Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    @Mariangel се што пиша ми се случува и мене, само неколку дена сум пред тебе. Најверојатно со растењето карлицата ми притиска нерв назад, не само кај опашката, туку некогаш и цела нога на долу ме боли. А за тврд стомакот, истото ми се направи, малку подолу од папокот една многу тврда топка пред една недела, се преплашив, се јавив кај докторот... ми рече матката си прави контракции понекогаш да не се плашам. Бев и на преглед после тоа се беше во ред.

На LUCERKA и Mariangel им се допаѓа ова.
  2. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Добро утро и од мене мешковци :* Еве ме мене денес дома под ќебе со ужасна главоболка, повраќање и пролив :( Од самата помисла за било што да каснам повраќам ужасно ми е лошо. Ве молам за совет што смеам а што не во ваква ситуација гушки :*

3. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.131
    Допаѓања:
    2.716
    @mama89 помагај итно му е на мешенцево !!

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.835
    Допаѓања:
    141.559
    Mene nokeska vo son me fati takov grc na nogata,koga skoknav od krevet,mislam deka za malku ke padnev od krevetot:Dse isplasiv za bebceto deka mnogu naglo skoknav,ama mnogu me zdobole,i eve uste si osekam bolka.jas pijam Magnezium od 300mg. Ama izgleda ke moram po 2 na den da pijam,oti nareden pat vo son moze i ke se zalepam za zid :D:D:$
    @Mariangel jas primetiv deka stomakot mi se stvrdnuva samo koga ke se prejadam mnogu ...valjda ne e nesto strasno i e normalno

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Викаат во бременост не треба чаеви но од два чаја дневно ништо не е ;) пробај свари си чај од нане и лажиче по лажиче пиј на 5 мин...и свариси компир по малку без ништо касни и двопек а и може банана го регулира варењто на храната ...барем мене ова ми помагало...и цеден лимон со лаж мед...пробај се надевам ќе ти помогне ова и ќе ти биде подобро :*

На zajka1 и bella24 им се допаѓа ова.
  6. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Ke se nadovrzam i supa na lekar mi imaa kazano ama po malce, biskviti,leblebija ,

На zajka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ee dobro e,do sega ne sum prochitala nekoj da ima vakov problem tuka i se podzamisliv dali e normalno ili ne.. Inaku mene delot kaj opavcheto me boli vekje mesec dena i toa nekogash imam epten jaka bolka mm mi pomaga od krevet da stanam :) Ama kje pomine seee,najvazhna e prichinata poradi koja se ovie bolki :inlove: :sun:

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Не ги лажи Мама децава, смее да се пие до 2 чаеви дневно, гинеколог мене ми дозволи.
    Доста солиш памет, оди таму пораѓај се. :rofl::rofl:

На MargaritaD^2, zajka1, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.520
    Допаѓања:
    38.734
    Здраво и од мене, денес на контрола бевме кај што ќе се пораѓам, според докторката рано е ќе тераме до термин. Тогаш ми закажа нареден преглед. Бебуш е 3200 скоро, плацентата е уште втор степен. Ме прегледа и со рака, многуууу болеше. Ми вели ова ако боли, што ќе правиш на пораѓај. :D Папочната му беше кај главата ама рече да не се грижам за тоа. И така сега ќе си чекаме.
    И срам не срам да ве прашам што сте пред пораѓај, користите заштита при односи? Ние не сме имале ама си велам може треба за полесно.

На MilaP, zajka1, mama89 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Mene vcera me pregleda vaginalno i ne sum otvorena, omeknato mi e gtloto, ne e tesno mi vika sirocko e nitu dolgo i mi vika mnogu e dobro, zatoa mi predlaga provokacija na denot na terminot. Mene ne me bolese ic koga mi ja butna skoro cela raka, a odnosi ne sme imale so mm so meseci taka da daj Boze lesno da izleze bebuska (smajli sto se krsti)

Denes si ja spremam torbicata i za bebce i za mene i zdravje so Gospod napred odam vo nedela da si ja gusnam :inlove:

На zajka1, mama89, koritsaki и 5 други им се допаѓа ова.
  11. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Исто.... хахахха

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Ај ако не да смениме улоги со докториве, да видиме нив дали ќе ги боли. :^) Многу се неосетливи, поготов на државно. И јас така си поминав, боли ептен.
    Ние заштита не користиме. Сите и мене ми препорачува повеќе односи за полесно.

На mama89 и kristina.k им се допаѓа ова.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.520
    Допаѓања:
    38.734
    @Eli23 и јас имам слушнато, а мм се плаши :D Ќе се убедиме овие дена. :$
    @kallias блазе тебе што не те боли мене ми се чини многу ми е тесно и долго грлото, а може има врска дали прво или второ породување.

На mama89, kallias и Eli23 им се допаѓа ова.
  14. Milla989

Milla989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    257
    Ме интересира какви прслучиња носите сега кога ви се зголемени градите? Јас имам прилично големи гради и сега уште толку почнуваат да ми се зголемуваат. Прслок со жица што е многу ме нервира, а овие како бебидол па ептен ми се спуштени ко на крава. Не знам што да им правам.

15. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Ќе си одиш на пазар на тезгите и ќе си купиш прслуци без жица. Значи имаат корпи ама немаат жица, 100% ги има на сите тезги кај што бев истите се. Не се нешто екстра секси на изглед, ама се многу удобни (под алишта изгледаат убаво и прибрано) :D :D :D Јас три си купив... 150 ден е еден.

16. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Препорачуваат доктори секс без заштита во 9 месец и да сврши во тебе бидејќи од спермата омекнувало грлото на матката. Јас се чудев кога докторката ми го кажа ова.

На Fatalnata, Eli23 и kristina.k им се допаѓа ова.
  17. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Женички што е ова сите страдаме од пролив значи, да не е некој вирус, мене едвај ми помина,даве дена ме држеше, вчера имав и страшна главолка се утепав од повракање од мигрената, пиев линекс и на диета сум, јадев супа двопек, варени гевречиња, компир варен со сол. Во меѓувреме не пијам витамини затоа што и тие може да раздразнуваат.

На zajka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Znaete li na koj nacin moze polesno da se dojde do poroduvanje, t.e. pobrzo da se otvoris osven pesacenje i odnosi so soprugot (za vtoroto mm ne saka ni da cue strav mu e :envy:)

19. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Imam slusnato za lezenje vo kada so topla Voda I tusiranje so topla voda

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Што и да правиш ако нејке да искочи бебето - џабе.
    Еве јас од денот на терминот наваму секој ден усисувам, правам генералки низ дома, намерно растрчувам демек да испровоцирам...не бре, нема фајде.

На MilaP, fairy88, mama89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.