Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. rak11

rak11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    77
    и мене ме интересира тоа

2. simonice

simonice Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    99
    тоа се случува последните недели,бебето веке се спушта надолу во каналот од каде треба да излезе,едно од тежина а друго поради што му иде времето.ке го чувствувате долу главчето,под папокот,ке почне да притиска.се спрема за надвор :lol:

3. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    И јас секој ден проверувам дали ми е на место, викаат кога ќе се спушти кај и да е се ближи пораѓајот. :D
    Не знам како треба да изгледа тоа, ама од постари што слушам една дланка треба да има простор помеѓу градите и мешето. :?:
    Еве мамичките нека ни кажат.

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.647
    Допаѓања:
    202.139
    Девојки и жени, знам дека имате потреба од ваква тема, ама не ја претрупувајте со прашања за кои веќе има теми. На пример, за витамините има тема, а вие сте ја полнеле оваа тема. Јас ќе ги префрлам таму прашањата, и во иднина, ќе ве молам, држете се до темите, инаку ќе дојде до неизбежно заклучување на оваа тема. Сепак, во оваа категорија има голем број теми на кои може да се дискутира, не е само Труднички муабети.

Што се однесува до умникот - ако е загноено местото - задолжително антибиотик и вадење што побрзо - секогаш постои опасност инфекцијата да се прошири и да направи проблем со бременоста. Антибиотикот е повеќе корисен отколку штетен во вакви случаи.

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    Женски здраво ве читам за тоа кога се спушта стомакот па искрено ова последново ме замисли една дланка меѓу градите и стомакот оо па мене тоа ми е раздалечено веќе неколку недели и воопшто не ми е горе стомакот туку точно има дланка меѓу градите и стомакот, а абер нема од пораѓај, 33 недела терам сега бев на контрола пред некој ден и докторот ми рече дека се е добро не е спуштено бебето има уште бајаги време постелката е супер , така да ме замисливте сега како ќе го познаам спуштањево. :?: :?:
    поздравче

6. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Не се водете по спуштениот стомак, немора да значи дека пораѓајот дури тогаш ќе почне.
    И јас постојано се гледав дали е спуштен, ги прашував другите околу мене, па ништо од спуштањето, а главчето многу од порано го осеќав доле, посебно кога се превртуваше, многу ми сметаше.

7. Dreem.Girl

Dreem.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    118
    jас го чувствувам многу подоле од папокот дали е така затоа што ми кажаа дека имам ниска плацента која веќе се пвлекува :wasntme: или нема врска со тоа... Нормално ли е да го чувствувам толку ниско?

8. Katalea

Katalea Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    200
    И јас исто така го чувствувам и баш кога бев, го прашав докторот да не е ниско бебето и ми рече дека не е, и дека вероватно ме допира со главчето или ножињата па затоа така го осекам.. Исто и јас бев малку исплашена зашто таму го осекам, но сепак кога ке легнам си се качува нагоре.. А и сепак докторот знае и сигурно да имало нешто ке ми кажел.. Опушти се.. :* :*

На Dreem.Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Апропо муабетот за детево болно од СИДА...
    Слушнав дека сега сите трудници ќе мора да се тестираме задолжително за ХИВ/СИДА од 1 јанураи 2013...
    Не ми е јасно само дали ќе си трчаме по инфективниве клиники (нели малку ми е ризично :| )
    или самите тестови ќе се прават кај гинеколозите или амтичните доктори ?!?

10. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Od kade sega izleze ovaa informacija?! Aman be veke,od tolku testovi uste ova falese :@

11. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    јас имам претходно пишано дека пред некој месец се тестирав за хив, и жолтица, ме пушти матичната... и ги правев тестирањата во микробилогија, ми зедоа крв од вена и толку ;)

На HeidiDiWalt му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Да да и јас исто така си бев кога ги носев тестовите т.е брисевите за кламидија, кандида и други таму инфекции во микробиологија си направив и хив тест преку крвта. а и друг тест со уринокултурата за бактерии исто во микробиологија ;) препорачано од матичниот доктор!

13. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Zdravo zenski, jas imam problem i sum mnogu ispanicena se nadevam deka ke znaete da mi kazete nesto, jas sum trudna 14ta nedela a pred 2 nedeli go napraviv toa PRISCA testot po preporaka na mojot ginekolog i se ispadna kako sto treba barem taka mi kazaa go pravev na GAK i ispadna low risk, no jas ne zabelezav deka pisuva i high pappa level i eve vcera koga pojdov na kontrola kaj mojata maticna ona ne znaese da mi kaze sto znaci toa i pocna da vrti po telefoni da prasuva drugi doktori i oni ne znaea da kaza sto e i me ispratija na klinika, no bidejki oni strajkuvaat jas edvaj preku 1000 vrski uspeav da stapam vo kontakt so nekolku ginekolozi i oni rekoja deka postoi rizik bebeto da ne e kako sto treba no ne bilo nisto sigurno ne mi objasnija ubavo sto ustvari znaci toa HIGH PAPPA LEVEL,jas neznam sto da mislam veke, potoa drug doktor od sistina go vide rezultatot i rece deka nema potreba da se grizam ne e nisto strasno, najbitno bilo deka pisuva low risk, i sega si zakazav vo sistina sto ssi e sigurno sigurno si e vo nedela ke idam da gi napravam site tie analizi povtorno se nadevam deka se e vo red i deka se bilo dzabe panicenje ( mngou se plasam

14. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Девојки ај и јас нешто да си прашам......Јас сум 32 недела и 2 дена. Бебето цело време ми е карлично поставено. Знаете ли кога вас ви се сврте бебето со главчето надоле, и дали има шанси до крај да ми се сврти или ќе ме мачат и ќе ме пораѓаат вака карлично..?

15. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Нема да те мачат и да те пораѓаат ако е карлично до крај, туку ќе одат на царски. Не се секирај, може ќе се сврти, но немора да значи.

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Фала ти Меу, се надевам дека ќе се сврти.Ако не,би сакала да биде царски.Мене матичнава ме исплаши дека сега и со карлично бебе пораѓале природно. Затоа си прашав тука :$

17. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    моето на претходната контрола, пред еден месец ми беше карлично поставено и докторката ми рече, ако не се сврти ке одиме на царски за да не се мачиме никој ;) ама пак сега понделникот видовме дека е свртено, како што треба така да не се секирај и кај тебе може ке се сврти, имат време :)

е сега јас сакам да ве прашам дали имате некоја искуство со фоливит феро, ми ги даде докторката зато шо малку ми беше намалено железото, и исто со идеос 500 , тие се калциум , зато шо осекав понекогаш болка кога стоев исправена...
    ама сега незнам дали од некои од овие апчиња, а ги користам 2-3 дена , осекам гадење, умор, или мие од бременоста??? :?:

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. rak11

rak11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    77
    мамички ја сум мн разочарана денес ев на преглед и во недела морам во болница тогаш матичниот ми е дежурен да ме прими а не ми се оди ич па рано ми е за порагај,имам висок притисок и отоци мн па ради тоа се надевам дека ќе се среди за некој ден :sweat: :sweat: кепрепукнам од нервоза

19. simonice

simonice Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    99
    супер се чувствувам,бев на преглед,си ја видов цуцата.за разлика од првото дете што го родив 2 кг во 35 недела,ова докторката вика дека е покрупно сега за сега,дури за 10 дена поголеми димензии одколку што сум недели.само да не се породам пак предвреме,па да дорасне.киссссс

20. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    a koja nedela si ?