1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    @Eli23 i jas rabotam po doma bozem da bide da ne fatat bolki ama nisto. Sega vikam da se kacuvam i spagjam po skali, mozebi da pocnam i da vezbam da skokam pa kojznae :)

На mama89 и Eli23 им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.428
    Допаѓања:
    108.273
    Калијас полни секој ден када, со топла вода и со сол, рипање трчање сеа не ти фали. Шетај повеќе, секоја вечер излегувај, еден круг обавезно. А што се брзаш, терминот не ти е поминат мислам. Ќе дојде не се сеќирај. Тебе бар не ти е прво.

На kallias, mama89 и danichap им се допаѓа ова.
  3. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Па и јас тоа пишав може по две чајчиња ;) Инаку си имам време уште дестина дена до термин ;) не ви го земам редот тебе и на @kallias да си се олесните вие па јас после :D

На zajka1, Eli23 и kallias им се допаѓа ова.
  4. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Ај добар ден мешковци.Гледам горе,доле сите сте ок освен стомачниот вирус што ве фатил некои ама ако е за некоја утеха трае два до три дена и толку.Тие што сте пред пораѓај што и да правите неможете да испровоцирате,кога му е време,тогаш ќе си дојде бебуш.Јас со првото пешачев намерно секој ден од К.вода до Центар и назад,се качував до трети спрат секој ден по минимум 3 пати,дома што се не правев од чистење и пак на крај си се породив два дена пред последен термин.Бидете си активни ама не претерувајте,пазете го мешето.А за секс незнам јас ни со првото до крај немав односи ни со второво сега а за сперма мене двајца доктори и мојот и уште еден ми рекоа дека не треба да се свршува внатре во никој случај.
    Инаку денес јас пак со голема мака,отидов на скрининг и бебето супер се ама на сред преглед многу искрварив од тоа што го имам уште.Докторот вика да не се плашам,дека истекува тоа и дека е нормално ама многу црвена крв видов и се потресов.Плус малтретирање носев брисеви на микро па ме боцнаа за Торч па ајде после на Гинекологија за Приска и сега лежам,ме боли стомак,уште крварам неможам да мрднам ;( Многу ми е тешко ама се молам бебуш само да биде добар.Боледување ми продолжиле уште 20 дена,јас мислев 30 ама ете толку давале од комисија.Долг и негативен пост имам,знам ама многу сум исплашена,уште неможам да се смирам :(

5. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.132
    Допаѓања:
    2.716
    Devojcinja ve molam za pomos , koj se razbira od citanje rezultati od krv i mokraca, nesto ne mi se sjajni a nemam doma denovive kompjuter a do pregled ne me drzi mestto. Koj znae da mi protumaci. IMG_20151021_172248.jpg IMG_20151021_172213.jpg IMG_20151021_172213.jpg IMG_20151021_172118.jpg

6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    @slobodka хемоглобинот, црвените крвни клетки и хематокритот ти се ниски. Белите крвни клетки во ред се на висока граница ама ок е во бременост.Шеќерот под граница, железото на средина. Тоа MPV мислам е ниско поради хемоглобинот. Холестерол малку повисок од граница.
    А во урината не знам 3-4 леукоцити- што мислам е нормално, а кај епителни клетки не знам што пишува најверојатно ретки.
    Друго е во ред, само ќе ти дадат за зајакнување на крвта нешто ако не пиеш веќе.

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Хемоглобинот ти е паднат ама малку нормално е во бременоста тоа но кај тебе не е страшно со исхрана може да го појачаш и кај мене беше толку па го држам во нормални граници со секој ден насабајле лимонче цедено во чаша вода со лаж мед, салата или цеден сок од морков .цвекло,лимон а и можеш и да конзумираш мед со семе од коприва ќе си јадеш по два пати на ден лаж семе со 2 лаж мед измешаш и лапнеш ;) холестеролот и триглицеридите покачени малку но исто така е својствено во бременоста и со исхраната ќе регулираш ...во глобала добро е се надевам ти помогнав и сето ова сум го испробала уште од 4 -5мес и еве до крајот стасав сите анализи на крв ми биле супер ;) @slobodka

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.132
    Допаѓања:
    2.716
    A nikogas sum nemala nitu holesterol nit nisto. Ama bremenost e ova, ne e zaebancija ;)

9. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    На за џабе го викаат ДРУГО СТАЊЕ ... ама се нека е за арно, ќе издржиме се за нашите бебушки!

На eliii89, fairy88, slobodka и 2 други им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.877
    Допаѓања:
    142.125
    Lele mesinja,mene grbot me boli,me rastura:(i koga odam,sedam i koga lezam...neznam dali bi mozela da se namackam so nesto za da mi projde ?????

11. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Samo masaza mu e majkata, ne smees sega so nikakov krem da se mackas, neka te izmasira nekoj ili idi na masaza kje ti bide podobro ;)

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.877
    Допаѓања:
    142.125
    Jas vcera go terav mm da me masira ama staviv malce rakija i voda izmesav i me izmasira i sega mi e podobro malku,ama vcera epten bolese:(
    Ke si zakazam "termini "kaj mm sekoja vecer i ke pominuva pobrzo:)

На Mariangel и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.428
    Допаѓања:
    108.273
    Ама внимателно и со масажите, прво нека бидат во горниот дел, на крај во долниот дел. Уствари се зависи и кај те боли. Знам дека со масажи на грбот се провоцираат болки за породување, долу ниско кога се масира, сум гледала по емисииве за породување. Е сеа па и болка не се трпи, ама ако не пиеш магнезиум почни оти помага многу.

Јас сакам да прашам дали некоја од вас пие протеински шејк насабајле, ме заситува многу и многу ми е вкусен, ама не знам дали смеам, летото пиев секој ден по пола литар шејк со една лажичка козја сурутка внатре, сега си направив сабајле само со млекце, без сурутка, од страв дали смеам. Безбедно е за бебуш? Следната недела сум на контрола и го ставив ко прашање ова во листата што му ја спремам на докторот :lol: ама баш би сакала неделава да не влегувам во жито лукс по млечна кифла и да си пијам шејкче, оти мачнините поминаа, се будам гладна ко волк насабајле, претходниве два дена не знам што се не изедов, многу сум гладна, а денес еве си пијам шејкче само со млеко и веќе сум сита, кај 12-1 ќе појадувам и таман за доцен ручек дома, односно ќе му дојде доручек, ручек и вечера. Не сакам да се поправам ни под разно, страв ме фаќа од таа меретна вага :sweat:

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    @AngelOfArh , јас досега неколку пати сум правела шејк со по една лажичка козја сурутка (од купечката во прав). Не гледам зошто да не би смеело... ем протеинчиња, ем калциум.. убавини :D

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.428
    Допаѓања:
    108.273
    Па таква во прав и имам, само не од Виталиа таа што е туку купувам од продавница за здрава храна на мерење. Па и држи ситост многу, летоска до 3 саат на пладне ме држеше еден шејк од јагоди и сурутка во прав. Ама пусто страв. Знам, трудна сум не сум болна, ама пак страв ми е да не не е дозволено. Инаку поздраво од тоа има ли, овошје, млекце и сурутка, здрав оброк место пецива.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Тоа што е здраво за мајката, здраво е и за бебето ;)

На Fatalnata, Mariangel и flower30 им се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.877
    Допаѓања:
    142.125
    @AngelOfArh jas pijam magnezium 300mg.1×1 celo vreme od koga ostanav trudna,ama moze ke treba da pocnam 2×1.a ova za masazive me podzamisli sega ,jas cesto go teram mm gore na ramenicite da me masira,ama vcera osekav i bolki dolu kaj polovinata i tamu me masirase malku.Ama ako moze vaka so rakija razredena so voda samo da me macka za da se stopli mestoto ,a da ne me masira ...taka ke probame,oti vcera imav golemi bolki a tek sega sleduvaat i poveke i pocesto:(

18. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    715
    Биди сигурна дека меурчињата што ти пукаат во мешето се од бебушот :) Засега ќе ти пукаат пуканки, летаат пеперутки,ќе ти лазат бумбари :rofl: Уживај во неговите акробации :*

На Fatalnata, Sunshine_1979, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.613
    Допаѓања:
    8.266
    Добро утро и од мене:coffee:
    Цела вечер не сум спиела убаво.Се плашев да не се успијам и заради тоа се будев на секој 2 саата(waiting).
    Да си се пофалам кој рано рани,две среќи граби:D, епа јас ја зграбив мојата.Успеав да си најдам предпородилен курс:dance:.Само ептен кнап,последниот воз го фанав.Дури од догодина од 06.01 почнува.Сега уште да добијам потврда на е маил адресата.
    Абе никако да се оправам. Никако да научам дека луѓето тука чекат за се, дури и кога умрат.За друго ни да не зборам:?:.Термин за се минимум 3 месеци:).
    Вчера случајно прочитав најдобро е кога влезеш во 20 нед. да почнеш да си бараш курсеви,а за бабица кога ги видеш двете цртки.И така за малку ќе си останев и без бабица и без предпородилен курс.Требаше како подобранец да одам на породување.Еци пеци пец8-|.
    Барав бабица во 18 недела и ме откачуваа на брза постапка:(.
    А, барем некоја работа да терам па да речеш нема време.Цел ден како со попочна врвца сум врзана за компјутерот и пак сум неодговорна.Тоа е,белким ќе се оправам некогаш.

Поздрав женски и имајте убав ден:hug:

На Mariangel, eliii89 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Здρаво и од мене. Утρинсκи по дождот ми почна денот со леκаρи, попладне паκ, ваљда ќе помине пуста болκа во увото:?: Сега си се топлам домче, си пијам цеден соκ од цвеκло, моρκов и јаболче и читκајќи низ фоρумчево се чудам κаκо бρзо летнало вρемево, κо вчеρа да беше κо си κуκавме κолκу било жешκо! Сега од студот жалби почнуваат.. Туκу ни ја нема @Eli23 утρово.. Ај ќе ни пише шо биднало

На eliii89, Mariangel, fairy88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.