Море јас си залиптав Ајде да е живо и здраво, треба да се роди во Јуни, нека си седи до тогаш кај мамичка во меше.
Најубавото чувство досега, нели?? Јас сите три пати на првото слушање на срцето плачев Инаку, низ целата бременост не преплавуваат емоции и претежно чувства на возбуда и среќа, и со тек на време се поинтензивни и почести болки. Е па на 'Д Денот' доживувањето би било како сите тие среќни емоции исите тие болки кои сме ги имале минатите девет месеци да ги чувствуваме во тој краток период сите збрани наеднаш, прво болењето и после најголемата среќа! сме ние жените, ај да ги видам мажите да поминат низ ова шо го врвиме ние... пффф... појакиот пол биле @dade123 а те виде ли и на ехо? Шо муабет е тоа од докторката, само шубе да ти остави!! Такви се некои доктори, со клешти зборови да им вадиш.
да, ме виде си беше во ред се, главче, раче, нога, се, имало 3 кг. постелката била во ред и ми рече рано е изгледа до крај на термин ке сум турнела. крајно ми е 21.11.
@dade123 спиело бебенцето, не се секирај, другарка моја по 3 пати во ден одеше поради нереактивно цтг и најчесто спиеше бебето. Си роди здраво, право девојче. Кај неа и не мрдаше последниот месец многу, едноставно помрзливо бебе и спанка.
дај боже да нема ништо, само да си спиело, сигурно мрази дожд и вакво време па се крие ама најискрено душата ми се стреси, не можам да се смирам. па и одма ми вика ке те пратам Битола на болница, само паники да ми напрај.
@dade123 нормално дека ќе се исплашиш, прво паника прават па после ќе објаснат како е. Ајде подобро ќе е во понеделник.
Сестра ми отиде исто ко тебе еден месец пред термин и таа и се изнадра таму, што ве пуштаат толку рано, 33та недела, сестра ми вика 36та сум и оваа инат и водеше. Ја прегледа рачно абе сестра ми свика дури од болка. Ама во ходник ја слушав како и се дере. Ја прати да јадеме благо, солено, кафе да пиеме, кока кола, вода. Се вративме и вика ништо, рано ти е. Се породи сестра ми по 3 дена, е до толку не им е јасно ништо.
не одам на своја рака таа ми закажува контроли, значи толку знет самата, ама што да се прави во цел град е само еден гинеколог, па сакаш нејќиш таа мора матичен да ти е.
Лесно и брзо да си се олесниш и да си се гушнете со бебушка Ете и ние стигнавме до 31 г.н уште неколку недели и ние ќе се гушкаме хуху едвај чекам , ама многу многу лигавко бело со жолтеникав исцедок имам цело време , отечена сум доле и лажни контракции многу рано ми се појавија отворот на комшикава боли и опашката позади , брисеви ми закажаа на 30 -петок да ги правам па ќе видиме што ќе каже докторот пак можно е и порано на ЦТГ да ме става :/ ај за најмилите се сѐ издржува само за добро да е
Еве ме и мене на рапорт бев на контрола денес обично ехо и ништо друго бебеви се има располпжено за уживање нема абер за излегвање .На мм му велам паметна е таа на мајка си вели ке седам во меше шо ке трпам еден куп будали ке трпам само една. До сега е скоро 3,500 а докторката ми вели уште една недела нема шанси да биди освен ако не ти пукни водењакот,а јас поинаку и не знам како треба да биди освен да ми пукни водењак оти со првото болки немав ни на пороѓај само напони како за во вц по голема и толку. Сега му се заканив на мм дека мора да се фрлиме во акција и да ја убрзаме работава друго чаре нема @kallias со лесно и за брзо да си се гушкаш со бебушка
Devojki aj pomos jas sum 28 g.n i veke edna nedela i vise se boram so kandida rojazol vag 7 vo pak. veke primiv canesten mast za nadv. Upotreba osto taka sega zemav o za vnatresna so aplikator i togas za togas i posle pak isto dali smeam soda rastborena. omivki vo bremenost i dali infekcijata e. koli se ispotuva preku. mokraka?
Zenski brisevite koi se zemaat od 34_36 nedela se za streptokoka od vagina i perianalen predel i za kandida?
Kaj mene pak mi zema dva brisa eden od cerviks eden od perianalen predel,plus urinokultura poso vo pred 2 ned vo urina imav 20/30 leukociti a normalno e 5 e sega gi zemam rez i pishuva vaka deka urinata e sterilna posle 24h od inkubacija, brisot od vagina i perianalen prostor za steptokoka se negativni ( zastapenost 0) i pishuva bris od vagina naod Candida albicans (zastapenost 0 (nula)) ova od kandida me buni imam ili nemam sega? poso i kaj streptokoka pisuvase zastapenist 0 kako i kaj kandidata nemam simptomi za kandida nikakvi denes nemozev da gi nosam rez. kaj maticnata pa ke mora da cekam do pon. :/
@Fatalnata не би требало да има штом е нула. Кај нас излегуваат резултатите позитивни/негативни или пишува не е изолирана патогена бактерија. Така стварно збунувачки звучи. Може имаше наведено во упатот и кандида да проверат.
Bev denes na redovna kontrola, mi dade nesto za zelezoto t.e. za hemoglobinot namalen. Nego mi rece deka bebeto mi e pogolemo za edna nedela, deka ima malku podolgi noze, i e potesko. Samo sto vlegov vo 19 nedela a toa odgovara za 18+6.Dali im mesto za zagrizenost. Doktorksta vika ne e strasno ako raxlikata e do 2 sedmici. Jas inace imav malku porana ovulacija za 3-4 dena.
@slobodka не е страшно јас прво бев 2 недели поназад, т.е покасно имаше зачнато па сега се израмнивме, значи е 2 недели понапред а одговара на терминот. А и кај нас нозете беа поголеми, сега главчето е поголемо, зависи од мерењето и плус сите различно растат.
Ех, ништо, неколку дена разлика е... никогаш нема да со поклопи до ден со г.н. Еднаш беше понапред кај мене, еднаш покасно, па пак порано... сега два дена сум поназад. Ќе си менува тоа, плус зависи како измериле. На друг апарат да си, или друг др да те гледа може и други бројчиња да излезат.
Воопшто да не се грижиш.Не. е ништо страшно ,јас еве сум19+3 ,а спрема бебето на ехо ме водат 22+3 .Докторката ми кажа дека точно не може да се каже бидеки ако незнаеш ти кога си останата они можат само одприлka дати кажат