@Mariangel се што пиша ми се случува и мене, само неколку дена сум пред тебе. Најверојатно со растењето карлицата ми притиска нерв назад, не само кај опашката, туку некогаш и цела нога на долу ме боли. А за тврд стомакот, истото ми се направи, малку подолу од папокот една многу тврда топка пред една недела, се преплашив, се јавив кај докторот... ми рече матката си прави контракции понекогаш да не се плашам. Бев и на преглед после тоа се беше во ред.
Добро утро и од мене мешковци Еве ме мене денес дома под ќебе со ужасна главоболка, повраќање и пролив Од самата помисла за било што да каснам повраќам ужасно ми е лошо. Ве молам за совет што смеам а што не во ваква ситуација гушки
Mene nokeska vo son me fati takov grc na nogata,koga skoknav od krevet,mislam deka za malku ke padnev od krevetotse isplasiv za bebceto deka mnogu naglo skoknav,ama mnogu me zdobole,i eve uste si osekam bolka.jas pijam Magnezium od 300mg. Ama izgleda ke moram po 2 na den da pijam,oti nareden pat vo son moze i ke se zalepam za zid @Mariangel jas primetiv deka stomakot mi se stvrdnuva samo koga ke se prejadam mnogu ...valjda ne e nesto strasno i e normalno
Викаат во бременост не треба чаеви но од два чаја дневно ништо не е пробај свари си чај од нане и лажиче по лажиче пиј на 5 мин...и свариси компир по малку без ништо касни и двопек а и може банана го регулира варењто на храната ...барем мене ова ми помагало...и цеден лимон со лаж мед...пробај се надевам ќе ти помогне ова и ќе ти биде подобро
Ee dobro e,do sega ne sum prochitala nekoj da ima vakov problem tuka i se podzamisliv dali e normalno ili ne.. Inaku mene delot kaj opavcheto me boli vekje mesec dena i toa nekogash imam epten jaka bolka mm mi pomaga od krevet da stanam Ama kje pomine seee,najvazhna e prichinata poradi koja se ovie bolki
Не ги лажи Мама децава, смее да се пие до 2 чаеви дневно, гинеколог мене ми дозволи. Доста солиш памет, оди таму пораѓај се.
Здраво и од мене, денес на контрола бевме кај што ќе се пораѓам, според докторката рано е ќе тераме до термин. Тогаш ми закажа нареден преглед. Бебуш е 3200 скоро, плацентата е уште втор степен. Ме прегледа и со рака, многуууу болеше. Ми вели ова ако боли, што ќе правиш на пораѓај. Папочната му беше кај главата ама рече да не се грижам за тоа. И така сега ќе си чекаме. И срам не срам да ве прашам што сте пред пораѓај, користите заштита при односи? Ние не сме имале ама си велам може треба за полесно.
Mene vcera me pregleda vaginalno i ne sum otvorena, omeknato mi e gtloto, ne e tesno mi vika sirocko e nitu dolgo i mi vika mnogu e dobro, zatoa mi predlaga provokacija na denot na terminot. Mene ne me bolese ic koga mi ja butna skoro cela raka, a odnosi ne sme imale so mm so meseci taka da daj Boze lesno da izleze bebuska (smajli sto se krsti) Denes si ja spremam torbicata i za bebce i za mene i zdravje so Gospod napred odam vo nedela da si ja gusnam
Ај ако не да смениме улоги со докториве, да видиме нив дали ќе ги боли. Многу се неосетливи, поготов на државно. И јас така си поминав, боли ептен. Ние заштита не користиме. Сите и мене ми препорачува повеќе односи за полесно.
@Eli23 и јас имам слушнато, а мм се плаши Ќе се убедиме овие дена. @kallias блазе тебе што не те боли мене ми се чини многу ми е тесно и долго грлото, а може има врска дали прво или второ породување.
Ме интересира какви прслучиња носите сега кога ви се зголемени градите? Јас имам прилично големи гради и сега уште толку почнуваат да ми се зголемуваат. Прслок со жица што е многу ме нервира, а овие како бебидол па ептен ми се спуштени ко на крава. Не знам што да им правам.
Ќе си одиш на пазар на тезгите и ќе си купиш прслуци без жица. Значи имаат корпи ама немаат жица, 100% ги има на сите тезги кај што бев истите се. Не се нешто екстра секси на изглед, ама се многу удобни (под алишта изгледаат убаво и прибрано) Јас три си купив... 150 ден е еден.
Препорачуваат доктори секс без заштита во 9 месец и да сврши во тебе бидејќи од спермата омекнувало грлото на матката. Јас се чудев кога докторката ми го кажа ова.
Женички што е ова сите страдаме од пролив значи, да не е некој вирус, мене едвај ми помина,даве дена ме држеше, вчера имав и страшна главолка се утепав од повракање од мигрената, пиев линекс и на диета сум, јадев супа двопек, варени гевречиња, компир варен со сол. Во меѓувреме не пијам витамини затоа што и тие може да раздразнуваат.
Znaete li na koj nacin moze polesno da se dojde do poroduvanje, t.e. pobrzo da se otvoris osven pesacenje i odnosi so soprugot (za vtoroto mm ne saka ni da cue strav mu e )
Што и да правиш ако нејке да искочи бебето - џабе. Еве јас од денот на терминот наваму секој ден усисувам, правам генералки низ дома, намерно растрчувам демек да испровоцирам...не бре, нема фајде.