Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Е многуу се изнервирав:@ имав закажано во 10на гинеколог и се задржа една саат време и се сее поремети и во 12 влеговме со мажми и за на крај да ми рече дека не ме гледа на ехо:doh: а едвај чекавмее да си го видиме буцето и ни рече наредниот вторник на 27 и тогаш и цтг и така...ај ќе почекаме уште една недела...ако не се породам до тогаш :!:

На Eli23, fairy88, Pcelka94 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Milla989

Milla989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    257
    Јас во четврток ќе одам на контрола, се надевам дека веќе во 6та недела ќе се види нешто повеќе. Не знам што да очекувам. Ем ми доаѓа да скокам од радост, ем ме фаќа некоја паника. И уште како да не ми е верно, така се чувствувам.

На mama89 и eliii89 им се допаѓа ова.
  3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    I jas sega kje odam na kontrola da vidime dali kje me stavat na ctg ni ednas do sega ne mi napravija ili samo na eho kje ja vidime bebuska. So podetalni informacii vi pisuvam pokasno ;)

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.173
    Допаѓања:
    107.271
    Мислам дека ќе ти закаже за 8ма недела, рано е прилично за срцева акција во 6та недела, бар полни 6 недели треба да сте. Ехеее, во 11та недела па уште не ми е верно, сеуште знам да се разбудам на стомак понекогаш ;)

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Kade ke pravis ctg ? I jas vo vtornik sum kaj maticnata za upat pa za ctg :)

6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Немој ич да се нервираш,јас кај докторот стално така влагам после саат,саат ипол после закажаното од што има премногу пациентки.А и за тоа дека не те ставил на ехо не се секирај.Мене со првото последен пат крај на 8-ми ме стави последен пат на ехо па кога влегов во 9-ти во чаир отидов на прво цтг па кога ми ги читаа резултатите имаше еден фин доктор па ме стави и на ехо и на доплер и мирна ми беше главата до пораѓај :) Затоа уживкај сега на крај не си стварај нервози без потреба :)

7. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Mesinja vie sto ste pri kraj,jas za dva dena polni 36 nedeli,sega na brisenje primetiv malku nesto zolto ligavko ama malku,dali se sprema matkata, dali od vaginaletite, kaj vas imate li primeteno ? Nisto drugo nemam

8. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Имам и јас така скоро 2 недели,а сум 37 плус некој ден.Мислам дека е нормално и се спрема матката за главниот дел :inlove:

9. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Blagodaram i jas pomisliv na toa,a te zaboluva li na odenje ,pod stomak muskulite kako da se tegnat,i gebeto tezi

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Баш пишував јас за таква болка пред некоја недела, кога бев 8ми месец, најмногу осеќав болки.
    Најтешко ми беше станувањето од кревет и првите неколку чекори. Ќе помине. Сега еве ништо не ме боли.
    А за исцедокот т.е. бело прање, што и да е, тек ќе се зголеми.
    Кај мене 39,40 недела и еве сега сум 40+3, стварно има мн исцедок.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Za bolenje boli koga sstanuvam,koga ke pocnam da odam ako lezam ne me boli,iscedok toa primetiv,znaci normalno e ok :)

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
  13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Eve me i meneee, sega se vrativ od pregled, me gledaa i na eho i na ctg i se e vo red, voda ima dovolno, placentata e ok, e sega go merat 1 nedela pomalo i mi vikat i dvajcata doktori so me gledaa deka toa ne mora da znaci nisto, mozebi mu e tesno vekje vnatre i nema kade da odi vekje i e soremno za izleguvanje i zatoa pomalku pokazuva na eho, ama nema nisto zagrizuvacko, so kilogramite go merat 3.300 i sega mi vikaat ako do nedela, znaci do togas mi e terminot posleden, ne me fatat bolki da odime na provokacija i da se porodam, za prirodno zboruvam, nema potreba da cekame nadminat termin da bide i sega sto da pravam ne znam?:doh: Mi rekoa da razmislam i sto odlucam toa, ako sakam mozam i da cekam i narednata nedela nekolku denovi ili da me fatat bolki ama oni mi go predlagaat prvoto, provokacija. I sega se zbuniv ne znam dali se kje bide vo red ako nemam nikakvi bolki, a predizvikame namerni bolki....kje se otvoram li..??
    Ajde kazuvajte vie mamicki koi vekje ste porodeni so provokacija bez bolki |(

На mama89 и Eli23 им се допаѓа ова.
  14. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Баш деновиве имам болки долу како пред менструација и во кичмата.Овие неколку дена ме боли во одење бидејќи шетав цело време и заболува на моменти многу,како да ме сечи нешто и притисок чувствувам исто долу.Бебево клоца премногу одвај седам,одвај лежам некни дури и ми избега стомакот целосно на десна страна,ептен беше и за другите околу мене очигледно.Исцедокот ми се зголемува секој ден се повеќе и повеќе се чувствувам ко да сум се подмочала :D Ќе одам јас другава недела на контрола па ќе видам што ќе ми речи докторот...а јас сакам побрзо да излези,не ми се чека повеќе...

15. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Ista sum i jas :)

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Kade kje se poragjas? Na nekoi mesta cekaat plus 10 dena od terminot i tek posle probuvaat so provokacija... A inaku provokacijata ne vetuva deka kje se otvoris i kje dobies bolki. Drugarka nekolku provokacii i stavija i ni bolki, ni se otvori a vekje bese 42ra i moraa carski...

17. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Мамички како сте? како се бебчињата? ние ја почнавме 31 недела понекогаш имам болки во јајниците мислам дека е нормално, на контрола сум за недели е сега да ви казам за една емисија која многу ми се допадна еве ви линк
    гушки

На MilaP и mama89 им се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.493
    И јас немав добро искуство со провокацијата.
    Ја ставија, се доотворив за отварање, но бебе нејќеше не испаѓаше.
    Претпоставувам не беше спремно иако бев накој ден над термин, а и не беше поднаместено.

19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004

20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Nadvor od Mk kje se poragjam vo drzavna bolnica....citam sega po razni forumi za provokacijata, ima i pozitivni i negativni iskustva, kaj sekoja zena razlicno deluva i ne znam sto kje pravam...jas se molam da me fatat prirodno bolki do nedela pa posle neka mi stavat provokacija kako sto bese i so prvoto mi dete, otidov so bolki 2 prsta otvorena ama posle zastana procesot ne se otvarav so saati i koga pominaa 15 saati so bolki a ne se otvarav mi stavija provokacija i za 2 casa si go guskav sin mi. Ama sega zborime ako ne se porodam do terminot da odime na provokacii zatoa sto nemalo potreba da se ceka ponataka povekje....

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.