Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    срцка еве јас ќе ти кажам уште дестина дена до термин имам ...Јадев СЕЕЕЕ,на п очетокот малку оти претерав со килажата до 6 мес после се ставив во ред со мноогу движење и еве уште не сум запрена :D Јадев сендвичи,тостови,крем,торти,чоколади,хамбургери секој втор ден, мм работи во ресторан плус и секоја вечер мораа нешто да се крка таму направено како за мене екстра :lol: Е сега Утрото го почнувам со мед и цеден лимон...плус и овошје и зеленчук внесував а денот без цедено природно нема шанси ... сепак во главно јадев сее и крвта супер,железо супер, холестерол и триглицириди ништоо немам , шеќер супер ,бебуш супер а јас никогаш не сум се чуствувала поубаво и поздраво полна со енергија,ни ме болело нешто во бременоста ни сум повраќала ни ништо слично Фала Богу....и убаво е да внимаваш но малку опуштено љубави :* :wasntme:

На Bebulleee, flower30, m.i.g и 5 други им се допаѓа ова.
  2. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Исто.... дури и си останав да бидам вегетаријанец.. значи буквално си јадам се друго како и порано. И порано се трудев поздраво да се хранам, и сега си продолжив, ама благце, грицки, си јадам... и ете без месо сум веќе повеќе од 10 години, па крвта ми е супер, подобра и од претходно, хахаха. Тоа сакав да речам, опуштено и кркајте си што ви душа сака. А за на Ангелче јаболкцата, јади си ги така... забриши си ги и крцкај си и ич да не се секираш. Искрено едно му памтам да докторот на мојот втор преглед (инаку правиме муабет за субспецијалист). Бебето си е премногу заштитено... ако беше така, да им штетиме со се и сешто, дете по улица немаше да шета или на сите нешто ќе им фалеше. Ако беше толку многу опасно или значајно, ќе ни даваа листи од болница или матичен со дозволено и забрането :D Тие што имаат ризични бремености се друг случај, ама нормалната бременост си тера со нормален живот. Ова ви го кажувам од доктор.

На ivi1987, mama89 и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  3. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    јас бев еден вид на вегетаријанец околи 6 мес ...нејадев никакво месо но без млеко и јогурт неможам така да со тоа си продолжив ...и ништо не ми фалеше ...се чудев само како издржав зошто гооолем гурман сум но се е навикнав...штета што почнав пак да кркам месишта....:tmi: се надевам дека ќе се вратам пак на таа исхрана :wasntme:

На only44you и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  4. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Вегетаријанец сум, не сум веган :) Млечни производи и јајца конзумирам... не можам без нив.

На LUCERKA, mama89, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.178
    Допаѓања:
    107.305
    Вегетаријанци јадат млеко и јајца а вегани не јадат ни тоа, така да вегетаријанец си била Мамичке ;)

На mama89, Eli23 и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  6. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Koga ste vekje kaj jadenjeto da vi kazam vo prvata bremenost na pocetokot mi se losese mnogu i ne mizev nisto da jadam od se mi se gadese i samata pomisla na jadenje mi se idese da :puke: i eden den otidovme vo Goodys i jadev club sandwich i ne mi se slosi niti mi se zgadi i veruvale ili ne od togas sekoj den samo toa jadev i samo od toj club sandwich ne mi se gadese. Nisto drugo ne mozev vo usta da stavam. Posle normalno pominaa macninite i si jadev se ama na pocetok samo toa jadev i eve sinceto mi e zdravo pravo i ne deka e moe ama e pre intelegentno i aj da se pofalam deka na 2.5 godini zboruva 3 jazika (fingers) 8)

На only44you, kukla21, mama89 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.735
    Инаку женски сабајле кон 3 ме фатија мачнини и повраќав. :^) Во 9-ти месец. :D Од 16-17 недела ми се немаше случено, а немав многу јадено внимавам поради киселините.
    @kallias :clap: за синчето. :*

На mama89, Eli23 и kallias им се допаѓа ова.
  8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Јадете си се што ви се јаде.Јас со првото јадев се што треба и не треба а најмногу благо.Денот не ми поминуваше без минимум 100 гр. чоколадо плус крофнички од плоштад и плус пола кутија сладолед и така секој ден до пораѓај,плус кркав комбиниран од 7-ца многу често и родив здраво право девојче а поминав и без бактерии и чуда.Сега исто јадам што ќе ми падне на памет и не се замарам.И престанав да читам на нет што смее што несмее зошто гладни ќе останеме :D

На mama89, kristina.k и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.178
    Допаѓања:
    107.305
    Инаку моето бебуле нема да биде само, си доби братучетче кое е во мешето на мајка му само една недела помалку, ќе си бидат другарчиња. Вчера јатрва ми од братучед на мм ни кажа дека е бремена исто и тоа само една недела помалце од мене. Многу сум среќна. Најмногу бидејќи братучедот се радуваше најмногу за нашето гравче и затоа што знам дека детето ќе ми има другарче ептен блиску со годините, може па и заедно да буткаме со мајка му/и :D

