1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    FB_IMG_1444936938120.jpg

Евее незнаам :D

Прикачени фајлови:

На tweety26, kukla21, Angel.Heart и 9 други им се допаѓа ова.
  2. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Хахахахха.... @mama89 , се зачудија дома со мене што се расцрекав на цел глас да се смеам. Ми изнасмеа вечерва, да ми си здрава и жива.

На kukla21, Pcelka94 и mama89 им се допаѓа ова.
  3. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    На MargaritaD^2, ivi1987, Pcelka94 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Една коцка прави поголема беља само.
    Никогаш не останало на толку. :P

На tweety26, Bebulleee, MargaritaD^2 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Гледам кротите ве нема да ве размрдам :D инаку јавноо уште еднаш мораам да се потсетам и заблагодарам на @Mariangel пред 1-2мес ми испрати чоколадоо германско :D а сега пак е германија и несакала додека се породи да се враќа :( јас викам за Нова година да си дојде со Пакетче за мене и за синко хаха и ќе му речам : Синкоо сакај ја ваа Тетка,таа е Тета од Германијаа :D

На tweety26, kukla21, Bebulleee и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    И јас сум полна 31 недела ама не болки туку болкишта имам и отворот од комшиката ме боли кога одам , а кога лежам едвај се вртам од една на друга страна и исцедок ненормално веленикаво со жолтко имам а дур во петок докторот ќе ми зема брисеви а за болкиве кога го прашав одговорот му беше - Се е во ред со бебе и постелка а од што те боли незнам,
    Па во петок пак ќе го прашам страв и мене ме фаќа зашто и лажните контракции ги осеќам ептен рано но не се којзнае колку чести али ипак топрв осми сум..

7. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Abe ja so zakasnuvanje ke mu donesam na sincheto paketche so eden kup chokolada amaa za nova godina nee me vleche da si idam,nema samo natamu navamu.. a i kriza ne snajde pa zatoa stegam zabi malkuuu :) ich da ne mu ja mislish za chokoladcata ke krka sincheto,a bashka ako gi donesam za nova godina ke bide mal za jadenje chokoladi pa kje mu gi izedesh ti siteee znam jas si pravam planchinja :P :rofl:

На kukla21, Bebulleee, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    E mnogu si mi smeshna koga ke pishesh za dundata komshikava hahha :rofl: :rofl:

На kukla21, Bebulleee, Fatalnata и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    @Mariangel ахахаххахаха епааа таа ми е комшивката на долниот спрат така мм си ја вика хахаха па и јас си ја завикав така а мајсторот ми е комшијата :rofl:

На MargaritaD^2, flower30 и Mariangel им се допаѓа ова.
  10. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Хахаха па мама да си касне де хаха што ќе ми апне детенце да ми апне и газенце :D

На kukla21, flower30, Pcelka94 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    Од последните вести сум запрепастена:x Само Бог да не чува инас и нашите бебуши!!!
    За болки да ви се приклучам и јас на муабетот, еве 29та сум од утре и почна кичмата да ме сече да ме пече, особено кога станувам после седење или после лежење, особено навечер кога по 100 пари трчам до тоалет..Да не велам два пати, ама ушето ми се замири, после терапија по два пати на ден сега на 20% е болката(y) А за благото, последниве два три дена приметив само за блапо ми текнува, навечер ко ќе станувам за тоалет, пијам вода и отварам во шкафчето со чоколада, по една коцка каснувам, и се привраќам дури така дури го снема цело :lol:

На ivi1987, Eli23 и fairy88 им се допаѓа ова.
  12. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Sega nema bolka da ne se zarecam no preku vecerta de na Levo pa na desno nekoj tapi bolki, inaku mi doaga da spijam vo wc stanuvam po 10 pati sekoja vecer moze vi zatoa sto pijam mnogu voda guski

На fairy88 и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  13. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Последна измена: 24 октомври 2015
    На fairy88 и Mariangel им се допаѓа ова.
  14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Мешиња, да си ги чувате нервите за при крај на бременост. :D
    Ме пукнаа секојдневно со прашања од типот: Кога, а? А не му се искача на бебето ? За колку дена ти рекоа докторите? А ти што чекаш, што не се пораѓаш? Ајде мекици ни се јадат. Ту бре што направи ти уште си трудна....И давам јас одговори по цели денови. (facepalm) Пукнав. Повеќе тоа ме малтретира, него што сум самата во неизвестност. Боже јас и мм не сакаме да го видиме веќе бебево, па комшииве и сите останати се позасегнати дека јас сум го надминала терминот. Македонче.
    Врв на коментарите беше само што влегов во 9, една комшивка на сред пазар на цел глас: Ајде дебело, до кога тебе ќе те чекаме? :fubar:

Последна измена: 24 октомври 2015
    На LUCERKA, kukla21, Bebulleee и 6 други им се допаѓа ова.
  15. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.131
    Допаѓања:
    2.716
    @zuto abe kaj si ti, se izgubi?

16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    Ама признај најмногу вакви коментари деновиве ти пристигнаа од форумчево, нели:lol:

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Уфф ќути мила и јас се потресов многу дури и плачев :( пијан бе бил анестезиологот ееј Пијан ! Страшно жално !кај ни отиде здраствово? Па мажми работи во ресторан и ако шефот виде дека некој се напие само една пијачка одма казна и да си оди,за време на работа пиење строогоо забрането а не па болница ???!!! Недозволивоо е тоа !!! Крив е тој но и надлежните што не го отстраниле до сега од работа а не му било прв пат ееј !!! Господее господее само да не чува сите Господ !

На MilaP, Pcelka94 и ivi1987 им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Најтешко ми паѓа што во таа нивна професија каде треба да се најчовечни и најхумани они од нивна лекарска грешка зимаат млади животи кои ете за жал ќе им остават траума и болка за цел живот на најблиските.Секогаш се потресувам кога ќе слушнам ваква животна приказна посебно за родилки,душа ми се кине.Само се молам за себе и за сите што се бремени да поминеме добро на пораѓај и здрави и живи да одиме дома заедно со бебињата.Господ нека не чува од лоши и несовесни доктори.

На LUCERKA, Pcelka94, MargaritaD^2 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Еве ме, по кратка пауза се вратив, ама за темава ми треба време да ја читам па не сум многу активна овде.
    Спремам колоквиуми, учам, уште се немам досредено дома откако се вративме од странство (пишувам во "Предизвиците кои ги носи мајчинството" за неубавата ситуација што нѐ снајде таму, со син ми, па моравме да се вратиме порано)...
    Немам многу време, чат-пат ве потчитнувам, ама тука сум важно, жива. Мрткам :)

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    Навистина ужасни вести, ме потресоа и мене и цела моја фамилија. Не треба да читаме и слушаме за вакви настани ние трудните, но не можеме да избегаме од реалноста, тоа е факт. Ем за самата бременост нели велат жената е со една нога во гроб, но со ова наше здравство секојдневно сме сведоци дека сме на равот на преживувањето во такви ситуации. И да извади и мајка и бебе жива глава од пораѓајот може да се искомплицира .....