И јас сум медицина и многу мои другарки се вработени кој во болница кој приватно итн...имам и на гинекологија и сами кажуваат дека арогантни и непрофесионални има многу...и фаќам врски преку другаркиве на гинекологија што да правам...но зошто да е така? За шо мора врски или пари?? Па тоа им е работа за која што си се платени...не навлегувам за големината на нивните плати и што се исфрустрирано што не работат во приватните клиники кај што платата на сестра е колку на др во државно но ако не им се допаѓа можат да напуштат а не неџадоволството да го истураат врз невините пациенти...каде е медицинската етика тука? Хипократовата заклетва? Каде чистината и одговорноста на нивниот бел мантил? Викаме државно е не плаќаме оди на приватно ...е како бе не плаќаме тоа ни е преееплатено преку фондот се ни е платено предвреме ...Но тоа е во нашата македонија ...Само Господ да не чува само тоа...
I jas duri sega gledav na vesti i se rasplakav od shto me potrese prikaznava. Ova ne e mozhno do kaj ni otide drzhavava do koj stepen se dovedoa doktorive strashno! Da fatish da gi ubiesh na lice mesto,ni soprugata ni bebcheto nikoj nema da gi vrati posle neka lezhi vo zatvor ama neka crknat! Se zgroziv od samata pomisla. Neka ne chuva Gospod site da sme zhivi i zdravi i nie i nashite dechinja, tolku mozham da recham. A tie stoki da skapat da dade Gospod
https://www.facebook.com/123553327675696/videos/1036747583022928/ ajde malku da gi ottrgneme mislite od loshi raboti
Ај за другиве коментари, немам нешто посебно да кажам, нормални прашања (секоја мислам ги има искусено) и колку да се најдат во муабет луѓето... ама ова цитираното Комшикиве твои многу слобода си имаат земено, хаха
Хахаха не, сите роднини, пријателки и колешки што чуле, мислам сите колективно ме напнаа. Од форумов ни пола.
Најлошо од се е што баш кај што се родилките има најлош персонал и однос со пациентките.Јас правам споредба со Воена болница кај што ме оперираа на орл,сестрите беа златни,постоперативна грижа совршена и баш вчера си викам,ее тие сестри да се кај што раѓаме,ќе се осеќаме кo кралици А за врски жалосно е ама подобро секој што може да си збрка работа за да извади жива глава него да го третираат како куче на улица.Јас дури се сеќавам дека кога отидов на пораѓај ме прими една многу арогантна и дрска жена,ми се развика,ми фрли спаваќа и одвратно се почувствував за после пораѓај да испадне дека е пријателка на мајката на моја најдобра другарка па ми се клањаше и ми праќаше сестри да ме гледаат и уште ми рече : Па ти што не кажеш со кого се знаеш??? Се запрепастив и се разочарав ама се навикнав зашто знам дека таму така функционираат. Затоа фати си врски и уживај,барем знаеш дека ќе бидеш во сигурни раце(Јас само што останав трудна фатив врски,пред време ,за да поминам подобро зашто со првото беше ужасно). А за тоа дека се ни е преплатено ем од плата ем што партиципации плаќаме за секоја ситница и тоа ужасно ме нервира.Ајде да се надеваме дека нешто ќе се смени во иднина,ако не за нас бар за нашите деца.
Добро утро мили мамички! Денеска е прекрасен ден, со мм славиме 12 години брак а најголемото изненадување (барем до сега) ми го приреди ќерка ми! Вчера ме замоли да и дадам пари да купи нешто и 1 час да не влегувам во кујната и ...сакав да ставам сликичка од тортата што ја направија вредните златни мамини рачиња но телефонот ми ги вади во премногу голем формат па не можам да ги прикачам ...битно ја добив првата торта од ќерка ми!!! Инаку вчера пребарувавме низ оставата кај мајка ми и си ги најдов сите складирани работи од ќерка ми за втората ќерка! Јеее, има скоро се и се е во одлична состојба, остануваат некои ситници кои сакаме од ќеиф да ги подновиме! Нека дојде ноември и одиме во шопинг! Чао, чао...време е за прослава и да се апне некоја пастрмајлија
Zdravo mamichki i idni mamichki Kako ste denes? Bebchinjata mrdaat vo meshinjata? Ubav den denes, kaj mene vo gradot e soncevo i mi vleva mn mn pozitivna energija od rano sum stanala bebus me razbudi klocajki i nemozev da zaspija, eve duri i vi pishuvam me rastura vo stomakot Fudbaler ili bokser majkin Kure tatino hahah taka go vika mm Kaj mene povekje od 10 pati vo denot mrda bebus i kloca dali e toa normalno? Koga mi spomna maticnata demek broj da se 10 dvizenja vo denot od bebeto togas e ok ako ne demek dojdi na kontrola ja poglednav cudno i si velam samo 10 ovoj mojov lom pravi hehe Od sabajle sum fatila da smukam da brisam prasina da tresam posteli da ribam nekoja cudna volja i energija mi dojde Za bebeto se e spremno pereno uste da gi ispeglam a toa vo tekov na denov ili utre I toa neka si dojde na svet Kako se blizat denovite do terminot se povozbudena sum a i moram da vi priznaam me fakja i strav ahh lele majka ke stanam Inaku sakav da ve prasam da kupam li banjarka za bebus za vo bolnica ili peskirce nekoe, nz dajte sovet? Imajte ubav nedelen den l:
@Sunshine_1979 да ви се множат годините заедно, само убави работи да споделувате! @Fatalnata нека си мрда бебуш колку сака мила, 10 е минимум што треба. И јас денес ќе пеглам се, прв пат на пеглање се радувам.
Nie vikendov se zafativme so cistenje, krecenje rabota eden ton, ama ako mora se da e spremno za bebceto. Inaku i mene mnogu me potrese ova so rodilkata, ne mi se veruva sto moze da te snajde, zar uste moze da se sluci vakvo nesto. Od gak site se zalat ne znam navistina kade da se poraga covek, nekako pomalku negativni komentari ima za cair, pa se mislam tamu da se poragam. Ima nekoj iskustva da spodeli? Site mi vikaat odi vo Sistina ako sakas covecki tretman, dobro majka mu stara zosto plakam osiguruvanje tolku godini, so tie pari do sega i vo Amerika ke se porogam. Stvarno nema smisla ova, kojznae kakov li horor e po bolnicive.
Zdravo idni mamicki,odamna me nema na temava a sega nadvor od temata cistejki niz doma vidov prviot transporter za od bolnica stoi vo kese nov,nekolku pati upotreben 3 pati za do kontrola,pa ako saka nekoja da go kupi neka pise,znam se spremate poleka
Ели сите доктори работат сменски, знчачи има и дежурни кои се преку цела ноќ. @coconaut побарај ја темата за ГАК или Чаир, ќе се изначиташ искуства, имам и јас пишувано доста за Чаир. Моето е позитивно искуство, немав никаква замерка.
Јас на 3.10 се породив во Чаир, без врски, и си поминав супер, задоволна сум. Имаше во соба со мене една женичка со првото дете се пораѓала на гак и кажа дека имало огромна разлика од Гак и Чаир, на Гак било хаос. Поздрав мами и имајте убава вечер
Zdravo trudnici. Jas da vi se priklucam 34+5 sum. Sakam da ve prasam nesto smesno. Maz mi veke mesec dva mi vika deka hrcam dodeka spijam, jas ne mu veruvav. I ete za da mi dokaze me snimal i navistina, od sabajle mi se smee i se slucuva li istoto na nekoja od vas !?