине, но два дена и ноќи буквално плачам и главата од ѕид си ја мавам. Се плашам шо морам антибиотици, но се консултирав со двајца гинеколози и вечат можело, ете и кокосче ми кажа за друг пример....
Мешиња ај малку помош.Другарка ми исто е бремена 13-та недела и на брисевите и нашле бактерија Гарднерела.И дале да пие Алмацин и вагинални Неопертан.Па ја интересира дали е опасно или не зошто докторката и рекла дека ако не се излечи на време може да дојде до предвремено породување.Прва бременост и е и исплашена е.Ај малку помош ако имате вакво искуство мамички
za taa bakterija nemam iskustvo ,mene mi imaa kazano ginekolozi bilo kakva bakterija moze da dovede do predvremeno poroduvanje,go omeknuvala grloto na matka i do toa doagalo,jas sum so skraten cerviks i me sledea pocesto brisevi,merenje vaginalno grloto,i so raka me proveruvaa za da ne dojde do predvreme,stom i dale lekarstva ke ja izleci treba sledenje
Jaс за јадење, се си јадам. Ја прашав докторката и ми рече, се како досега, така од сега. Нема што да смениш, не претерувај, и каснувај си. За жал, месо не можам да видам, ама се трудам да јадам барем еднаш неделно, знам дека морам да се хранам здраво, и тоа е. Јадам пијам се Џигер јадев свински пред 3 недели, мајка ми специјално за мене го правела, добар бил за железото, иако докторката рече дека јагнешко е подобро џигерче. Одвај каснав, ама битно јадев малце. Секој ден пијам по еден лимон, еден портокал, еден грејпфрут, јадам по 2-3 мандарини, едно јаболко, 2 банани. Таа ми е дозата овошје. Зеленчук се од салати. Леб јадам насабајле, кифла и јогурт, после тоа почнувам со овошје, па ручек нешто ориз, мусака, грав без леб и вечера нешто слично. Благо ептен ако видам некаде па да каснам. На пример, вчера пудинг во 9 вечерта јадев, цела сама го изедов Нема делба со маж ми, ако остане, може Имам настинати на работа, живци кинам ми киваат, ама се тешам со јак имунитет
Кај сте бе мешковци??? Слабо некако на темава активност! Шо е ова, нит фалби нит жалби вечерва Или се топлите под кебе, филмче и нешто за кркање... дојде сезоната за такви попладниња. Ве поздравувам
Еве јас да се пријавам, дома сум си. Ме ставија на ЦТГ, се чуди сестрата тоа покажува контракции, а јас немам болки. Поминав на ехо, 3800 бебето е пораснато, си клоца убаво, плодова вода доволно, постелка зрела. Па ајде после на бокс да провериме дали сум отворена. Таа докторката мислев да ја затепам, болело тоа Си искочив од клиника ко воз да ме прегазил. Ајде валгда ќе има фајде па ќе тргне работава. Инаку не сум ич отворена. На два дена за контрола. @Cka На работа грипосани доаѓаа да не пропуштеле нешто и ми се наведнуваа над мене да ми покажеле нешто на компјутер. Збеснував и им викам искрено. Да не знаеа, ајде де. Ама јас со стомак, а они без осет. Не се сите луѓе воспитано ко што треба.
@Eli23 Хаха јатрвами ко се пораѓаше имаше ептен болки а цтг кажуваше дека нема болки(тој во меѓувреме де расипал) А на жената почна главата од бебето веќе да излегува хахаха и велеа лажиш од страв така... Така кај тебе одратно.... Ајде со лесно нека е да ни се пофалиш што поскоро
E oti be zen e na projden termin ushte rabotish? Otvori porodilno tamu. Ajde ne si ja machi dushichkata. Jas denes izginav od glavobolka, pritisokot e znam. Ajde ke spijam denes porani, ke se izbanjam sega i vo krevet.
Na porosilno sum jas odamna. Inace kje pocnea da me opomenuvaat vo temana samo budzetarite sedele na femina cel den Za porano si kazuvam sekiraciite.