На only44you, kjukli, zajka1 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.317
    Женски еве јас ќе си почнам со сумамедот. Не се трпи болката во уво која си ја носам две недели од пусто ај ќе помине, но два дена и ноќи буквално плачам и главата од ѕид си ја мавам. Се плашам шо морам антибиотици, но се консултирав со двајца гинеколози и вечат можело, ете и кокосче ми кажа за друг пример.... :sweat:

11. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    Da ti pomine posoro :hug:

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Мешиња ај малку помош.Другарка ми исто е бремена 13-та недела и на брисевите и нашле бактерија Гарднерела.И дале да пие Алмацин и вагинални Неопертан.Па ја интересира дали е опасно или не зошто докторката и рекла дека ако не се излечи на време може да дојде до предвремено породување.Прва бременост и е и исплашена е.Ај малку помош ако имате вакво искуство мамички :hug:

13. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    za taa bakterija nemam iskustvo ,mene mi imaa kazano ginekolozi bilo kakva bakterija moze da dovede do predvremeno poroduvanje,go omeknuvala grloto na matka i do toa doagalo,jas sum so skraten cerviks i me sledea pocesto brisevi,merenje vaginalno grloto,i so raka me proveruvaa za da ne dojde do predvreme,stom i dale lekarstva ke ja izleci treba sledenje

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.502
    Допаѓања:
    139.226
    Jaс за јадење, се си јадам. Ја прашав докторката и ми рече, се како досега, така од сега. Нема што да смениш, не претерувај, и каснувај си. За жал, месо не можам да видам, ама се трудам да јадам барем еднаш неделно, знам дека морам да се хранам здраво, и тоа е. Јадам пијам се :) Џигер јадев свински пред 3 недели, мајка ми специјално за мене го правела, добар бил за железото, иако докторката рече дека јагнешко е подобро џигерче. Одвај каснав, ама битно јадев малце.
    Секој ден пијам по еден лимон, еден портокал, еден грејпфрут, јадам по 2-3 мандарини, едно јаболко, 2 банани. Таа ми е дозата овошје. Зеленчук се од салати. Леб јадам насабајле, кифла и јогурт, после тоа почнувам со овошје, па ручек нешто ориз, мусака, грав без леб и вечера нешто слично. Благо ептен ако видам некаде па да каснам. На пример, вчера пудинг во 9 вечерта јадев, цела сама го изедов :) Нема делба со маж ми, ако остане, може :)

Имам настинати на работа, живци кинам ми киваат, ама се тешам со јак имунитет :)

На LUCERKA, only44you, jacqueline.s и 5 други им се допаѓа ова.
  15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.317
    Кај сте бе мешковци??? Слабо некако на темава активност! Шо е ова, нит фалби нит жалби вечерва:^) Или се топлите под кебе, филмче и нешто за кркање... дојде сезоната за такви попладниња. Ве поздравувам

На only44you, mama89, blessed2 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Еве јас да се пријавам, дома сум си.
    Ме ставија на ЦТГ, се чуди сестрата тоа покажува контракции, а јас немам болки.
    Поминав на ехо, 3800 бебето е пораснато, си клоца убаво, плодова вода доволно, постелка зрела.
    Па ајде после на бокс да провериме дали сум отворена.
    Таа докторката мислев да ја затепам, болело тоа :swear::swear::swear::swear:
    Си искочив од клиника ко воз да ме прегазил. Ајде валгда ќе има фајде па ќе тргне работава.
    Инаку не сум ич отворена.
    На два дена за контрола.
    @Cka На работа грипосани доаѓаа да не пропуштеле нешто и ми се наведнуваа над мене да ми покажеле нешто на компјутер. Збеснував и им викам искрено. Да не знаеа, ајде де. Ама јас со стомак, а они без осет.
    Не се сите луѓе воспитано ко што треба. :!:
    :)

На LUCERKA, kjukli, ivi1987 и 8 други им се допаѓа ова.
  17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.317
    Ајде ајде @Eli23 . Лежи дури можеш, а твоите нека спремаат таму мастрав за мекиците :hug:

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    @Eli23
    Хаха јатрвами ко се пораѓаше имаше ептен болки а цтг кажуваше дека нема болки(тој во меѓувреме де расипал) А на жената почна главата од бебето веќе да излегува хахаха и велеа лажиш од страв така...
    Така кај тебе одратно....
    Ајде со лесно нека е да ни се пофалиш што поскоро

На Eli23 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.178
    Допаѓања:
    107.305
    E oti be zen e na projden termin ushte rabotish? Otvori porodilno tamu. Ajde ne si ja machi dushichkata.

Jas denes izginav od glavobolka, pritisokot e znam. Ajde ke spijam denes porani, ke se izbanjam sega i vo krevet.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Na porosilno sum jas odamna. Inace kje pocnea da me opomenuvaat vo temana samo budzetarite sedele na femina cel den :P
    Za porano si kazuvam sekiraciite. ;)

На mama89 и danichap им се допаѓа ова.